Klompenpad Stoetwegenpad vanaf station Driebergen-Zeist

Wandeling Klompenpad Stoetwegenpad (rondwandeling)
Afstand 11 kilometer
Startpunt Station Driebergen-Zeist

Afspraken rond mijn blog doe ik het liefst in combinatie met een mooie wandeling. Zo sprak ik ook met Anouk af om te wandelen en het onderweg over onze wandelpassie, dromen voor de toekomst en social media te hebben. We kiezen voor het Klompenpad Stoetwegenpad, omdat deze start op station Driebergen-Zeist en dit voor ons beiden goed bereikbaar is. Ik wandelde al eerder de NS-Wandeling Utrechtse Heuvelrug van Station Driebergen-Zeist naar Maarn. Waar de NS-Wandeling direct de bossen induikt, gaat het Klompenpad Stoetwegenpad de andere kant op, door het buitengebied van Driebergen, Zeist en Bunnik. Het weer ziet er goed uit voor vandaag, wel wat bewolking maar de regen blijft als het goed is weg.

 

Buitenplaatsen en landerijen

Ik ben een enorme liefhebber van bos, maar ga de Klompenpaden door agrarisch gebied steeds meer waarderen. Klompenpaden zijn altijd twee kanten op gemarkeerd. Wij kiezen ervoor om tegen de klok in te lopen en gaan op pad. Het is altijd even zoeken naar de eerste markering, maar zodra we bij Buitenplaats De Breul komen spotten we de bekende Klompenpaden sticker. De wandeling gaat door de tuin van deze mooie buitenplaats heen. Een aantal jaren geleden zocht ik hier nog een geocache met mijn zoon. Nu wandelen we al kletsend rustig over het schelpenpad. Er ontstaat even verwarring over waar we heen moeten wanneer we de tuin rond zijn gelopen, want de markering ontbreekt. Gelukkig heb ik de Klompenpad-app op mijn telefoon en kunnen we ons pad snel vervolgen.

 

Bruggetje - Klompenpad Stoetwegenpad

 

Over het platteland - Klompenpad Stoetwegenpad

 

We wandelen een klein stukje langs de Driebergseweg om hem daarna over te steken en de rust van de landerijen op te zoeken. Langs de paden staan de bomen volop in bloei en ontspringt het jonge blad aan de takken. Het is mooi om te beseffen dat het gebied hier zijn meest oorspronkelijke beeld heeft vastgehouden. Hier zie je het middeleeuwse cultuurlandschap nog. Smalle paadjes brengen ons langs oude houtwallen, weilanden, sloten en aangeplante bossen, die vroeger niet alleen werden aangelegd om in te wandelen en jagen, maar ook voor houtproductie.

 

Langs landgoederen en de Kromme Rijn

Plotseling zien we een ijsvogeltje wegvliegen. Ik ben te laat om mijn camera te pakken, dus helaas geen foto, maar wat is het gaaf om er een te spotten. Inmiddels is het zonnetje al lekker doorgekomen en gaan de jassen uit. We wandelen over landgoed Wulpenhorst en Anouk weet mij te vertellen dat Wibi Soerjadi hier tot voor kort woonde. Het imposante huis is afgelopen januari als het goed is verkocht. Wat is dit een geweldige plek om te wonen, je hebt hier het gevoel ver van alles verwijderd te zijn, terwijl je op steenworp afstand van de stad woont.

 

Middeleeuws cultuurlandschap - Klompenpad Stoetwegenpad

 

Pinksterbloemen in het veld - Klompenpad Stoetwegenpad

 

Het Klompenpad gaat door een houtsingel en daarna door een klein bos naar een klein industrieterrein om vervolgens bij de Kromme Rijn uit te komen. Over het jaagpad duiken we onder de A12 door. Het is een prachtig stuk om te wandelen, jammer alleen dat het geluid van de auto’s hier continu te horen is. Toch besluiten we een korte pauze in te lassen aan het water en te genieten van het zonnetje. We volgen de Kromme Rijn tot Odijk, om daarna via een faunapassage weer onder de snelweg door te lopen. We laten het geluid van de auto’s achter ons en genieten nog even van de landschappelijke omgeving, voordat we via de Odijkerweg weer uitkomen bij het station.

 

Kromme Rijn - Klompenpad Stoetwegenpad

 

Paardenbloemen - Klompenpad Stoetwegenpad

 

Het Klompenpad Stoetwegenpad heeft me echt verrast, ik had niet verwacht dat het buitengebied van Driebergen en Zeist zo afwisselend zou zijn. Anouk, bedankt voor het prettige gezelschap en de fijne gesprekken!

 

Wil je meer wandelingen in dit gebied ontdekken? Lees dan ook deze blogs:

 


Wil jij meer gaan wandelen? Schrijf je dan nu in voor één van mijn Online Wandeltrainingen!


Online wandeltraining

 

Post Tags

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest comments
  • Ik wist helemaal niet dat Klompenpaden twee kanten op gemarkeerd zijn. Weer wat geleerd na het lezen van jouw blog dus 🙂

  • Wat een prachtige fotos, Hierdoor krijg gewoon zin om een stuk te gaan wandelen.

  • Fijn dat je er bij zet dat het een rondwandeling is. Wij wandelen met zijn drieen en dan is het ov duurder dan de wagen.