Kamperen met uitzicht op het Savelsbos

In het uiterste zuiden van Limburg, ligt Landgoed Moerslag, een prachtige stille plek tussen de hoogstam fruitbomen. Op deze rustige camping zet ik voor een paar dagen mijn tentje op, om de vele wandelmogelijkheden in de wandelgemeente van het jaar 2015 te ontdekken. Tussen de pruimenbomen, met uitzicht over de landerijen en het Savelsbos, kom ik helemaal tot rust.

Camping Moerslag

Op het hoogste punt van het gehucht Moerslag ligt de camping, met prachtig uitzicht over de landerijen en het Savelsbos. Ik ben verrast door de weidsheid en de rust. Het landgoed straalt allure uit met zijn imposante carréhoeve.

Landgoed Moerslag

Landgoed Moerslag

 

Bij aankomst word ik welkom geheten door een van de vaste gasten. Hij wijst mij de weide waar ik mijn tent op kan zetten. Tot voor kort richtte de camping zich  vooral op caravans. Dit is goed te zien aan de verzorgde plaatsen met verhard terras. Wanneer mijn tentje staat ga ik de camping verder verkennen en kom ik Maurice tegen. Hij is samen met zijn vrouw eigenaar van Landgoed Moerslag en vertelt vol passie over hun bedrijf,  Mergelland hoenders en de hoogstam fruitteelt. Wanneer ik er verblijf, zijn ze bezig met het geschikt maken van de weide als tentveld. Vanaf het voorjaar van 2016 is het mogelijk om van deze bijzondere plek te genieten op één van de 3 ruime tentplaatsen met picknicktafel en een stroomaansluiting. Ik mag vast een voorproefje nemen en sta met mijn tentje achter de meidoornhaag tussen de pruimenbomen.

Wakker worden op camping Moerslag

Heerlijk wakker worden met een kopje verse koffie voor de tent

In de carréhoeve is een algemene ruimte met luxe sanitair. De regendouches, die zonder muntjes te gebruiken zijn, doen je vergeten dat je op een camping bent. Ook is er een mooie afwasplaats met warm water, een koelkast en een vrieskist voor algemeen gebruik. Tegen betaling is het mogelijk om de wasmachine en de droger te gebruiken. Verder vind je er een uitgebreid assortiment met folders over de omgeving en een streekproductenhoek met perensap van het landgoed en andere streekgebonden producten.

‘s Avonds komen de gasten bijeen rond de Jeu de Boules baan midden op de camping. Terwijl de zon wegzakt achter het Savelsbos, wordt de dag besproken terwijl er een balletje wordt gegooid. Als de zon eenmaal onder is, wordt het stil op de camping. Ik drink nog een wijntje voor mijn tentje en geniet van de rust.

Dit is een plek waar rust en gastvrijheid hoog in het vaandel staan.

Jeu de boulles op de camping

Tijd voor een potje Jeu de Boules

 

Wandelen rond Landgoed Moerslag

Camping Moerslag is een perfecte uitvalbasis voor een mooie wandeling. Zelf wandelde ik de Vuursteenroute, die vlak langs de camping loopt, de Wolfskopwandelroute die start in Cadier en Keer en een korte wandeling D’n Driej vanuit Gronsveld.

Wandelen in Zuid Limburg

Er zijn heel veel mooie wandelroutes in de omgeving van de camping

 

Er zijn nog veel meer wandelmogelijkheden in de mooie gemeente Eijsden-Margraten, bij het VVV servicepunt in Eijsden adviseren ze je graag.

 


Wil jij meer gaan wandelen? Schrijf je dan nu in voor één van mijn Online Wandeltrainingen!


Online wandeltraining

 

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No comments