Prachtige Noordroute van Egmond Wandelmarathon

Wandeling Egmond Wandelmarathon (rondwandeling)
Afstand 20,1 km
Startpunt Sporthal Egmond

Vrijdagmiddag reizen Astrid en ik af naar Egmond. Dit weekend wandelen we de PWN Egmond Wandelmarathon. Een mooi wandelevenement georganiseerd door le Champion. Als we de weersvoorspellingen en waarschuwingen voor zaterdag lezen, zijn we blij dat wij al lekker warm in ons chalet zitten op het Roompot Kustpark.

Zaterdagochtend vroeg horen we dat er geen treinverkeer mogelijk is door ijzel en dat ook de wegen onbegaanbaar zijn. Dik ingepakt stappen we naar buiten, maar het is helemaal niet koud! Het Kustpark ligt vlak naast Sporthal de Watertoren waar de PWN Egmond Wandelmarathon start.

Binnen in de sporthal lopen we meteen even langs het Reumafonds. Zij zijn het officiële goede doel van de wandelmarathon, bij inschrijving kun je een extra bedrag doneren of een actiepagina aanmaken. Astrid heeft een reumatische aandoening en liep vorig jaar de wandelmarathon om geld op te halen voor het Reumafonds. Zij haalde ruim € 700,- op!

Eenmaal op pad splitsen de Noord- en de Zuidroute zich snel. Wij wandelen vandaag 21,1 km over de Noordroute, morgen is de Zuidroute aan de beurt. We wandelen direct naar het strand. Het is afgaand water, waardoor we niet door het mulle zand moeten, wat fijn! Na 4 kilometer is er al een eerste stempel-/rustpost. We halen snel een stempel en wandelen door langs de branding. Ineens breekt het zonnetje door, we genieten optimaal! Wat een geweldig wandelweer en dat terwijl half Nederland plat ligt door het winterse weer. We kunnen ons dat echt niet voorstellen. Maar er zijn mensen die vandaag niet naar Egmond kunnen komen door de weersomstandigheden, zo sneu.

PWN Efmond Wandelmarathon Noordroute

Vlak voor we het strand afgaan is er weer een stempel-/rustpost. Inmiddels hebben we er 8 km opzitten. Ook hier halen we snel een stempel om daarna direct de duinen in te wandelen. Er volgt direct een pittige, maar mooie klim. Op de top hebben we een prachtig uitzicht over het duingebied. We nemen een korte rust om niet veel later het duingebied in te wandelen. Wat is dit een mooie wandelgebied! In Bergen aan Zee staat stempel-/rustpost 3, met muzikale ondersteuning, wat gezellig!

We besluiten dat we onze voetjes na 13 km een lange rust gunnen en pakken een vroege lunch bij De Duinerij. Het is goed druk binnen, gelukkig is er nog een tafeltje vrij. Na een heerlijke kleine lunch wandelen we weer verder. Eerst door Bergen aan Zee om later het duingebied weer in te lopen. Waar we op het strand nog tegen de wind in liepen te ploeteren, lopen we hier heerlijk in de luwte.

Bij stempel-/rustpost 5 krijgen we de leukste stempel van vandaag, van een schattig klein meisje. Ik schat haar een jaar of 2. Ze geeft ons ook nog een krentenbol ‘die krijg je alleen bij een stempel’ zegt ze nog. Met een glimlach wandelen we weer verder. Nog maar 4 kilometer te gaan. Vrolijk kletsend over de verschillende LAW’s die we lopen en die we nog willen lopen mengt een wandelaar die ons achterop komt zich in het gesprek. We keuvelen wat over de charmes van het Pieterpad en het mooie Marskramerpad. Maar ook het Maarten van Rossumpad is echt een aanrader volgens hem. Als we langs een kudde Schotse Hooglanders lopen, wordt hij door zijn wandelgroepje teruggeroepen, er moet een foto worden gemaakt. We groeten hem en stappen weer door.

PWN Efmond Wandelmarathon Noordroute1 kilometer voor de finish zien we een vrouw op de grond liggen met wat mensen er omheen die druk aan het bellen zijn. Ik bedenk me dat ik een isolatiematje in mijn tas heb zitten en haal deze direct tevoorschijn. Zo op de koude grond liggen is niet verstandig. Gelukkig zijn de hulpdiensten onderweg. Ze bedankt me hartelijk. Ik hoop dat alles goed is gekomen met haar.

Na nog 1 fikse klim zien we de sporthal weer liggen. We halen onze laatste stempel en de startkaart voor morgen. Daarna maken we nog even een praatje bij het Reumafonds en besluiten dan om uitgebreid te gaan lunchen bij Restaurant Natuurlijk om deze fantastisch wandeldag af te sluiten.

Meer lezen over de Egmond Wandelmarathon? Klik hier voor de zuidroute.

Wat vond jij van de PWN Egmond Wandelmarathon?

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No comments