Een terugblik op januari

Een nieuw jaar, vol goede voornemens, wat blijft daarvan over na de eerste maand? Ik had mezelf voorgenomen om in 2016 100 wandelingen te gaan maken. In januari maakte ik 8 wandelingen. Als ik zo doorga red ik die 100 wandelingen net niet 😉 Met de kilometers schoot het ook niet echt op, ik wandelde slechts 68,74 kilometer. Zelfs het bloggen bleef wat achter, ik had last van een zogenaamde bloggersblues en besloot er maar even aan toe te geven. Tijdens mijn vakantie in Oostenrijk ging ik bijna volledig offline en stiekem was dat best even lekker.

Maar ik ben terug! En hoe :-), komende maand staan er weer mooie dingen op het programma, daarover later meer.

Community management

Naast het wandelen heb ik ook een grote passie voor Community Management. Met veel plezier ben ik hier zakelijk maar ook privé dagelijks mee bezig. Afgelopen maand organiseerde ik vanuit CMNL samen met een aantal toppers een heel gaaf event over de toekomst van ons vak. Mooi om Community Managers met elkaar te verbinden, met ze in gesprek te gaan en ervaringen uit te wisselen.

Vakantie

Sinds de zomervakantie heb ik geen echte vakantie meer gehad. Ik ben wel een aantal keer een weekend weggeweest, maar echt even een week bijtanken zat er niet in. Wat was ik dan ook blij dat ik de laatste week van januari vakantie opgenomen had, ik keek er echt naar uit.

Wanda zou Wanda niet zijn als ze die hele week niet vol zou plannen. Maandag spontaan op pad gegaan met Lourens van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig om een wandeling uit één van de nieuwe gidsen na te lopen. Dinsdag druk geweest met de organisatie van de Reuma Walk die Astrid en ik samen organiseren in september. Eenmaal thuis snel mijn tas ingepakt, want die avond vertrok ik met 14 toffe collega’s naar Kirchberg Tirol!

Prachtig wandelen in Kirchberg

Prachtig wandelen in Kirchberg

3 dagen Kirchberg, 3 dagen wandelen door de sneeuw, 3 dagen even helemaal offline en nergens over nadenken, heerlijk! En wat is Oostenrijk mooi zeg, ik had niet verwacht dat je daar in de winter nog zo lekker kan wandelen.

Zaterdagochtend reden we weer naar huis en daar werd ik verrast door mijn vriend met een uitje naar Amsterdam. Wat een heerlijke afsluiter van de vakantie.

Wandelen

De Wandelvrouw startte in januari een Facebookgroep genaamd: #wandel1000km in 2016, naar Engels voorbeeld. Ik heb me natuurlijk direct aangemeld, want ik kan er enorm van genieten als een groep wandelaars elkaar kunnen inspireren met mooie foto’s en verhalen. Naast de 100 wandelingen, streef ik er dus ook naar om 1000 km te lopen, dat moet gaan lukken!

Die 1000 kilometer begon met een gezellige wandeling met een aantal lezers van dit blog. We maakte een prachtige wandeling in en om Amersfoort en sloten af met een drankje in de stadsbrouwerij.

Regelmatig pak ik de trein of auto om een mooie wandeling te gaan maken, ver van huis. In januari koos ik ervoor om het weer een keer dichter bij huis te zoeken. Ik wandelde één van de vele Klompenpaden die onze provincie rijk is, dit keer in Schalkwijk langs verschillende onderdelen van de Nieuw Hollandse Waterlinie. Een prachtige wandeling van 9 kilometer over het boerenland en langs de Lek. Geweldig dat boeren hun weilanden hiervoor openstellen.

Van het platteland naar de stad. Ik was uitgenodigd voor een ‘Toffe Mensen Lunch’ in Rotterdam, deze lunch combineerde ik met een leuke wandeling buiten de binnenstad van Rotterdam. Het idee was om halverwege de wandeling aan te sluiten bij de lunch en daarna door te wandelen, maar het was zo gezellig dat ik toch maar ben gebleven. Die wandeling maak ik een andere keer wel af.

Twexcursie met @Bosw8erSabine in De Dellen

Twexcursie met @Bosw8erSabine in De Dellen

Van de stad naar de bossen. @Bosw8erSabine nodigde mij uit voor een #Twexcursie door De Dellen. Sabine is boswachter bij Gelders Landschap & Kastelen. Samen met @MoBoswachter organiseerde zij een excursie in één van de gebieden waar zij verantwoordelijk voor is. Met een leuke gevarieerde groep mensen wandelde we door de bossen en over de heide van De Dellen. Sabine en Moniek stonden regelmatig stil bij de bijzondere flora en fauna hier.

Niet veel later vertrok ik naar Oostenrijk, waar ik 3 wandelingen door de sneeuw maakte, wat een leuke belevenis was dat!

Genoeg wandelingen om over te schrijven de komende tijd!

Januari in cijfers en lijstjes

De bloggersblues zorgde ervoor dat er maar 4 blogs online kwamen. Maar de blogs die ik publiceerde sloegen wel aan.. Er kwamen in januari ruim 2500 bezoekers die samen zo’n 6300 pagina’s bekeken. Bedankt allemaal voor jullie bezoek en de reacties die ik krijg op mijn blogs.

Deze blogs werden het meest gelezen in de maand januari:

Top 10: Mijn mooiste wandelingen van 2015

Inspiratie opdoen tijdens de Fiets- en Wandelbeurs

Historisch wandelen in het Lauwersmeergebied

De best gewaardeerde Instagramfoto in januari nam ik op oudjaarsdag tijdens een wandeling over de lange en korte duinen bij Soest.

Wat gaat februari brengen?

In februari ga ik natuurlijk inspiratie opdoen op de Fiets- en Wandelbeurs. Maar er gaat ook gewandeld worden. Ik ga de Winterwandeling in Nationaal Park Zuid-Kennemerland lopen en ik ga mee met de Weekendhike. Verder heb ik nog niet heel veel wandelingen op de planning en kijk ik een beetje naar het weer waar en wanneer ik op pad ga.

Waar ga jij wandelen in februari?

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest comments
  • Toch heb je mooie wandelingen erop zitten! Ik herken het trouwens, die bloggersblues. Soms moet je gewoon even afstand nemen om hernieuwde energie en inspiratie te vinden! Oostenrijk is inderdaad echt prachtig. Wat fijn dat je er in de winter ook kunt wandelen! En wat leuk dat je lid bent van die wandel motivatie groep! Dat helpt vast super goed! Je kunt het wel! Keep it up!

  • Hier helaas ook heel weinig gewandeld. Hier kwam het voornamelijk door de verhuis en de erge regen op mijn vrije dagen. Hopelijk is februari op dat vlak beter! Hé, wat leuk: ik ga me ook aanmelden voor die 1000km wandelen. Lijkt me echt leuk!!