Kamperen tussen de fruitbomen in Laag Holland

Een lang wandelweekend in Laag Holland, bracht ons op Camping In het fruit aan de rand van het dorpje Zuidoostbeemster. De ongeveer 1,5 ha grote camping bevindt zich in een oude hoogstamboomgaard, je staat dus letterlijk in het fruit.

Camping In het fruit

Bij aankomst worden we hartelijk welkom geheten door de eigenaresse van de camping. Ze vertelt honderduit over de camping en de bijzondere oude appelbomen die er staan. Na een korte rondleiding vinden we een mooi plekje voor onze tent op het achterste kampeerveldje onder een 50 jaar oude appelboom. De windsingel aan de ene kant biedt de nodige beschutting, terwijl te aan de andere kant over de weilanden met schapen uitkijken. Het tentenveld heeft geen stroom of waterpunt, maar dat is voor ons geen probleem. Voor de sanitaire voorzieningen moeten we ook een stukje lopen, maar hé we zijn wandelaars ;-). Het sanitair is relatief nieuw en ziet er prima uit. Toch blijf ik altijd moeite hebben met de ruimte in de douches op een camping…

Zo in het voorseizoen is het relatief rustig op de camping, met 22 caravanplaatsen en een aantal beschutte en open tentplaatsen. Maar ook als alle plekken bezet zouden zijn, heb je niet het gevoel dat jij bij je buurman op schoot zit. De oude appelbomen zorgen voor de nodige schaduw op warme dagen, waardoor het aangenaam vertoeven is voor je tentje.

Wanneer de tent staat, geeft de eigenaresse alle informatie over de wandelmogelijkheden in de omgeving. Tijd om op pad te gaan!

 

Camping In het fruit Laag Holland - ruime plekken

 

Camping In het fruit Laag Holland - ochtendzon

Met dank aan Wandelvrouw voor de foto

 

Na een wandeling is het altijd goed slapen, dus ik ben zo vertrokken wanneer ik mijn tentje in kruip. De volgende ochtend ben ik al vroeg wakker. In de vroege ochtendzon pruttelt mijn koffie tevreden op mijn brandertje terwijl ik wakker zit te worden tegen de oude appelboom. Genietend van de rust en de koffie vergeet ik helemaal de tijd. Wat is kamperen toch fijn!

We hebben genoten van de gastvrijheid van de campingeigenaren en de fijne plek op deze camping. Een minpuntje van deze camping is de snelweg die er vlak langs loopt. Wanneer de wind verkeerd staat, hoor je deze ondanks de geluidsschermen goed.

 

Camping In het fruit Laag Holland - ruime plekken

 

Camping In het fruit - tentplaats

Met dank aan Wandelvrouw voor de foto

 

Wandelen in de Beemster

Vanaf camping In het fruit wandel je zo via het Wandelnetwerk Noord-Holland de Beemsterpolder in. Aan de hand van de knooppunten bepaal je zelf je route en de afstand, of kies een van de themaroutes uit in de buurt. Wil je een meerdaagse tocht lopen? Het Streekpad 9: Stelling van Amsterdam komt langs de camping.

Zelf wandelde ik dat weekend rond het schiereiland Marken en liep ik de Waterlandse Poldertocht, een wandeling in schaatsthema compleet met koek & zopie en klunen. Er zijn nog zoveel wandelmogelijkheden in dit gebied dat ik zeker nog een keer terug ga komen.

 

Op uitnodiging van Bureau Toerisme Laag Holland bezocht ik deze streek. Bovenstaande is uiteraard mijn eerlijke en oprechte mening.

 

Wil je meer lezen over Laag Holland, check dan ook deze blogposts:

 


Wil jij meer gaan wandelen? Schrijf je dan nu in voor één van mijn Online Wandeltrainingen!


Online wandeltraining

 

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest comments
  • Rondje Marken is zeker leuk en vooral op een mooie dag met kinderen want bij ‘t Paard heb je een strandje en kan je zwemmen (mocht je dat willen)

  • Heerlijk zeg! Een pruttelend kopje koffie voor de tent.. dat zijn de beste ochtenden!