Duitsland zoekt fiets- en wandelambassadeurs

Persbericht

Amsterdam, 10 februari 2017 – Duitsland is een waar paradijs voor actieve vakantiegangers. Met meer dan 200 gemarkeerde fietsroutes en ontelbaar veel wandelpaden die de diversiteit en schoonheid van het land demonstreren, leent Duitsland zich perfect voor een fiets- of wandelvakantie. Om deze schoonheid te delen, is het land op zoek naar 25 ambassadeurs die de komende twee jaar hun avonturen vastleggen. Op germany.travel/actief kunnen fiets- of wandelfanaten zich van 1 t/m 31 maart aanmelden.

Wie ooit een actieve vakantie in Duitsland heeft ervaren, kent de vele prachtige paden door bossen, bergen en weides die het land rijk is. Duitsland is op zoek naar de 25 grootste fiets- en wandelliefhebbers. Zij krijgen in 2017 en 2018 de schone taak om hun enthousiasme voor de natuurlijke pracht en praal van Duitsland actief te delen. De eerste activiteit als officiële ambassadeur vindt plaats in juni. Na een workshop waarin zij professionele videotraining krijgen, gaan de ambassadeurs op een geheel verzorgde fiets- of wandelvakantie de natuur verkennen en leggen zij hun mooiste avonturen op video vast. Dit doen ze uiteraard niet alleen, ze mogen iemand meenemen. Voor een camera tijdens de reis wordt gezorgd.

 

Ambassadeur worden

Enthousiast? Via germany.travel/actief kan men zich aanmelden voor deze bijzondere ervaring. Deelnemers sturen een filmpje en/of foto en tekst in waaruit blijkt dat zij dé perfecte Duitse wandel- of fietsambassadeur zijn. De gelukkige 25 ambassadeurs worden 7 april 2017 bekendgemaakt en ontdekken in de maand juni gedurende vier dagen een van de prachtige Duitse fiets- of wandelgebieden. Benieuwd naar de ervaringen van deze toekomstige ambassadeurs? Vanaf september dit jaar zijn hun avonturen te zien op de actiewebsite. In de tussentijd kan iedereen zijn/haar liefde voor Duitsland, wandelen en fietsen delen via #Duitslandactief op Twitter en Instagram.

 

Wandel of fiets door de Duitse natuur

De Duitse natuur verveelt nooit en is ongekend mooi. Niet vreemd dus dat actieve vakanties in Duitsland razend populair zijn en dat het land al tien jaar op rij het populairste vakantieland is van Nederlanders. Duitsland heeft meer dan 70.000 km aan fietsroutes en ruim 200.000 km aan wandelroutes. Deze routes zijn perfect om de pure Duitse natuur te verkennen: van fietsen op de Bodensee-Radweg in het zuiden tot de Ostseeküsten-Radweg in het noorden en van wandelen op de Eifelsteig in het westen tot de Harzer-Hexen-Stieg in het oosten.

 

Over het Duits Verkeersbureau

Het Duits Verkeersbureau is het nationale informatiekantoor voor toerisme en recreatie. Het hoofdkantoor staat in Frankfurt am Main. Het Verkeersbureau vertegenwoordigt het vakantieland Duitsland in opdracht van het Duitse Ministerie van Economische Zaken en wordt door dit ministerie gesubsidieerd conform een besluit van het Duitse parlement. Het Verkeersbureau ontwikkelt en communiceert strategieën en producten waarmee in het buitenland het positieve imago van Duitse bestemmingen wordt verstevigd en het toerisme naar Duitsland wordt gestimuleerd. In 30 landen over de hele wereld heeft het bureau kantoren.

 


Wil jij meer gaan wandelen? Schrijf je dan nu in voor één van mijn Online Wandeltrainingen!


Online wandeltraining

 

 

Post Tags

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest comment
  • Leuke tip Wanda, ik ga me aanmelden! Ik neem me al jarenlang voor om in Duitsland de natuur ipv steden op te zoeken. Het lukt nog niet helaas! Deze extra stimulans werkt vast!