Marskramerpad van Klarenbeek naar Deventer

Wandeling Marskramerpad LAW 3 etappe 8 Klarenbeek – Deventer
Afstand 18 km
Startpunt Station Klarenbeek
Eindpunt Station Deventer

Vandaag een korte wandeling van 18 kilometer, want in de middag staat de verjaardagsvisite voor mijn zoontje op de stoep. Vandaag wandel ik van Klarenbeek naar Deventer over het Marskramerpad. Als ik start regent het al zachtjes, dus meteen maar de poncho aan. Toch mag het weer de pret niet drukken, er ligt weer een prachtige etappe van het Marskramerpad voor me en ik ga vol goede moed op pad.

Eerst weer langs het kabouterdorp terug naar de route. Door een wisselend landschap van bossen, velden en landerijen wandel ik naar Appen. Daarna volgt er een schitterend stuk over de Banddijk. Deze dijk is waarschijnlijk al in de 14e eeuw tot stand gekomen. Toen liep hij nog vlak langs een oude IJsselarm. Toen de hoofdstroom werd verlegd, kwam de Banddijk diep landinwaarts te liggen. Vanaf de Banddijk heb je een prachtig zicht op het wisselende landschap.

Marskramerpad Klarenbeek-Deventer

Na Wilp volgt er een lang en in mijn ogen saai stuk langs de IJssel. Maar eenmaal aangekomen ter hoogte van Deventer, volgt er een leuk tochtje met het pontje naar de stad. De wandeling door Deventer is verrassend, oude geveltjes en tot slot een mooi park. Absoluut een stad om nog eens naar terug te keren en te genieten van de rijke historie.

Helaas mis ik net mijn trein, maar met een kop heerlijke koffie bij Starbucks is het wachten helemaal niet zo erg!

Wil je meer lezen over mijn avonturen op het Marskramerpad? Klik dan hier.

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest comment
  • Mooie wandeling! Voor ons is 18 km al geen kleine wandeling meer, al beginnen wij toch ook stilaan getraind te geraken door al dat wandelen dit najaar 😉