Getest: Vaude regenkleding

Het is herfst en dat betekent dat mijn regenkleding standaard in mijn tas zit wanneer ik ga wandelen. Natuurlijk check ik voordat ik vertrek op een wandeling of het gaat regenen, maar het is me te vaak gebeurd dat ik toch overvallen werd door een bui. Welke regenkleding ik gebruik tijdens een wandeling deel ik graag met je.

Zoektocht naar de juiste regenkleding voor wandelen

Het heeft een aantal jaren geduurd voor ik de ideale combinatie van regenkleding heb ontdekt. Het begon allemaal met een Hema regenpak, lekker goedkoop, maar al bij het eerste gebruik merkte ik dat ik zo hard ging zweten onder de regenjas, dat ik van binnenuit nat werd.

Dus stapte ik over naar de poncho, ik kocht geen normale poncho, maar een speciale poncho waar een vak in zit voor je rugzak. Dat in combinatie met de Hema regenbroek was lange tijd mijn bescherming tijdens de regen. Ik begon echter te merken dat ik me steeds meer ging ergeren aan de poncho, die ik inmiddels het “blauwe monster” noemde. Zeker wanneer er wind staat klappert een poncho behoorlijk en dat is superirritant.

Het blauwe monster

Het werd tijd voor een goede regenjas. Dus ging ik naar de Bever, met niet te veel budget en kocht, zonder advies in te winnen, een The North Face regenjas van 100 euro.  Op zich best wat plezier van gehad, maar ook in deze jas merkte ik dat ik, weliswaar minder dan in de regenjas van de Hema, snel ging zweten en van binnenuit nat werd.

Vlonderpad
The North Face regenjas in combinatie met Hema regenbroek, werkte best aardig

Het werd tijd voor een echte investering. Omdat ik al tijden fan ben van het merk Vaude, vanwege hun duurzame manier van het ontwikkelen van kleding, kocht ik de Vaude Women’s Kintail 3in1 Jacket IV voor €199,95 . Helaas is dit model niet meer leverbaar, maar de Vaude Rosemoor 3in1 Jas is vergelijkbaar (deze is ook in een heren model verkrijgbaar). Niet veel later kocht ik ook een regenbroek van Vaude, de Women’s Yaras Rain Pants voor € 149,95 (helaas is er van dit model geen heren variant).

> Lees ook mijn review over Vaude’s wandelkleding.

Vaude regenjas, beschermt niet alleen tegen regen, maar ook tegen de wind

Review Vaude regenkleding

De jas en broek van Vaude zijn tot nu toe mijn beste aanschaf qua regenkleding. De Women’s Kintail 3in1 Jacket IV is een 3-in-1 jas. Dat wil zeggen dat de jas uit twee delen bestaat. De waterdichte buitenjas en een fleecejas die je erin kunt ritsen als het kouder wordt.

De buitenjas beschermt je tegen wind en regen en heeft een Eco Finish-behandeling gehad om vuil en water af te weren. De stof is ademend, waardoor het zweetvocht goed afgevoerd wordt en je niet van binnenuit nat wordt. De verstelbare capuchon heeft een klein klepje, waardoor het regenwater niet direct in je gezicht loopt, handig! Daarnaast heeft de jas nog twee steekzakken met een ritsje waar je wat spulletjes in kwijt kunt.

De binnenjas is van zacht fleece. Het mooie van deze binnenjas is dat je hem ook zonder de buitenjas kunt dragen als vest. De rits van de binnenjas is direct ook de rits waarmee je hem in de buitenjas ritst. Ook de binnenjas heeft twee steekzakken.

De combinatie van deze twee jassen maakt dat ik het hele jaar door gebruik maak van deze regenjas, bij milde temperaturen gebruik ik alleen de buitenjas, bij koudere temperaturen rits ik de binnenjas erin.

De regenbroek is ook niet zomaar een regenbroek. Ik kocht het model Yaras II. Deze is gemaakt voor het outdoorleven. De broek heeft een versterkt zitvlak en het nieuwere model heeft ritsen die over de volledige lengte van het been lopen. Onderaan kun je de broekspijpen verstellen met twee klittenbandstrips.

Wat ik mis in de regenbroek zijn zakken. Wanneer ik met een rugzak loop, kan ik namelijk niet bij de zakken van mijn jas vanwege de heupband. Dus stop ik mijn telefoon meestal in mijn broekszak. Met een regenbroek aan kom ik lastig bij mijn telefoon. Een zak in de regenbroek die afsluitbaar is zou de oplossing kunnen zijn.

Ondanks het ongemak van het missen van de zak in de regenbroek en de toch wel pittige investering, is dit toch mijn favoriete combinatie om droog te kunnen wandelen in de regen.

Op 22 november 2020 geef ik een gratis webinar over wandelkleding. Interesse om aan te sluiten? Schrijf je dan hier in.

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No comments