Wandelen is leuk! Ga je mee?
 

De Prinsjesestafette is van start en ik liep mee

Vanochtend om half zes ging mijn wekker. Dit keer niet om naar mijn werk te gaan, maar om aan te schuiven voor het ontbijt bij de start van de Prinsjesestafette. Deze week loop ik mee met dit wandelspektakel om verslag te leggen via social media en natuurlijk via mijn blog.

 

Prinsjesestafette

De Prinsjesestafette is een wandel 4-daagse van Nijmegen naar Den Haag, om daar de start van het Prinsjesfestival te vieren. Het Prinsjesfestival wordt ieder jaar georganiseerd rond Prinsjesdag en ieder jaar is er een andere provinciepartner. Dit jaar dus de provincie Gelderland.

Hoe mooi is het dan om als partner van het Prinsjesfestival in Den Haag een vierdaagse te organiseren vanuit Nijmegen! In tien etappes lopen burgemeesters, wethouders, inwoners en liefhebbers van Gelderland in een grote estafette naar de Hofstad. Het motto van de Prinsjesestafette is “Gelderland levert Den Haag mooie streken”.

 

Start vanuit Nijmegen

Vanochtend om 7 uur werd het startlint doorgeknipt door de man die al 71 keer de 4-daagse van Nijmegen liep. Samen met de burgemeester van Nijmegen, gedeputeerden, wethouders, raadsleden, inwoners en andere belangstellende gaan we van start.

Trots wandelen we met de vlag dwars door Nijmegen richting Lent. De drukke stad laten we snel achter ons, we steken de Waal over en duiken heel even het bos in voor we Oosterhout in wandelen. We volgen vanaf Lent het Grote Rivierenpad, een van de vele Lange Afstandswandelingen die ons land rijk is.

 

Nijmegen Prinsjesestafette

Waalbrug Prinsjesestafette

Verkeersregelaars

 

Onderweg ontstaan er al snel mooie gesprekken. Zo vertellen twee dames mij enthousiast over de Euregio Vrijheidswandeling die volgende week zondag 16 september georganiseerd wordt. De Stichting Wandelen in Vrijheid wil met deze wandeling de nadruk leggen op het beleven van vrijheid, democratie en mensenrechten en een bijdrage leveren aan de positieve betrekkingen tussen Nederland en Duitsland.

Intussen wandelen we over de Waaldijk met zicht op de vele binnenvaartschepen die langzaam door het water glijden. De groep loopt wat uit elkaar en ik pak even mijn momentje om te genieten van het uitzicht.

 

Prinsjesestafette

Waaldijk Prinsjesestafette

Waaldijk

 

Niet veel later loop ik op met Rudie van Haren, raadslid in Wijchen. Hij verbaasde zich dat ik nog niet in Wijchen heb gewandeld en nodigde mij direct uit om een keer die kant op te komen. Hij doet dit zo enthousiast dat ik al helemaal zin krijg om Wijchen al wandelend te ontdekken.

Opvallend is de grote groep jonge militairen van ROC A12 uit Ede. Wanneer we bij Slijk-Ewijk aankomen waar de rust is, hebben een aantal van deze militairen in opleiding het al zichtbaar zwaar en we zijn nog maar op de helft!

 

Boerderij langs de Waal

Wandelaars Prinsjesestafette

Inkomst Slijk-Ewijk

 

We worden in Slijk-Ewijk hartelijk ontvangen in het Dorpshuis, dat echt het middelpunt van het dorp is. Met een kop koffie en een heerlijk broodje sluit ik mijn wandeling hier af. Helaas kan ik vandaag niet verder meewandelen, vanwege de begrafenis van mijn opa. Ik zwaai de groep uit en wens de militairen in opleiding sterkte. De pauze heeft ze goed gedaan en ze marcheren gedisciplineerd het dorp uit.

’s Avonds in Tiel haal ik de laatste wandelaars binnen, samen met het supportteam. In totaal hebben vandaag ruim 200 wandelaars in drie etappes van Nijmegen naar Zetten, van Zetten naar Ochten en van Ochten naar Tiel gewandeld. De wandelaars die in Tiel aankomen zijn super enthousiast. Ook hier zijn onder het wandelen mooie verhalen ontstaan. “Volgend jaar zijn we er weer bij!” roepen ze blij. Een mooiere afsluiter van de eerste dag is er niet.

 

Tiel

 

Moe maar voldaan wandel ik naar mijn slaapplek voor vanavond. Morgen staan er twee etappes op mij te wachten. Volg je mijn avonturen tijdens de Prinsjesestafette via Instagram en Facebook?

Wil jij ook deelnemen aan deze leuke estafette? Je kunt je nog inschrijven voor de slotetappe over de Via Gladiola in Den Haag!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste reacties
  • Mooi.

  • Hee wat leuk, op 1 foto zie ik mensen die ook in mijn etappe hebben meegewandeld 🙂