Getest: Jack Wolfskin wandelschoen voor heren

Ik hoor je denken “Huh, hoe kan Wanda nou herenschoenen testen?”. Dat kan ik inderdaad niet. Echter zoals je misschien al gelezen hebt, ben ik drie dagen met mijn broertje gaan wandelen in Drenthe. We maakten een prachtige Cabiner trekking. Mijn broer had al jaren niet meer gewandeld en kon wel een paar nieuwe wandelschoenen gebruiken. Dus verraste ik hem met een paar nieuwe wandelschoenen.

Hij koos voor de betaalbare Jack Wolfskin Vojo Hike Mid Texapore. Een hoge, flexibele wandelschoen. Deze schoen voldeed aan al zijn eisen. Het speciale Taxapore membraan zorgt ervoor dat de schoen waterdicht en ademend is. De Traction zool is flexibel en geeft veel grip en de hak wordt goed gefixeerd in de schoen, waardoor de schoen veel steun geeft aan de enkel. Tevens is de schoen speciaal geschikt voor mensen met bredere voeten. Ideaal voor wandelingen in vlak terrein met lichte bepakking.

Ik bestelde de schoenen bij Campz en liet ze bij mijn broer bezorgen.

 

Jack Wolfskin wandelschoen

 

 

Review Jack Wolfskin Vojo Hike Mid Texapore

In de weken voor onze trektocht trekt hij de schoenen af en toe aan voor een boodschap in de stad of een rondje door het park. Door gebrek aan tijd worden ze eigenlijk nauwelijks ingelopen. Ik hou mijn hart dan ook vast wanneer we werkelijk aan onze driedaagse trektocht beginnen. Ik pleit er namelijk altijd voor dat mensen goed getraind aan een wandeltocht beginnen en nooit nieuwe schoenen aantrekken.

Wandelen in de regen Jack WolfskinMijn broer gooide al mijn goed bedoelde adviezen in de wind en verschijnt ongetraind en op zijn nieuwe schoenen in Drenthe. Vol goede moed gaan we op pad in de stromende regen. Dit is direct een goede test om te kijken of de schoenen echt waterdicht zijn.
Na de eerste natte bospaden vol plassen hoor ik naast me “Ik denk dat de schoenen toch niet waterdicht zijn…” Oh nee hè. We zijn nog geen twee kilometer onderweg en we moeten er zeker nog 20! Dit wordt een ramp! Gelukkig heb ik genoeg materiaal bij me om eventuele blaren te verzorgen.

Achteraf blijkt het allemaal reuze mee te vallen en zijn zijn sokken nog droog. Waarschijnlijk heeft de optrekkende kou van het water hem het gevoel gegeven dat zijn sokken nat werden. Na een dag vol regen is de binnenkant van de schoen wel vochtig, maar of dat door de regen of door zweetvoeten komt, is niet te achterhalen. De schoenen drogen gelukkig heel snel, dus de volgende dag kan hij ze weer droog aantrekken.

 

Jack Wolfskin Vojo Hike Mid Texapore

Jack Wolfskin veteren

 

Na drie dagen wandelen op nieuwe schoenen is er geen blaar te bekennen op zijn voeten. De test is geslaagd! Ook heeft hij geen last van zijn enkels of andere ongemakken gehad. Een prima aankoop dus. Mijn broer is dolblij met zijn nieuwe wandelschoenen en verzekert mij dat hij voortaan vaker een stuk gaat wandelen. Ik ben benieuwd!

 

Conclusie

De Jack Wolfskin Vojo Hike Mid Texapore is een fijne wandelschoen voor een mooie dagwandeling of een meerdaagse trektocht door vlak terrein. Zelfs met een iets zwaardere rugzak behoudt de wandelschoen voldoende demping in de zool en steun rond de enkels om de wandeling tot een succes te maken.

 

Wil je meer lezen over verschillende schoenen die ik getest heb? Bekijk dan ook deze blogs:

 

Bewaar deze review op Pinterest:

Pinterest afbeelding met Jack Wolfskin Wandelschoenen
Post Tags

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No comments