Na maanden trainen is het eindelijk tijd voor de 4 Daagse Apeldoorn

Wandeling 4Daagse Apeldoorn Dag 1
Afstand 20 km (rondwandeling)
Startpunt Victoria Boys Apeldoorn

Vorig jaar heb ik maanden lopen trainen voor de 4 Daagse Apeldoorn, toen liep ik de 40 kilometer. Mijn zoon werd zo enthousiast van mijn verhalen, dat hij zelf ook de 4 Daagse Apeldoorn wilde gaan lopen. De afgelopen maanden hebben dus in het teken gestaan van het trainen met hem voor deze mooie tocht.

Mijn zoon is 12 jaar en daarmee oud genoeg om mee te doen met de 20 kilometer. Omdat hij tot begin dit jaar niet tot nauwelijks wandelde, stelde ik een pittig trainingsschema op. Al snel bouwden we het aantal kilometers op, maar de 20 kilometer bleef lang. We trainde meerdere dagen achter elkaar en vertrokken zelfs voor een weekend naar de Veluwe.

De laatste weken schoot het trainen er alleen bij in. Alle aandacht ging naar de laatste weken op de basisschool, die vooral bestonden uit klassenfeesten en voorbereidingen voor de musical.

De musical is nu geweest en de basisschool heeft hij gedag gezegd. Ineens was het zover, de week van de 4 Daagse was aangebroken. Samen met Astrid vertrekken we naar lieren. Toch een beetje zenuwachtig stapte meneer maandag in de auto. De zin is absoluut aanwezig, maar hij beseft zich ook dat het zwaar gaat worden. De vraag is even wie er zenuwachtiger is, Tom of ik 😉

In Lieren hebben we op een camping een trekkershut gereserveerd. Van daaruit zijn we zo bij de start van de 4 Daagse.

Als we onze hut hebben ingericht rijden we naar de startlocatie om onze startbewijzen op te halen. Daar zie ik al snel een aantal bekenden van vorig jaar.

Na een onrustig nachtje (het is altijd even wennen aan een ander bed en vreemde geluiden) staan we vroeg op. We starten net achter de grote groep aan rond negen uur. Het avontuur kan nu echt beginnen. Nico wandelt gezellig met ons mee. Met energie lopen we via het bos en bedrijventerrein naar Ugchelen.

Vitamine bij de 4 Daagse Apeldoorn

Kersen halen bij de Vitaminebar

Sneller dan verwacht komen we al de eerste wagenrust tegen. Daar genieten we van heerlijke kersen en gunnen we de benen wat rust. Als we verder wandelen, raakt Tom al snel aan de praat. Hij valt ook wel op mijn zijn grote vlag van het Longfonds. Hij legt de dame uit dat hij astma heeft en 500 kilometer wandelt voor het Longfonds. ‘Wat ben jij stoer! Respect’ zegt ze en stopt hem wat geld toe voor zijn actie. Tom bedankt haar hartelijk en loopt stralend verder. Gedurende de tocht mag hij zijn verhaal nog een aantal keer vertellen, wat hij natuurlijk graag doet.

Na zo’n 10 kilometer is het tijd om te gaan lunchen. Op een open plek vinden we een boomstronk waar we prima uitzicht hebben op de voorbijkomende deelnemers. Als we verder gaan, begint het zachtjes te regenen. Gelukkig blijft het bij een paar spetters.

4Daagse voor het Longfonds

Al kletsend met Nico, loopt Tom lekker door

 

De route loopt verder door de bossen, het is echt genieten! Wel krijgt Tom het langzaam zwaarder. Gelukkig weten de gesprekjes met voorbijgangers hem wat op te peppen. Als we weer terug zijn bij de wagenrust weet hij niet hoe snel hij een stoel moet zoeken en ploft hij neer. Met een blikje fris doen we nieuwe energie op voor het laatste stuk.

Ugchels wanter

Ugchels water

In Ugchelen staat een man buiten bij zijn huis met Ugchels water, we vullen ons water bij en maken een kort praatje. Heerlijk deze gastvrijheid.

De laatste loodjes zijn zwaar voor Tom. Als de laatste kilometer aanbreekt, is hij zo blij dat hij bijna de finish kan zien, dat hij de steward een knuffel geeft. Eenmaal de startkaart omgewisseld, gaan de schoenen uit en de beentjes omhoog. De eerste dag zit erop!

Woensdag lopen we naar Paleis het Loo en door de kroondomeinen. Maar eerst even uitrusten met een drankje op het terras.

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest comments
  • Je kan het he Tom volhouden

  • Moedig Tom!! je kunt het, zelfs met Japanse oestersneetjes!!!!
    Wanda: heerlijk zo samen met je zoon, xxx

  • Heel veel plezier saampjes en natuurlijk ook heel veel succes. En vooral genieten van alles onderweg !!!