Kijk Haar! wandeling

Al enige tijd volg ik Pieter van Stein op LinkedIn. Hij organiseert wekelijks netwerkwandelingen vanuit de Stichting Kijk Haar! voor ervaren 50+ professionals die werk zoeken. Ik pas totaal niet in de doelgroep (ik ben 38, heb een baan en een bedrijf), maar het initiatief vind ik super. Wanneer ik Pieter vraag om een keer koffie te drinken, belt hij mij direct op. Hij nodigt mij uit mee te wandelen met één van de netwerkwandelingen in Rotterdam.

 

Netwerkwandeling Rotterdam

Al zoekend naar de afgesproken plek wandel ik over Rotterdam Centraal. Al snel zie ik Pieter enthousiast zwaaien. Vandaag wandelen er 11 vrouwen mee. Na een kort voorstelrondje gaan we op pad. Pieter neemt ons mee langs de bekende en minder bekende plekken van Rotterdam. Al wandelend vertelt Pieter hoe het allemaal begon.

Vier jaar geleden werd de Stichting Kijk Haar! opgericht door Patty Knoops. Met deze community wil Patty ervaren 50+ vrouwelijks professionals die werkzoekend zijn stil laten staan bij de mooie kanten van het leven. Pieter pakte twee jaar geleden de rol op om netwerkwandelingen te gaan organiseren. En met succes! Liepen er de eerste keer maar drie vrouwen mee, inmiddels zijn het er vaak meer dan 10!

 

Kunst in Rotterdam

Hinkelen

Kunsthal ROtterdam

 

De groepssamenstelling is steeds anders. Er komen nieuwe werkzoekenden bij en vrouwen die werk gevonden hebben wandelen graag weer een keer mee op hun vrije dag. Er zijn veel vrouwen die regelmatig meewandelen en elkaar inmiddels goed kennen.

Tijdens de wandeling worden snel connecties gelegd. Stuk voor stuk spreek ik vrouwen die heel graag weer hun professionele kennis en kunde in willen zetten bij een passend bedrijf. Maar dat blijkt nog niet zo makkelijk. Er worden ervaringen en tips uitgewisseld, maar er is ook ruimte voor het delen van frustraties en angsten. Het is mooi om te zien hoe de vrouwen steun bij elkaar vinden en inspiratie opdoen voor volgende stappen.

Pieter is een netwerker pur-sang, hij schenkt aandacht aan alle vrouwen die meewandelen, kent hun verhalen en is goed op de hoogte hoe het met ze gaat. Als een natuurlijk leider neemt hij de vrouwen mee op pad.

 

Dudok in het Park

Netwerkwandeling Kijk Haar!

Park onder de Euromast Rotterdam in herfstkleuren

 

De wandelingen bereid hij goed voor. Op verschillende plekken geeft hij achtergrondinformatie en vertelt hij leuke weetjes. In het park onder de Euromast is het tijd voor een kopje koffie bij Dudok. Pieter vraagt mij te vertellen over mijn bedrijf Wanda Wandelt en hoe ik mijn droombaan heb gecreëerd. Zo’n kans grijp ik natuurlijk met beide handen aan, want ik inspireer andere graag met mijn verhaal. Hoe ik van ondernemer een baan vond via Pinterest. Hoe er na een turbulente periode weer rust kwam in mijn leven en ik mijn passie voor het wandelen weer oppakte. En hoe het wandelen uiteindelijk een deel van mijn werk is geworden.

Na de koffie wordt er nog snel even een groepsfoto gemaakt en gaan we weer door. Pieter neemt ons mee naar de verborgen Historische tuin Schoonoord. Een oase van groen midden in de stad. Ondanks dat ik hier vlakbij gestudeerd heb, kende ik deze plek niet, geweldig om zo de minder bekende plekken van Rotterdam te ontdekken.

 

Historische tuin Schoonoord Rotterdam

Entrepothaven Rotterdam

Willemsbrug Rotterdam

 

De wandeling gaat verder langs de Maas richting het Entrepot. Hier heeft Pieter een verrassende lunch geregeld. We gaan genieten van een Marokkaanse maaltijd. Dat gaat er wel in!

Na de lunch haken er een aantal dames af, het wordt immers al laat. De tocht gaat verder over de Willemsbrug, langs de Oude Haven naar Blaak. In het centrum van Rotterdam weet Pieter mij weer te verrassen met een verborgen binnentuin, achter het stadhuis. Binnen in het stadhuis weet Pieter een kleine rondleiding te regelen naar de trouwzaal. Bijzonder hoe deze man met zijn brede glimlach en enthousiasme alles voor elkaar lijkt te krijgen.

 

Erasmusbrug

Oude Haven Rotterdam

Zicht op tuin stadhuis Rotterdam

 

Het wordt al later en de schemering valt in. Tijd om een bar op te zoeken voor de nazit. Er worden herinneringen opgehaald aan eerdere wandelingen en vooral ook veel gelachen. Vol energie keer ik weer huiswaarts. Wat een prachtig initiatief heeft Pieter opgezet met zijn netwerkwandelingen.

Ben jij 50+ en werkzoekend, sluit dan een keer aan bij één van de wandelingen. Op de website van Stichting Kijk Haar! en op LinkedIn deelt Pieter waar en wanneer er gelopen wordt.

Bewaar deze wandeltip op Pinterest:

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest comments
  • Leuk en bijzonder verhaal.

  • Leuk verhaal, goed verhaal eigenlijk. Netwerken is de enige manier op een bepaalde leeftijd om weer aan de slag te komen. Ook het delen van je hoogte en dieptepunten hoort erbij. Je bent niet de enige die in die situatie zit. Het is echt alleen voor dames lees ik wel (en voor mij is Rdam wel wat ver). Wat ik me afvraag is wie de rekening gaat betalen ?

  • De man zelf zal het niet voor niks doen, de koffie is niet gratis, de lunch. Dus ik vraag me af wie de rekening betaalt. Is dat vanuit een outplacement traject ???

  • Mooi initiatief! Veel succes allemaal!

  • Heel leuk initiatief. (voor zover er geen commerciele doeleinden achter schuil gaan)
    Vriendelijke groeten van Johan.