Wandelen is leuk! Ga je mee?
 

Bever en het Wereld Natuur Fonds roepen 26 oktober uit tot Nationale Plogdag

Overal in de natuur vinden we plastic. We zien het in overvloed op stranden in Indonesië, in het afgelegen noordpoolgebied, maar ook in Nederland zwerft enorm veel plastic rond. Naar schatting belandt in Nederland per jaar 50 miljoen kilo zwerfafval op straat en in de berm. Plastic zwerfafval dat in de natuur terechtkomt en door de wind of via rivieren in onze Noordzee terechtkomt en daar de plas ‘plastic soep’ verder vergroot.

 

Goed voor buiten en jezelf

Om de plasticproblematiek aan te pakken zijn steeds meer Nederlanders gaan ploggen. Oftewel: al hardlopend of wandelend zwerfafval oprapen. Ploggen is een trend die vanuit Zweden naar Nederland is overgewaaid. Het woord is een samenvoeging van het Zweedse ‘plocka up’, dat oprapen betekent, en joggen. Als je het iets rustiger aan wilt doen, ga dan lekker ‘plandelen’. Je raadt het al: dit is de wandelvariant van ploggen. Mooi meegenomen is dat ‘ploggen’ en ‘plandelen’ niet alleen goed voor buiten zijn, maar ook goed voor jezelf. Want waar je je na het hardlopen of wandelen al goed voelt, is dat na ploggen nog sterker het geval. Ploggen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook nog een hele goede work-out door al dat bukken en overeind komen de hele tijd.

 

Nationale Plogdag

Om meer bekendheid te geven aan de plogtrend hebben het Wereld Natuur Fonds en buitenwinkel Bever zaterdag 26 oktober uitgeroepen tot Nationale Plogdag. Die dag zullen vanuit 12 Bever-winkels, verspreid over heel Nederland, plogruns worden georganiseerd. In alle andere Beverwinkels kun je die dag een plogpakket (bestaand uit een set handschoenen en een afvalzak) gratis ophalen.

De landelijke kick-off van de dag vindt plaats in het Amsterdamse Vondelpark, waar burgemeester Halsema en Bever-CEO Pieter Saman om 10.00 uur het startschot geven voor een vijfkilometertocht waarvoor inmiddels al tientallen bekende en onbekende Nederlanders zich hebben aangemeld.

 

Doe ook mee!

Als we van buiten willen blijven genieten, moeten we er goed voor zorgen. ‘Plog’ of ‘Plandel’ daarom ook mee, vandaag, morgen, de 26e en alle andere dagen dat je naar buiten gaat. Voor meer informatie over de Nationale Plogdag en aanmelding voor een plogrun bij jou in de buurt: https://www.bever.nl/e/plogdag.html

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geen reacties