Rustig aan in juni

Na een drukke meimaand, heb ik het in juni even iets rustiger aan gedaan. Niet zoveel gewandeld als ik had gewenst, maar wel genoten. Mijn werk en activiteiten bij de scouting zorgde ervoor dat ik wat minder tijd had voor het wandelen. Ondanks dat ik iets minder wandelde, bleef het lekker druk op mijn blog. Ook deze maand stijgen de bezoekersaantallen weer en zie ik ook dat steeds meer lezers mij weten te vinden op InstagramFacebook en Twitter. Leuk, wees welkom!

Minder tijd voor wandelen

Het was een heerlijke maand, die uiteraard begon met wandelen. De eerste week van juni wandelde ik 2 dagen mee met de Avond 4 Daagse van Montfoort. Helaas werd de laatste dag met defilé afgelast vanwege het naderende noodweer.

In het weekend was ik op pad met mijn mede leiding van de Verkenners van Scouting Montfoort. We waren in Ommen om ons zomerkamp voor te bereiden en een hike uit te zetten. Wat een prachtige plek hebben we dit jaar weer uitgezocht, met ook een heel tof kamptrein. We staan dit jaar een week op Gilwell Ada’s Hoeve. Voor de Verkenners hebben we een mooie hike uitgezet. Nu nog duimen voor mooi weer.

Op mijn werk was het erg druk, dat gecombineerd met een bestuursvergadering en aanverwante activiteiten zorgde ervoor dat ook mijn avonden goed vol zaten. Gelukkig ben ik met heel veel gave dingen bezig op mijn werk, dus ik haal er veel energie uit.

Boekje zoek

In het weekend wilde ik weer eens een etappe van het Pelgrimspad gaan lopen met mijn zoon. Toen we zover waren om weg te gaan (op zondag doen we het over het algemeen lekker rustig aan) kon ik het boekje nergens meer vinden. Na een tijdje zoeken hebben we het maar op gegeven. Gelukkig staan er genoeg andere wandelboekjes in de kast en kozen we de route Montfoort uit het boekje De groenste wandelingen in de randstad.

wandelenEenmaal weer thuis vond ik het boekje van het Pelgrimspad in mijn handtas… Geen idee waarom het boekje in mijn handtas zat, maar ik was wel blij dat ik hem teruggevonden had. Het volgende weekend liepen we dus alsnog een etappe van het Pelgrimspad van Reeuwijk naar Haastrecht.

Inspiratie wandeling

Tijdens een event van mijn werk mocht ik een inspiratie wandeling organiseren. Samen met mijn collega’s wandelde ik een stuk over de Lange duinen in Soest. Naast dat ik mijn collega’s gevraagd heb om na te denken over hun passie, hebben ze ook met elkaar besproken waar ze hun inspiratie vandaan halen. Op de zandverstuiving aangekomen, zijn we in stilte de zandverstuiving over gewandeld. De ene vond dit heerlijk, de ander werd er knap onrustig van. Grappig om te ervaren hoe wandelen in stilte op iedereen een andere uitwerking heeft.

Amsterdam, heerlijke stad

Enige tijd geleden kreeg ik via Twitter de uitnodiging van Matthijs de Wit om zijn interactieve kunstroute door Amsterdam te wandelen. Aan de hand van een route in PDF wandel je langs de plekken waar Matthijs zich liet inspireren voor zijn werken. Door op de titels van zijn werken te klikken, zie je de afbeelding van zijn schilderij. Een leuke manier op Amsterdam eens door andere ogen te bekijken.

Het was een heerlijke wandeling die voor mij eindigde op een leuke brocante / streekproducten markt bij de Prinsengracht. Uiteraard verschijnt er nog een uitgebreide blogpost over deze bijzondere wandeling.

De mooiste wandeling

Uiteraard wandelde ik ook deze maand de mooiste wandeling in een van onze provincies. Deze maand ging ik naar Flevoland. Op aanraden van 2 volgers op Facebook wandelde ik de NS Wandeling Oostvaardersplassen. Deze week komt de blogpost daarvan online.

Feestje

Inmiddels schreef ik mijn 100ste blogpost, een mijlpaal voor mij. Lees hier waarom en hoe ik dit met jullie wil vieren.

Wandel mee met Wanda

Afgelopen maandag was het ook feest. We hadden de overdracht van het huis en daarmee kon het grote klussen beginnen! Gelukkig hoeft er niet heel veel te gebeuren, wat verf hier en daar en een nieuwe vloer boven. Over 2 weekjes zijn we als het allemaal goed gaat over en kan ik gaan genieten van mijn vakantie.

Best gewaardeerd

In juni trok mijn blog weer meer lezers, super leuk! Deze blogposts werden het beste gelezen:

  1. Eindeloze Veluwetocht dag 1
  2. Waarom wandelen
  3. Struinen door de natuur een legaal wildkamperen in het Horsterwold

De populairste Instagram foto was deze:

Hoe zag jouw wandelmaand eruit?

Post Tags

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest comment
  • Ik vind toch dat je het niet slecht gedaan hebt qua wandelen! Leuk dat je ook op je werk een wandeling mag organiseren. Ik vind het idee van een stiltewandeling heel interessant. Dat wil ik zeker ook eens proberen!