Inspiratie opdoen op de Fiets en Wandelbeurs van 2 t/m 4 maart 2018

Dit weekend ben ik drie dagen te vinden op de Fiets en Wandelbeurs in de Jaarbeurs Utrecht. Dé plek om inspiratie op te doen voor het komende wandeljaar. Dit jaar staat Zwitserland centraal op de beurs, compleet met een Grand Tour of Switzerland over de beursvloer. Bij binnenkomst ontvang je een paspoort en volg je eenvoudig de route over de beurs voor de volledige Zwitserland ervaring. Wandelen in Zwitserland heb ik in de winter al gedaan, dit keer ga ik inspiratie opdoen voor de zomer.

 

Wandelvakantie inspiratie

Naast Zwitserland wil ik ook de stand van Karinthië (Oostenrijk) bezoeken. Hier ga ik met mijn gezin deze zomer een week heen. Eens kijken of daar ook nog een beetje gewandeld kan worden. Verder staat een bezoek aan de perspresentatie van Englands Great Walking Trails op het programma. Na het South West Coast Path vorig jaar, wil ik meer van dit mooie land wandelend ontdekken. Ook ga ik kennismaken met Innsbruck als leuke stedentrip in combinatie met wandelen in de bergen en loop ik langs bij Alentejo, de prachtige wandelstreek in Portugal. En natuurlijk mag Duitsland niet ontbreken. Twee jaar terug ontdekte ik dit fantastische wandelland en ik ben van plan dit jaar zeker weer een of twee weekenden daar te gaan wandelen. Tussendoor loop ik nog even langs bij de heren van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig en Ecktiv.

 

Wandelaars informeren wandelaars

In mei vertrek ik voor twee weken richting Spanje om een stuk van de Camino Frances te wandelen. Op het Pelgrimspaviljoen laat ik me informeren over de voorbereidingen die ik hiervoor moet treffen. Ook loop ik even langs bij de Sultans Trail, een groep enthousiaste vrijwilligers die wandelreizen over deze bijzondere wandelroute organiseren die van Wenen naar Istanbul loopt. Deze reis staat sinds vorig jaar al op mijn lijstje, maar het is er nog niet van gekomen.

 

Lezingen en workshops

Naast alle inspiratie op de beursvloer staat er ook een bomvol programma vol lezingen en workshops op het programma. Zelf geef ik een workshop Wandelbloggen op zaterdag om 12 uur in zaal 5 en op zondag om 11 uur in zaal 4. Mocht je met het idee lopen een wandelblog te starten, of heb je al een wandelblog en wil je deze verbeteren, sluit dan zeker even aan!

Naast mijn eigen workshop wil ik de volgende lezingen niet missen:

 • De power van foto’s door Wim van der Ende. Wim werkt als geograaf en fotograaf en is een geroutineerd verhalenverteller.
  Fotografie is voor mij een belangrijk onderdeel van mijn blog. Tijdens mijn wandelingen maak ik honderden foto’s. In deze workshop leer je hoe je een goede foto schiet, maar ook hoe je deze bewerkt en archiveert.
 • IT giet oan, over het nieuwe Elfstendenpad door Joep Naber en Tjisse Brookman
  Een nieuwe lange afstandswandeling in Friesland. Daar wil ik natuurlijk alles van weten. De wandeling doet volgend jaar een gooi naar de wandeltrofee voor de mooiste wandelroute van het jaar.
 • Waarom wij wandelen door Flip van Doorn
  Wandelen als recreatie is pas in de 19e eeuw ontstaan. Dominee Jacobus Craandijk wist met zijn wandelverslagen duizenden Nederlanders naar de wandelpaden te trekken. Wat waren zijn drijfveren? Hoe zag Nederland er toen uit? Waarom werd wandelen zo snel populair en waarom is dat nog steeds zo? Mild filosoferend gaat Flip van Doorn in gesprek met wandelaars van vroeger en nu over hun diepste drijfveren…

Het lezingenprogramma biedt nog veel meer! Grote kans dat ik last-minute nog bij één of twee lezingen aansluit.

Het worden drie volle dagen inspiratie, ik heb er zin in! En jij? Zie ik je daar?

 

Foto: @Fotoboom.nl

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest comments
 • Bedankt voor de tip! We zijn vandaag geweest en hebben heel veel inspiratie opgedaan, wat een keuze! Ik had graag je workshop gevolgd maar die is morgen zag ik.

   • Echt!? Oh wat jammer, dan heb ik het niet goed gezien.. Fijne dag nog daar!