De lente in met 4 nieuwe NS-wandelingen

NS-wandelingen zijn mateloos populair, zelf heb ik er al tientallen gewandeld. Elk jaar in de lente is het tijd voor nieuwe NS-wandelingen. Ook dit jaar zijn Wandelnet en NS erin geslaagd om vier verrassende en gevarieerde routes te ontwikkelen, van station naar station. Ze zijn uitgezet rondom Culemborg, Sittard, Harderwijk en Dordrecht. Alle NS-wandelingen zijn te downloaden op de nieuwe site van NS: www.ns.nl/dagje-uit/wandelen en natuurlijk ook op www.wandelnet.nl.

Dit zijn de nieuwe NS-wandelingen van seizoen 2017-2018

Waterlinie Culemborg: Houten Castellum – Culemborg, 13,5 of 17 km.
Een wandeling langs forten, sluizen, bunkers en kanalen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Via vlonders door het Verdronken Bos gaat het naar de Lek. Het is het leukste om deze route in het voorjaar of de zomer te wandelen, want dan kun je met de Liniepont de Lek oversteken of struinen door de uiterwaarden.

Limburgs Plateau: Spaubeek – Sittard, 6,5, 8 of 11 km.

Idyllische landweggetjes, slingerende bospaden en holle wegen leiden je door een prachtig glooiend Limburgs landschap met her en der verspreid liggende kleine dorpen en kapelletjes. Je eindigt in het centrum van Sittard met veel culturele bezienswaardigheden.

Hierdense Poort: Nunspeet – Harderwijk, 10, 12 of 20 km.

Tussen Nunspeet en Harderwijk ligt een afwisselend gebied waar je heerlijk kunt wandelen. Door dichte bossen, langs heidevelden en dwars over het uitgestrekte Hulshorsterzand. Via landgoed De Essenburgh en molen De Hoop bereik je de Vischpoort, waarachter het historische centrum van Harderwijk op je ligt te wachten.

Eiland van Dordrecht: Dordrecht Stadspolders – Dordrecht, 10 km.

Deze korte wandeling biedt volop gelegenheid om het sfeervolle oude stadshart van Dordrecht te leren kennen. Je start in het groen, met rust en ruimte alom. En overal is water: rivieren, grachten, havens. In de oude binnenstad van Dordrecht kom je tijd te kort.

Al jarenlang zijn de gratis NS-wandelingen populair. “De kracht zit ‘m in de drie-eenheid van routebeschrijving, kaartje en markering”, aldus Sietske de Vet, coördinator NS-wandelingen bij Wandelnet. “Verdwalen is bijna niet mogelijk. De routes zijn altijd actueel, want ze worden onderhouden en gemarkeerd door honderden enthousiaste vrijwilligers, overal in het land.”

Helaas verdwijnen er ook altijd weer vier NS-wandelingen met de introductie van de vier nieuwe. Dit jaar verdwijnen de volgende wandelroutes uit het NS-pakket zijn: De Weelen-Enkhuizen, Elburg, Savelsbos en Texel (2-daagse). Deze routes blijven te downloaden als OV Stapper via www.wandelnet.nl.

 


Wil jij meer gaan wandelen? Schrijf je dan nu in voor één van mijn Online Wandeltrainingen!


Online wandeltraining

 

Post Tags

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest comments
  • Wat leuk! Waterlinie Culemborg lijkt me zeker een aanrader!

  • “De kracht zit ‘m in de drie-eenheid van routebeschrijving, kaartje en markering.” ik denk dat de kracht ook zit in dat je altijd van station naar station loopt, dat is toch superhandig! Ik ben blij met deze nieuwe wandelingen 🙂