Wandeling in de bossen bij Wolfheze (10 km)

Wandeling in de bossen bij Wolfheze (10 km)

Op 10 september dit jaar organiseerde ik samen met Astrid voor de 3e keer de Reuma Walk. De Reuma Walk is een wandelevenement dat we speciaal organiseren voor mensen met Reuma. Ieder jaar zoeken we een mooie plek in Nederland uit waar ik drie routes uitzet van 5, 10 en 15 kilometer. Dit jaar organiseerden we hem in Wolfheze. Ik ontwierp drie routes en ontving veel enthousiaste reacties van de wandelaars. Reden voor mij om de routes met jou te delen op mijn blog. Deel 1, de 5 kilometer route vind je hier. Vandaag deel ik deel 2, de 10 kilometer route.

Lees verder →

Getest: Lichtgewicht brander Primus Express Stove Duo

Getest: Lichtgewicht brander Primus Express Stove Duo

Toen ik gevraagd werd om de Primus Express Stove Duo brander te testen, kon ik geen nee zeggen. Wanneer ik ga kamperen gaat er altijd een brandertje mee, al is het alleen al om ’s ochtends vroeg koffie te kunnen zetten. Het brandertje dat ik de laatste jaren gebruik is een heel eenvoudig alcoholbrandertje, waar je weinig aan af kunt stellen. Niet heel handig als je wilt koken. De Primus gasbrander is een mooie aanvulling op mijn kampeeruitrusting.

Lees verder →

Wandeling in de bossen bij Wolfheze (5 km)

Wandeling in de bossen bij Wolfheze (5 km)

Gisteren (10 september 2016) organiseerde Astrid en ik voor de 3e keer de Reuma Walk, dit jaar in Wolfheze. De Reuma Walk is een wandelevenement om mensen met reuma in beweging te krijgen. Ieder jaar zoeken we een mooie plek in Nederland, waar ik vervolgens 3 routes uitzet van 5, 10 en 15 kilometer. In 2015 wandelde ik de Eindeloze Veluwetocht van Natuurmonumenten en vertelde boswachter Herman mij alles over dit gebied. Ik werd verliefd op de bossen rond Wolfheze en bedacht mij dat dit een perfecte plek zou zijn voor de Reuma Walk.

Dus ging ik aan de slag om een mooie route te ontwerpen in de bossen rond Wolfheze en met succes. De wandelaars waren super enthousiast over de door mij ontworpen wandeling, daarom deel ik hem graag met jou, zodat ook jij van deze route kan gaan genieten. Vandaag deel 1, de 5 kilometer route.

Lees verder →

De mooiste eilandwandeling op Schouwen

De mooiste eilandwandeling op Schouwen
Wandeling:De mooiste Eilandwandelingen van Nederland: Schouwen (rondwandeling)
Afstand16 km
StartpuntBurghsering, Burgh-Haamstede

De wind door je haren, de zilte zeelucht in je neus, het geluid van de golven, ik ga een eilandwandeling maken! Samen met wandelmaatje Nico reis ik naar Burgh Haamstede om een wandeling te maken uit de wandelgids “De mooiste Eilandwandelingen van Nederland” van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Ik heb lang in Zeeland gewoond en ging vroeger regelmatig naar de kop van Schouwen voor een korte wandeling door Boswachterij Westenschouwen. Heerlijk om weer terug te gaan en te wandelen door de Zeeuwse polders, langs de kust en door de bossen.

Lees verder →

Wanda Wandelt 3 jaar, tijd voor een feestje!

Wanda Wandelt 3 jaar, tijd voor een feestje!

Het is deze maand alweer 3 jaar geleden dat ik mijn eerste blogpost schreef. Wist je dat deze niet eens over wandelen ging? De afgelopen 3 jaar zijn mijn rugzak en notitieboek mijn vaste wandelmaatjes geworden. We hebben samen heel wat meegemaakt door het bloggen. Ik ben op aanraden van jullie heel Nederland door gereisd om de mooiste wandelingen te maken in al onze provincies. Ik werd uitgenodigd om in Salland, Friesland, Laag Holland en Zuid-Limburg te komen wanddelen. Naast de honderden wandelingen die ik in Nederland maakte, wandelde ik ook in Catalonië, Stockholm, Oostenrijk, Tsjechië en Portugal. Nooit geweten dat wandelen mij zoveel plezier, ontspanning en nieuwe avonturen kon brengen.

Lees verder →

Wandelen rond Chaam: Van kerkpaden en een kapel

Wandelen rond Chaam: Van kerkpaden en een kapel
Wandeling:Van kerkpaden en een kapel (rondwandeling)
Afstand:14 km
Startpunt:R.K. Kerk, Dorpsstraat Chaam

Het Brabantse land is voor mij nog redelijk onontdekt. Daar moet maar eens verandering in komen. En zo trok ik naar Chaam om de ANWB wandeling “Van kerkpaden en een kapel” te gaan wandelen. Dit keer ga ik niet alleen op pad. Ik heb de lezers van mijn blog uitgenodigd om mee te wandelen. Bij de kerk in Chaam staan daarom acht wandelaars op mij te wachten. Al kletsend gaan we aan de wandel.

Lees verder →

Mijn 10 populairste foto’s op Instagram

Mijn 10 populairste foto’s op Instagram

In de blogwereld gaan veel tags de ronde. Vaak laat ik ze aan me voorbijgaan, maar zo nu en dan komt er één voorbij die ik zo leuk vind, dat ik hem invul. Zo kwam vorig jaar de wandel-tag van Nummer11 voorbij en vandaag spotte ik de Instagram-tag bij Marcella Molenaar. De tag is bedacht door Romy van Travellovers en al door heel wat reisblogs overgenomen. Ik ben een groot fan van Instagram en volg heel veel mensen die wandelen, reizen en van avontuur houden. Ik laat zien welke van mijn foto’s de meeste likes hebben gekregen.

Lees verder →