Groot-Frieslandpad is Wandelroute van het Jaar

Persbericht

Op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs is de trofee ‘Wandelroute van het Jaar’ uitgereikt aan het Groot-Frieslandpad. Het 362 km lange pad ontvangt de trofee omwille van de rijke afwisseling aan landschappen.Voor het eerst werden de trofeeën van de Belgische en de Nederlandse beurs samengevoegd tot één grote verkiezing. De jury hield uiteindelijk twee genomineerden over, het Vlaamse traject van het langeafstandspad Amsterdam-Parijs (GR 12) en het Nederlandse Groot-Frieslandpad. Die laatste werd door de driekoppige jury unaniem uitgeroepen tot winnaar.

Groot-Frieslandpad

GrootFrieslandpadWandelroutevanhetJaarFriesland bestond ooit uit zeven zeelanden. Dat gegeven inspireerde de routemakers. Het pad doorkruist Noord-Holland, Friesland, Drenthe en Groningen tot aan OstFriesland, 362 km lang door een weids landschap met statige boerderijen, langgerekte dorpen en slingerende dijken. Aan beide zijden van het IJsselmeer ontdek je gezellige Zuiderzeestadjes.”Het project heeft alles wat een moderne route nodig heeft”, aldus de jury, “voldoende onverharde paden, verzorgde bewegwijzering, een uitstekend routeboekje, een website met info en tracks en vooral een rijke afwisseling aan landschappen en dorpen. Kortom, een volwaardige aanwinst voor het uitgebreide Nederlandse wandelnetwerk.” “Een hele fijne erkenning voor heel veel vrijwilligers die aan het project meegewerkt hebben”, besloten de initiatiefnemers van Wandelnet.

GR 12

Ook genomineerd maar niet uitverkoren was het Vlaamse traject van het langeafstandspad dat Amsterdam met Parijs verbindt (GR 12). Het is een verrassend, afwisselend en groen wandelpad waarin niet alleen Brussel en Antwerpen, maar ook steden als Lier en Mechelen een doortocht krijgen.

De Fiets en Wandelbeurs opent ook zondag 19 februari nog zijn deuren in Flanders Expo van 10u tot 17u.
De Fiets en Wandelbeurs in Nederland en België, samen goed voor 35.000 bezoekers, is de grootste beurs in Europa voor fietsers en wandelaars. Het evenement biedt een compleet programma met arrangementen, informatiemarkten, outdoormateriaal en lezingen en workshops.

 


Wil jij meer gaan wandelen? Schrijf je dan nu in voor één van mijn Online Wandeltrainingen!


Online wandeltraining

 

 

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest comments
  • Dat klinkt heel aantrekkelijk! Wie weet komt het er ooit van, ik houd van deze Nederlandse landschappen.

  • Als fan van Friesland lijkt me dit een geweldig pad. Maar eerst maar eens het Marskramerpad afronden ?