Getest: Berghen Wandelschoenen

Laatst liet ik jullie mijn wandelschoenencollectie zien. Velen waren verbaasd dat ik maar zo weinig wandelschoenen heb. Een goede reden om de collectie verder uit te breiden 😉

Toen ik van de zomer benaderd werd door Berghen was ik zeer verrast. Berghen is een Belgisch familiebedrijf dat sinds 1993 wandelschoenen, laarzen en kleding ontwikkelt. Na een leuk gesprek vroegen ze mij een paar wandelschoenen te testen. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen. Omdat ik geen mogelijkheid had om naar hun winkel in Den Haag te gaan, besloot ik online een paar te bestellen. Online wandelschoenen bestellen is altijd een gok, maar gelukkig stond er bij de voorwaarden dat de schoenen binnen 14 dagen kosteloos retour gestuurd mochten worden.

Na advies per mail, bestelde ik de Berghen VILLARS III Anthracite/Blue, een schoen speciaal ontwikkeld voor de damesvoet. Het is een type A/B wandelschoen, met hoge schacht, geschikt voor vlak en heuvelachtige terrein. Voor iemand met zwakke enkels, zoals ik, ideaal. De schoen heeft verschillende technische snufjes zoals Nylon Cordura® dat supersterk, maar ook licht is, een ademend en waterdicht Berghen®-Texmembraan en een Vibram®- zool met uitzonderlijk grip op ruw en nat terrein en dat een goede demping geeft.

Zoals gebruikelijk bij wandelschoenen bestel ik ze een maat groter. Twee dagen later heb ik de schoenen al in huis. Het eerste wat me opvalt als ik de doos uitpak is het lage gewicht van de schoenen. Snel pak ik mijn wandelsokken uit de la en pas ik de schoen. Het goed veteren van de schoen vraagt even wat aandacht, omdat de tong wat dikker is dan ik gewend be. Eenmaal aan zit de schoen als gegoten.

 

Review Berghen wandelschoen: VILLARS III Anthracite-Blue

Omdat ik er nog niet direct mee naar buiten durf (dan kunnen ze zeker niet meer retour), draag ik de schoenen eerst 2 avonden in huis. Na een lange werkdag zijn mijn voeten altijd opgezet, net als na een wandeling. De schoenen doorstaan de test en het is tijd om ze mee te nemen uit wandelen.
Berghen wandelschoenen getest

Tijdens een weekend kamperen en wandelen in Friesland gaan de schoenen mee. Op het programma staan drie mooie wandelingen, de perfecte test. De eerste ochtend meteen al de test of de schoen wel echt waterdicht is. Tijdens de zonsopkomst struin ik door het weiland dat bedekt is met een dauw, op jacht naar een mooie foto. Na een uur struinen zijn mijn sokken nog steeds droog, top dus!

Berghen VILLARS III Anthracite-Blue profielDan het echte werk, 18 kilometer aan wandelroutes in de Friese Wouden wachten op mij . De wandeling is afwisselend verhard en onverhard. De schoen zit goed om mijn voet waardoor hij mijn voet en enkel goed ondersteund. Op de ongelijke graspaden hebben mijn enkels nauwelijks te lijden. ‘s Middags loopt de temperatuur lekker op. Uiteraard worden mijn voeten warm en aangezien ik snel zweetvoeten heb, ben ik benieuwd naar de staat van mijn sokken na afloop. Het valt me alles mee, het membraan heeft goed zijn werk gedaan en mijn sokken zijn maar een klein beetje vochtig. Ook mijn voeten voelen na de 18 kilometer wandelen nog prima, geen blaren!

 

Conclusie

Intussen heb ik de schoenen op meerdere tochten aan gehad en zelfs een pittige regenbui wist de test te doorstaan. Al met al ben ik blij met deze nieuwe aanwinst in mijn wandelschoenencollectie 🙂

Wandelvrouw testte ook twee paar Berghen wandelschoenen, lees hier haar review hier.

 

 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Berghen, ik heb geen financiële compensatie voor dit artikel gekregen. Bovenstaande mening is mijn eerlijke en oprechte mening.

 

Nieuwsgierig naar mijn uitrusting? Lees dan ook:

 


Wil jij meer gaan wandelen? Schrijf je dan nu in voor één van mijn Online Wandeltrainingen!


Online wandeltraining

 

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No comments