Eureka! Sentinel 2 SUL, een ruime lichtgewicht tent

Steeds vaker trek ik er met mijn rugzak op uit om te wandelen en te kamperen. Door de jaren heen heb ik heel wat lichtgewicht kampeerspullen verzameld, maar ik sleep nog steeds een tent van 4 kg mee. Tijd om daar eens verandering in te brengen! Dit kampeerseizoen krijg ik de kans om verschillende Eureka! en Nigor tenten te testen. In het paasweekend testte ik de Eureka! Sentinel 2 SUL, een ultralichtgewicht tent voor 2 personen van 2100 gram.

 

Eureka!

Nigor Net B.V. heeft het merk Eureka! naar Europa gehaald. Eureka! maakt al sinds 1895 kwaliteitstenten die over de hele wereld gebruikt worden door een uiteenlopend publiek van de gewone kampeerders tot expeditiedeelnemers. De tenten zijn in Nederland goed te verkrijgen in de betere outdoorzaken.

 

De ideale 2-persoonstent

De eerste keer dat ik dit tentje meeneem, wandel ik de Polderloop naar het observatorium Robert Morris bij Lelystad. Na een tocht van 45 kilometer, komen we midden in de nacht aan. Een tent opzetten in het donker is altijd lastig, helemaal als het regent en je de tent niet kent. Toch ga ik dapper aan de slag om te testen hoe makkelijk of moeilijk de Eureka! Sentinel 2 SUL opgezet wordt.

Eureka! Sentinel

Voor een eerste keer opzetten in het donker, staat hij helemaal niet slecht

 

Als ik de onderdelen uit de zak haal, valt mij op hoe licht de stokken zijn en hoe klein de haringen. De tent bestaat uit een binnen- en buitentent, drie DAC NSL aluminium stokken, 10 haringen en 4 scheerlijnen. Ik moet even wennen aan de haringen, die ik naar mijn idee verkeerd om in de grond moet steken. Vroeger zagen de haringen er heel anders uit ;-). Al snel staat de binnentent, met twee kruislings geplaatste stokken, dwars daarop leg ik een klein stokje. Het voelt een beetje raar om deze gewoon op de kruising te leggen, maar zodra ik de binnentent eraan vast maak, krijgt hij meer stabiliteit en snap ik ook beter de functionaliteit van het stokje, hiermee creëer je extra ruimte in de breedte van de tent, ideaal! De buitentent wordt met clips vastgezet op de spanners van de binnentent, super handig, want zo heb je geen extra haringen nodig. Nog even twee haringen om de luifels uit te spannen en de tent staat bijzonder snel en makkelijk.

 

 

Een zee van ruimte in deze 2-persoonstent

Eureka Sentinel 2 binnen

Een zee van ruimte in dit ultra lichtgewicht tentje

De eerste nacht slaap ik alleen in de tent en heb ik een zee van ruimte! Er zitten 4 opbergvakjes in voor wat kleine spullen, een haakje voor de zaklamp en extra lusjes om een waslijntje te spannen. Er zijn 2 ingangen, met allebei nog wat ruimte om spullen neer te zetten onder de luifel. Optioneel kun je hier nog een footprint in leggen.

Eureka! Sentinel ideale tent voor een trektocht

Eureka! Sentinel is een ideale tent voor een trektocht

Een weekend later deel ik de tent met een vriendin tijdens de jaarlijkse HIT en zelfs dan is de ruimte meer dan voldoende. Door het dwarsstokje zijn de wanden van de tent nagenoeg recht en kunnen we allebei rechtop zitten. Naast onze matjes is er nog ruimte voor wat extra spulletjes. We besluiten desondanks de tassen onder de buitentent te leggen bij de ingang, hier is genoeg ruimte om onze rugzak en schoenen droog neer te zetten. ‘s Avonds begint het flink te waaien, maar hij houdt zich prima en staat als een huis met de extra scheerlijnen die we aangebracht hebben. Als ik de volgende ochtend de tent openrits, wordt ik nat. Het regenwater parelt niet direct af en door het naar binnen slaan van de ingang, druipt het naar binnen. De volgende keer iets genuanceerder de rits openen en de luifel direct naar buiten slaan. Ondanks de koude nachten, heeft de tent mij prima warm en droog gehouden.

Met zijn 2100 gram en de enorme ruimte is dit een ideale tent om er met z’n tweeën op uit te gaan. Als ik alleen op pad ga, zou een lichtere tent fijner zijn, maar dan lever je ook behoorlijk in op ruimte en daarmee misschien wel comfort. Ik ga het testen, de volgende tent die ik meekrijg is de Nigor PioPio Solo van nog geen kilo!

 

Specificaties

Tent Eureka! Sentinel 2 SUL
Gewicht 2100 gram
Pakvolume 12 x 44 cm
Binnenruimte (b x l x h) 150 x 220 x 110 cm
Buitenmaat (b x l x h) 320 x 230 x 120 cm
Prijs € 449,95

 

Koop de Eureka! Sentinel 2 nu bij Bever.

 

Welke tent gebruik jij als je een trektocht gaat maken? En wat is voor jou dan belangrijk? Ruimte of gewicht?

 

Wil je meer kampeerinspiratie? Lees dan zeker deze blogs:

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Nigor. Bovenstaande mening is mijn eerlijke en oprechte mening.

Post Tags

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest comment
  • Hoi Wanda,
    Je foto geeft mooi aan wat een enorme ruimte er in deze tent zit. Een echte 2-persoons tent! Je moet ook echt wel met zijn tweeën zijn om het gewicht te verdelen, want 2100 gr. is best veel voor 1 persoon. Ik zou toch liever voor een lichtere tent gaan en dan maar wat inleveren op de ruimte. Ik lees dat je nu ook gewoon je spullen buiten onder de luifel hebt gelegd. Dat kan ook makkelijk. Groetjes, Bregje