Wandelen is leuk! Ga je mee?
 

Getest: Julbo zonnebril

Met deze zomerse temperaturen en felle zon is een goede zonnebril een onmisbaar accessoire tijdens een wandeling. Van Julbo mocht ik een zonnebril testen, het werd de Julbo Powell. Deze hippe zonnebril ziet er niet alleen leuk uit, maar beschermt ook nog eens je ogen. Wat wil je nog meer?

Ik kende het Franse merk Julbo nog niet, maar toen ik me erin ging verdiepen wist ik dat het met de kwaliteit wel goed zou zitten. Julbo maakt sinds 1888 zonnebrillen. Wat begon met specialistische brillen voor de kristalzoekers uit Chamonix die hun ogen in de bergen wilden beschermen, groeide uit tot een innovatief merk met kwaliteitszonnebrillen voor de outdoor liefhebbers.

Julbo Powell Zonnebril reviewDe Julbo Powell zonnebril is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ik test het model met een wit montuur en opvallende spiegelende roze glazen. Wat mij direct opvalt is dat de zonnebril erg licht is. Je voelt nauwelijks dat die op je neus zit.

De glazen vallen in categorie drie. Dit betekent dat ze 82% tot 92% van het licht absorberen. Dit is erg fijn omdat het alle felle schitteringen zo goed tegenhoudt. Het UV-filter zorgt ook nog eens voor  goede bescherming van je ogen. De glazen zijn van polycarbonaat, dat zorgt ervoor dat niet snel krassen ontstaan.

De glazen zijn zo ontwikkeld dat het contrast goed blijft. Hierdoor zie je de kleuren scherp. Tijdens het wandelen valt mij ook op dat ik de bril niet afzet wanneer ik een donker bos inloop. Met de overgang van licht naar donker en andersom lijken de lenzen zich aan te passen.

Omdat de zonnebril zo licht is, was ik even bang dat hij ook erg kwetsbaar zou zijn. Met alleen een bijgeleverd zakje vroeg ik me af of hij een reis in mijn rugzak wel zou overleven. Niets bleek minder waar, deze zonnebril is sterk en kan wel tegen een stootje! Het zakje is trouwens ook te gebruiken als poetsdoekje voor de glazen. Handig toch?

 

 

Conclusie

Julbo Powell ZonnebrilDe Julbo zonnebril zit nu standaard in mijn wandelrugzak. Hij is niet alleen hip, maar hij zit ook nog eens lekker. En het belangrijkste is natuurlijk dat hij mijn ogen goed beschermt.

Een klein nadeeltje. Wanneer ik de bril in mijn haar zet omdat ik hem even niet nodig heb, begint hij na een tijdje te knellen op mijn hoofd.

Al met al dus een hippe, robuuste, goed beschermende outdoor zonnebril, die ook nog eens betaalbaar is. De Julbo Zonnebril is in verschillende kleuren verkrijgbaar bij de outdoorspeciaalzaken voor € 59,95.

 

Benieuwd naar andere producten die ik gebruik tijdens het wandelen? Lees dan ook:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geen reacties