Getest: Osprey Ariel 65 AG, backpack voor vrouwen

Nu het mooie weer er weer aankomt, trek ik er vaker op uit voor een meerdaagse tocht met mijn tentje. Een goede rugzak is dan onmisbaar, ik sjouw immers 10 tot 15 kilo met mij mee. Ik was dan ook erg blij toen Osprey mij vroeg de nieuwe Ariel 65 AG backpack te testen. Deze rugzak met een inhoud van 65 liter is speciaal ontworpen voor het vrouwenlichaam. Na mijn ervaringen met de Osprey Tempest 20 kon ik niet wachten om met deze rugzak op pad te gaan.

Het eerste dat mij gevraagd wordt is om via de Osprey app mijn maat door te geven. Wat? Ja, je leest het goed. De Osprey Ariel 65 is leverbaar in 2 maten en om er zeker van te zijn dat de rugzak goed past, gebruik ik de Osprey PackSizerTM om de juiste maat te bepalen. De app werkt kinderlijk eenvoudig, in 3 stappen meet de app je de lengte van je bovenlichaam op,  aan de hand van een foto. Met een duidelijk video instructie loop je stap voor stap het proces door. Na afloop krijg je op basis van je torso een advies voor rugzakken die bij verschillende activiteiten horen.

 

Osprey Ariel 65 AG rugzak

 

Review Osprey Ariel 65 AG

Met haar 65 liter is de Ariel een flinke rugzak, waar ik al mijn spullen goed in kwijt kan. Er is een apart compartiment voor mijn waterzak, tussen het hoofdvak en het AG AntiGravity™ rugsysteem. Het hoofdvak is opgedeeld in 2 compartimenten. Onderin het vak voor bijvoorbeeld mijn slaapzak, dat ook via een aparte rits bereikbaar is. Dit onderste vak kan van het hoofdvak afgescheiden worden door een interne verdeler. Het hoofdvak is via de bovenkant, maar ook via een L vormige rits aan de voorkant te bereiken.

Osprey Ariel 65 AG

 

In de klep van de rugzak zitten nog 3 kleinere opbergvakjes, waarin ook de geïntegreerde regenhoes zit. Aan de zijkanten en voorkant van de rugzak zitten stretch vakken, waar je makkelijk je jas, thermosfles of tentstokken weg stopt. In de heupgordel zitten nog 2 kleine vakjes waar ik mijn portemonnee, telefoon en compactcamera in kwijt kan. Ideaal is ook het systeem om je wandelstokken of ijsbijl aan je tas te hangen,  echt overal is aan gedacht!

Het rugsysteem is indrukwekkend. Het award-winning AG AntiGravity™ zorgt voor voldoende ventilatie en in combinatie met Ospreys volgende generatie IsoForm™ heupgordels heeft het een perfecte pasvorm! De tas zit aan mijn rug vastgeplakt en voelt super stabiel. Uiteraard is het rugpaneel in hoogte verstelbaar en kun je de rugzak goed afstellen op je eigen lichaam.

 

Specificaties

  • Gewicht (g): 2210
  • Inhoud (l): 65
  • Hoogte (cm): 85
  • Breedte (cm): 39
  • Diepte (cm): 32

 

Minpuntje

Ik ben zo enthousiast over deze tas, dat ik echt moeite heb om een minpunt te noemen. Als ik dan toch een minpuntje moet noemen, dan is dat het denk ik de kleur. De tas is te verkrijgen in blauw, rood en grijs.  Niet mijn favoriete kleuren.

 

Conclusie: een perfecte damesrugtas

De Osprey Ariel 65 AG is een perfecte damesrugtas voor een langere trektocht. Naast dat er voldoende ruimte en opbergmogelijkheden zijn, is de pasvorm uitmuntend.  Je merkt dat deze rugzak afgestemd is op het vrouwenlichaam. Naast de genoemde functionaliteiten heeft deze rugzak nog een aantal leuke features zoals een geïntegreerd fluitje in het borstbandje en een snelle oplossing om je wandelstokken op te bergen. Alle specificaties vind je hier. De Osprey Ariel 65 AG is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken.

 

Wil je meer weten over mijn uitrusting? Lees dan deze blogs:

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Osprey. Bovenstaande mening is mijn eerlijke en oprechte mening.

 


Wil jij meer gaan wandelen? Schrijf je dan nu in voor één van mijn Online Wandeltrainingen!


Online wandeltraining

 

 

Post Tags

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest comment
  • Ik “test” al enkele jaren de Osprey Aether 70, de mannelijke variant. Zit echt als gegoten. De huidige kleuren vind ik te fel, zal wel de mode zijn. Ik heb zelf een grijs-blauwe. Niet zo opvallend, en daar ben ik blij mee. De regenhoes is echter knalrood. Fijn als je op wil vallen, maar van mij hoeft dat niet.