Getest: Wandelkleding van Vaude

Wanneer ik ga wandelen, moet mijn kleding vooral functioneel en comfortabel zijn. De juiste wandelkleding zorgt ervoor dat ik optimaal kan genieten van een wandeltocht. Het geeft mij de bewegingsvrijheid die ik nodig heb en zorgt ervoor dat ik warm blijf wanneer het koud is, droog blijf wanneer het regent en niet teveel last heb van transpireren wanneer ik het warm heb. Er zijn verschillende merken wandelkleding, als ik een outdoorzaak binnenwandel is het aanbod overweldigend. Waar kies ik dan voor?

 

De kleding van Vaude

Vaude produceert al jaren duurzame outdoorkleding. Ze hebben zelfs een eigen Green Shape label ontwikkeld. Dit label geeft aan dat de kleding zo milieuvriendelijk mogelijk vervaardigd is en dat de werkomstandigheden van alle arbeiders goed is.

Ik mag van Vaude een broek, shirt en vest testen met het Green Shape label. Wat mij allereerst opvalt is de kwaliteit van de stoffen en de naden. Het zit degelijk in elkaar en voelt solide. Er staat een heerlijk wandel- en kampeerweekend op mij te wachten, het ideale moment om deze kleding te testen.

 

Test Vaude kleding

 

Vaude Women Farley Stretch Pants II

De klassieker van Vaude. Deze comfortabele wandelbroek is gemaakt van milieuvriendelijke materialen. Door het gebruik van stretchmateriaal, een verstelbare tailleband en voorgevormde knieën sluit de broek mooi aan. Het materiaal is ook nog eens waterafstotend en sneldrogend; ideaal als je onverwacht regen krijgt. Daarnaast zorgt de UV-bescherming met UPF 40 waardering ervoor dat slechts 2,5% van de schadelijke UV-stralen door de stof dringt.

Tijdens het wandelweekend had ik het al snel door; dit is een blijvertje! De broek is licht en het materiaal voelt prettig. De twee steekzakken voor en de kontzak met een rits zijn diep genoeg voor mijn telefoon. Er zit op het bovenbeen nog een zakje met rits, maar waar je die voor zou gebruiken is mij een raadsel. De taileband is verstelbaar, waardoor het gebruik van een riem overbodig is.

 

Vaude Farley Stretch Pants II detail     Detail Vaude verstelbare broek

 

Wat ik heel fijn vind, is dat de broek sneldrogend is. Na een regenbui of een handwasje is de broek snel weer droog.

Deze Vaude dames wandelboek is voor € 100,00 euro verkrijgbaar in de kleuren zwart, coconut, iron en eclips. Er is ook een herenmodel verkrijgbaar.

 

Vaude Women Skomer T-Shirt II

Op de broek draag ik het cyaankleurige Skomer T-shirt II. Ook dit shirt is milieuvriendelijk geproduceerd en deels gemaakt uit gerecycled polyester en de functionele natuurvezel Tencel®. Tencel wordt uit duurzaam verkregen hout gewonnen. De materialen zijn sneldrogend en houden 96% van de schadelijke UV-stralen tegen.

Het model van dit t-shirt is wat ruimer en valt soepel, iets dat ik persoonlijk erg fijn vind. De materialen zorgen ervoor dat het vocht snel afgevoerd wordt en nare geurtjes voorkomen worden.

Met een rugzak op wordt mijn rug tijdens de zomerse wandeling wel vochtig. Maar gelukkig droogt de stof in het zonnetje snel weer op. Een ideaal t-shirt om te dragen tijdens een zomerse wandeling dus!

Het Vaude Skomet T-Shirt II is te verkrijgen in zes kleuren voor € 47,00.

 

Vaude wandelkleding getest     Vaude detail shirt

Foto: Ad Snelderwaard

 

Vaude Women Civetta Jacket II

Wanneer ik na mijn lange wandeltocht voor mijn tentje het eten aan het bereiden ben, koelt het snel af. Het fleecevest dat ik van Vaude mag testen biedt de oplossing. Het vest sluit goed aan en de capuchon zorgt voor extra warmte in de nek. Het vest heeft twee steekzakken met rits, zodat je tijdens het wandelen makkelijk een kleine camera of je telefoon weg kunt stoppen. Ook dit jack is milieuvriendelijk gefabriceerd en heeft het Green Shape label. Eigenlijk kan ik er heel kort over zijn, het is een heerlijk comfortabel en warm vest dat op elke trektocht meegaat.

Het Vaude Women Civetta Jacket II is verkrijgbaar in vier kleuren voor € 100,00. Er is ook een herenmodel verkrijgbaar.

 

Vaude Vest     Vaude detail vest

 

Conclusie Vaude wandelkleding

De wandelkleding van Vaude ligt nauwelijks in mijn kast. Zodra ik terug ben van een wandeling gaat het de was in en bij de volgende tocht trek ik het direct weer aan. Ik heb zelfs een extra broek en t-shirt besteld omdat ik ze zo fijn vind zitten. Dat zegt genoeg toch 😉.

 

 

Benieuwd naar andere producten die ik gebruik tijdens het wandelen? Lees dan ook:

Post Tags

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest comments
  • Ik ben ook fan van de Vaude kleding. Vooral dat het ook duurzaam geproduceerd wordt spreekt me erg aan.

  • Waar verkopen ze Vaude in Ned. Begië?

  • Bedankt voor de kledingtip Wanda! Ik ben toe aan nieuwe wandelkleding en de keuze is inderdaad heel erg groot dus waar te beginnen in de winkel. Duurzaam en groen staat me altijd aan dus ik zal zeker eerst eens kijken bij de door jou geteste Vaude broek en shirt. Handig zo’n testverslag!
    Gefeliciteerd ook met het 5jarig blogjubileum! Wandelgroetjes uit het Teutoburgerwald, Elsbeth