Kom jij inspiratie opdoen tijdens de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht?

Op 1, 2 en 3 maart ben ik te vinden op de Fiets en Wandelbeurs in de Jaarbeurs Utrecht. Dé plek om inspiratie op te doen voor het komende wandeljaar. Dit jaar sta ik voor het eerst zelf met een stand op de beurs, super spannend en leuk! Maar natuurlijk ga ik ook heen om inspiratie op te doen.

 

Wandelvakantie inspiratie

De Fiets- en Wandelbeurs is dé plek om inspiratie op te doen voor een wandelvakantie. Ik wil zelf even langs bij Innsbruck om te kijken welke gave wandelroutes zijn hebben ontwikkeld het afgelopen jaar. Maar ook La Palma en Wales staan op mijn verlanglijstje. Daarnaast ga ik even langs bij de stand van de Olavsleden in Zweden, want dit jaar ga ik twee weken naar Zweden om die wandelroute te lopen en ik kan nog wel wat tips gebruiken voor de mooiste overnachtingsplekken. Verder laat ik me vooral verrassen door het aanbod dit jaar, wie weet vind ik nog een toffe bestemming voor het najaar.

 

Wandelaars informeren wandelaars

Een van de leukste gedeelten van de beurs vind ik “Wandelaars informeren wandelaars”. Want hoe leuk is het om met gelijkgestemden over je grootste passie te praten? Het is zo inspirerend om de verhalen te horen over verre voettochten. Loop dus zeker even daar langs!

 

Lezingen en workshops

Naast alle inspiratie op de beursvloer staat er ook een bomvol programma vol lezingen en workshops op het programma. Wat dacht je van:

Het Waterliniepad – vrijdag & zaterdag 14:00 uur
Verstopt en verscholen in het landschap waren de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie, samen de Hollandse Waterlinies, twee eeuwen lang het grootste geheim van Nederland. In de lezing vertellen Kirke Mulders en Tineke Harlaar over het ontstaan van de Hollandse Waterlinies en wat deze zo bijzonder maakt. Ze nemen je mee in het verhaal over water als bondgenoot en laten je zien wat er tijdens het wandelen van het Waterliniepad nog allemaal te ervaren en te beleven is van dit ingenieuze verdedigingssysteem.

Wat gaat er in mijn rugzak en wat niet? – vrijdag 12:00 uur, zaterdag & zondag 11:00 uur
Met je hele hebben en houden op je rug door de wereld stappen. Hoe doe je dat? En hoe zorg je ervoor dat het nog leuk blijft ook? Ervaren leden van de vereniging de Rugzaklopers geven tips en adviezen uit eigen ervaring. 

Schrijven over reizen – vrijdag 13:00 uur, zaterdag 13:00 uur & zondag 14:00 uur
Hoe verwerk je alle spannende avonturen en overpeinzingen tijdens een fiets- of wandeltocht in je dagboek? Hoe schrijf je een reisreportage voor een tijdschrift? Of hoe maak je je reisblog veel leuker? Doe mee aan deze mini-masterclass van de ervaren fiets- en wandeljournalist Monique van Klaveren! Het is alvast een voorproefje van de dagworkshop in april.

Emblematische ecotocht door de Mediterraanse Bergen – zaterdag 14:00 uur & zondag 12:00 uur
Negen routes met experimenteel ‘slow tourism’ dwars door de binnenlandse gebieden van Europese Mediterraanse bergregio’s. Al genietend van de tochten heb je als bezoekers de mogelijkheid om de bijzonderheden van de gebieden en de activiteiten van de lokale aanbieders te ontdekken. Het zijn tochten waarbij natuur en cultuur elkaar ontmoeten en de ervaring met lichaam en ziel is zodanig dat het genereus het emblematische karakter van het gebied overbrengt.

Het lezingenprogramma biedt nog veel meer! Grote kans dat ik last-minute nog bij één of twee lezingen aansluit. Let op! Genoemde tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Het worden drie volle dagen inspiratie, ik heb er zin in! En jij? Wandel je even bij me langs? Ik ben te vinden in Hal 3.

 

Koop nu je kaarten met extra korting

De Fiets en Wandelbeurs is de grootste beurs in Europa voor fietsers en wandelaars. Op 1.2 en 3 maart  kun je de beurs bezoeken in de Jaarbeurs in Utrecht. Ik mag je een extra korting aanbieden, waardoor je slechts € 11,50 betaalt voor je entreebewijs. Bestel hier je ticket voor de Fiets en Wandelbeurs Utrecht met korting.

Omslagfoto: ©Fotoboom.nl

Fiets en Wandelbeurs

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No comments