Getest: Falke TK2 en TK5 wandelsokken

Naast wandelschoenen zijn ook je sokken super belangrijk voor je wandelgenot. Al jaren wandel ik op Falke sokken. Wat ik niet wist is dat er verschillende soorten Falke sokken zijn. Ik pakte altijd gewoon een leuk kleurtje in de juiste maat uit het rek, zonder te kijken naar de specificaties.

Laatst kreeg ik een aantal verschillende paren om uit te testen. Er ging een wereld voor me open!

TK2 versus TK5 wandelsokken

Falke maakt heel veel verschillende soorten sokken: voor hardlopen, golf, tennis, skiën en natuurlijk wandelen. De wandelsokken zijn te herkennen aan de afkorting TK van trekking. Voor iedere wandeling is een ander soort sok ontwikkeld. Ik test de Falke TK2 en TK5 wandelsokken.

De Falke TK5 wandelsokken zijn speciaal ontwikkeld voor korte wandelingen over vlak terrein. Deze sokken zijn licht gevoerd en gemaakt van een mengsel van wol. Naast dat hij warmteregulerend is, voert deze sok ook het vocht goed af.

De Falke TK2 wandelsokken zijn speciaal voor lange wandelingen over vlak terrein. Deze sokken zijn wat meer gevoerd, voor extra comfort. De sok is warmteregulerend en voert het vocht goed af.

 

Falke TK5 wandelsok

De TK5 wandelsokken zijn erg dun. Zodra ik mijn wandelschoenen aantrek merk ik ook dat ik extra ruimte heb. Ik heb mijn wandelschoenen gekocht en gebruikt met dikkere sokken, waardoor ik nu wat extra ruimte heb. Als dat maar geen problemen gaat geven.

Ik test deze wandelsokken tijdens een korte stadswandeling tijdens een warme lentedag. Ondanks dat ik het gevoel heb dat mijn schoenen wat ruimer zitten, schuiven mijn voeten gelukkig niet. De sokken zijn op de teen en hiel extra gevoerd zijn, waardoor er geen wrijving ontstaat en de kans op blaren kleiner is . Na een prachtige wandeling door Utrecht voelen mijn voeten nog prima. Toch gaat mijn voorkeur uit naar een dikkere sok, omdat mijn schoen dan beter aansluit.

 

Falke TK2 wandelsok

Dit is het type wandelsok waarvan ik er al heel wat in mijn kast heb liggen. Ze lijken onverslijtbaar. Dit is de sok waar ik mijn wandelschoenen op gekocht heb, geen ruimte of schuiven dus. Deze sok is extra gevoerd op de tenen, onder de voet en op de hak. De mix van merinowol zorgt voor warmteregulatie en vocht wordt goed afgevoerd.

Ondanks dat deze sok ontwikkeld is voor langere wandeltochten in vlak terrein, droeg ik ze ook tijdens de Camino naar Santiago. Met 12 kilo aan bepakking en regelmatig klimmen en dalen wisten deze sokken mijn voeten vrij te houden van blaren.

 

Falke wandelsokken

 

Conclusie Falke wandelsokken

Naast dat ze comfortabel zijn, drogen de Falke sokken ook nog eens snel. Even een handwasje na de wandeling, goed uitspoelen en de volgende ochtend zijn de sokken alweer droog.

Het zijn kwalitatief goede sokken die oersterk zijn. Zo verdwijnen ze bij mij per ongeluk wel eens in de droger… Gelukkig komen ze ook  daar ongeschonden uit. Na een aantal jaar worden ze wel wat stugger en verliezen ze hun zachte demping bij de gevoerde stukken. Maar dat is niet vreemd na honderden kilometers wandelen.

Ondanks dat ik af en toe  een ander soort sokken pak, kom ik vaak toch weer terug op mijn oude vertrouwde Falke wandelsokken.

 

 

Productspecificaties

  • verkrijgbaar in maat 23 t/m 50
  • verkrijgbaar verschillende kleuren
  • Wasmachine wasbaar op 30 graden
  • Prijs: vanaf € 17,00

Omslagfoto: Miez Peek

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest comments
  • Helemaal mee eens, wij lopen er ook al jaren met veel plezier in. Durf ook bijna geen andere te proberen.
    En ook nooit goed het verschil geweten!

  • Wanda, hoe sta jij tegenover compressiesokken?