Wow! Ik ben genomineerd voor de Liebster Award

De Liebster Award ben ik al veel op andere blogs tegengekomen en vind ik altijd erg leuk om te lezen. Maar zelf was ik nog nooit genomineerd, tot begin deze maand. Bedankt Harry van Waarloopjijwarmvoor, voor de nominatie!

De Liebster Award is een soort online kettingbrief die de kleinere of beginnende bloggers onder de aandacht brengt. De ontvanger krijgt 11 vragen die hij/zij moet beantwoorden. Vervolgens bedenkt deze blogger 11 nieuwe vragen en nomineert 5 andere kleinere / beginnende bloggers. De bloggers stel je op de hoogte door een reactie achter te laten op hun blogs. Super leuk toch!

Harry bedacht 11 leuke vragen voor mij:

1. Wat doe je zoal aan beweging

Wandelen 😉

Ik probeer minimaal 1 keer per week te gaan wandelen. Meestal een wandeling rond de 20 kilometer, maar soms zitten er uitschieters bij van 30 tot 40 kilometer. Naast het wandelen heb ik laatst een proefles yoga gedaan, om wat losser te komen. Dit was heerlijk ontspannen, binnenkort moet ik me echt gaan inschrijven, zodat ik wekelijks een uurtje naar yogales kan.

2. Waar word je echt gelukkig van

Wanda & Tom wandelen

Samen met mijn zoon wandelen, daar word ik gelukkig van

Dat kunnen hele kleine dingen zijn. Een mooie wandeling, een foto die precies zo lukt als ik voor ogen had, een blije zoon, met een kop thee onder een dekentje op de bank, met een goed glas wijn op het terras. Ik ben heel gelukkig!

3. Waar sta je over vijf jaar

Bij de kathedraal van Nidaros 😉

Over 5 jaar hoop ik mijn eerste pelgrimstocht te wandelen. Dit staat al zo lang op mijn wensenlijst. Maar met mijn huidige baan en gezinsleven zit het er nog niet in om een aantal maanden van huis te gaan. Over 5 jaar gaat mijn zoon (als het goed is) studeren. Een mooi moment om er dan voor te gaan.

Als ik dan terug ben hoop ik als community manager aan de slag kunnen voor een natuur- of wandelgerelateerde organisatie. Werk maken van je hobby zeg maar.

4. Wat is jouw doel van je blog

Het doel van mijn blog is om anderen te inspireren met de wandelingen die ik maak. Wandelen geeft zoveel rust en is zo’n heerlijke manier om in beweging te blijven. Ik hoop dat mensen door het lezen van mijn blog geprikkeld worden om er ook op uit te gaan en te ontdekken hoe mooi Nederland, maar ook het buitenland is.

Groene Wissel Domburg Akkerranden

Al het afval gaat in een zakje mee naar huis

5. Waar heb je een enorme hekel aan

Afval in de natuur. Ik zie het te vaak dat er rommel wordt achtergelaten langs wandelpaden. Dat maakt mij echt boos. Waarom doen mensen dat? Het is een kleine moeite om je troep in een zakje aan je tas te hangen en bij de eerstvolgende prullenbak weg te gooien. Ik heb standaard een zakje mee om mijn rommel mee te nemen. Vaak pak ik dan de troep die ik onderweg vind ook mee.

6. welk museum raad je aan en waarom

Wij gaan ieder jaar naar Nemo in Amsterdam. Mijn zoon is inmiddels 12, maar het blijft super leuk! Je maakt er spelenderwijs kennis met wetenschap en technologie. Een aanrader voor iedereen, moet of zonder kinderen.

7. Welk boek moeten wij zeker lezen

Wild van Cheryl Strayed. Een prachtig boek van een vrouw die na de dood van haar moeder en een scheiding besluit om de 1700 km lange Pacific Crest Trail te gaan wandelen. Haar verhaal is indrukwekkend en meeslepend.

8. Heb je iemand die je enorm inspireert

Ja, ik raak enorm geïnspireerd door Michèle Sparreboom. Zij heeft met haar verhaal, haar enthousiasme en haar sprankelende persoonlijkheid mij laten zien dat alles mogelijk is. Met haar motto “Maak het verschil. Het kan wel. ECH WEL!’ weet ze het vuur in mensen aan te wakkeren.

Door de 100 dagen challenge van Michèle heb ik mijn passie voor het wandelen hervonden. Het is een topper!

9. Wat wens je de mensheid toe

Een veilig thuis voor iedereen. Er is teveel ellende in de wereld. We moeten er met z’n allen voor zorgen dat dit stopt en er iedereen in vrede en veiligheid kan opgroeien en leven.

10. Donor codicil, waarom ja of waarom nee

Ja! Ik vind het erg belangrijk om donor te zijn. Ik ben zelfs een tijdlang bloeddonor geweest, na mijn verhuizing is dat gestopt. Binnenkort maar weer eens een bloedbank opzoeken.

Na mijn dood mogen ze alles gebruiken op 1 ding na. Dat is mijn hoornvlies. Klinkt misschien raar, maar daarop staat mijn leven geprojecteerd.

11. Uit je je nog creatief op een andere wijze

Ik vind het leuk om te fotograferen tijdens mijn wandelingen. Nu is het nog met een systeemcamera, maar ik wil me hier graag verder in ontwikkelen.

Ik nomineer…

Nou is het mijn beurt om nieuwe bloggers te nomineren voor de Liebster Award. Ik volg heel veel blogs, van klein tot groot, beginners tot gevorderden. Iedere ochtend en middag in de bus lees ik de nieuwe blogposts en geniet ik van hun verhalen. Ik nomineer:

De volgende vragen heb ik voor de genomineerden:

 1. Waarom wandel je?
 2. Wat is jouw favoriete wandeling?
 3. Welk wandelland moeten we echt gaan bezoeken?
 4. Wat mag er absoluut niet ontbreken in jouw rugtas?
 5. Wandel je liever alleen of samen?
 6. Wat doe je in het dagelijks leven?
 7. Kun je jezelf in 5 woorden omschrijven?
 8. Wat is je grootste passie (naast wandelen)
 9. Waarom blog je?
 10. Wat vind je het leukste aan bloggen?
 11. Waar zie je jezelf over 5 jaar?

Heel veel succes met het beantwoorden van de vragen van deze Liebster Award! Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden.

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest comments
 • Die pelgrimstocht door Noorwegen blijft mij ook zo aanspreken. Ik hoop dat ik hem ooit ook kan doen! De prachtige Nidaros kathedraal zagen we vorig jaar in Noorwegen, maar ik denk dat hij nog indrukwekkender is na een lange tocht door Noorwegen !

 • “Als ik dan terug ben hoop ik als community manager aan de slag kunnen voor een natuur- of wandelgerelateerde organisatie.”
  Waarom zou je daarmee wachten tot na je pelgrimstocht? 😉 Een collega van me heeft een aantal jaar geleden een pelgrimsroute in Noorwegen gelopen. Dat heeft bij haar heel veel indruk gemaakt.

   • Ik kan me best voorstellen dat je qua werk voorlopig goed op je plek zit. Maar vaak als ik mensen hoor zeggen dat ze “later” of “ooit” nog dit of dat willen doen, denk ik: “Ach, waarom zou je daarmee wachten? Kun je nu toch ook al doen?” Kon het toch niet nalaten om te vragen, al was het niet eens echt als super-serieuze vraag bedoeld.

 • Goed voornemen om weer bloed te gaan geven! Het is altijd gezellig bij de bloedbank, is mijn ervaring. Je kunt je via de website van Sanquin zo aanmelden.

 • Hoi Wanda,
  Bedankt voor je nominatie. Wat leuk! Ik had nog nooit van die Liebster Award gehoord. Wat snel al, zo’n nominatie, mijn blog bestaat nog maar net een half jaar. Ik ga er mee aan de slag, nog even nadenken over nieuwe vragen en natuurlijk over welke blogs ik ga nomineren. Groetjes, Arnold

 • Ook namens mij dank voor de nominatie. Ik heb inmiddels de vragen beantwoord en op mijn blog gezet. Erg leuk om te doen, maar het kostte me meer tijd dan verwacht. Nou ja, dit weekend niet gewandeld, dus tijd over ;-).
  Groetje van Mirjam

 • Hoi Wanda, ik heb inmiddels ook de vragen beantwoord en op mijn blog gezet. Leuk! Nu maar kijken wat er verder gebeurt. Groetjes, Arnold

 • Het heeft wat tijd genomen, maar we zijn er toch in geslaagd om de vragen te beantwoorden.
  Wel eens leuk om op deze manier wat van jezelf prijs te geven.
  Greets David

  • Bedankt David, erg leuk om te lezen en zo meer over jou te weten te komen 🙂