Marskramerpad van Amersfoort naar Terschuur

Wandeling Marskramerpad etappe 13 Amersfoort – Terschuur
Afstand 24 km
Startpunt Station Amersfoort
Eindpunt Bushalte de tolboom, Terschuur

De bedoeling was om heel vroeg te starten vandaag in Amersfoort. Maar toen de wekker ging kon ik het niet laten me nog even om te draaien. Uiteindelijk was ik om 9 uur op pad, dwars door het centrum van Amersfoort op weg naar een kopje koffie bij mijn goede vrienden Ron & Peter.

Het centrum van Amersfoort is heerlijk stil. Op een enkele kerkganger na kom ik bijna geen mensen tegen. Ik wandel langs de schilderachtige muurhuizen en door park Randenbroek naar de rand van de stad. Als ik  bij Ron & Peter aankom drink ik gezellig een kopje koffie met Peter en duik daarna onder de snelweg door natuurgebied De Schammer in.

Marskramerpad Amersfoort-Terschuur

Na kasteel Schoutenburg wordt het spannend. Er is een enorme routewijziging om een drukke weg te vermijden. Zonder kaart, maar wel met uitgebreide aanwijzingen op papier wandel ik verder. Aangekomen in Achterveld lonkt het terras. Het is prachtig weer, maar ik besluit toch verder te lopen. Niet veel later hoor ik gerommel achter me. Ik draai me om en zie een enorme donkere lucht op me afkomen! Omdat ik in het open veld loop zet ik even een pas harder. Gelukkig trekt de onweer langs me en krijg ik alleen wat regen over me heen.

Marskramerpad Amersfoort-Terschuur

Landgoed Paradijs doet zijn naam eer aan. Het is inmiddels gestopt met regenen en er stijgen heerlijke geuren op uit het bos. Niet veel later wandel ik over een prachtig heideveld. Inmiddels begin ik last te krijgen van mijn voeten. Deze week heb ik nieuwe schoenen gekocht welke ik nu voor het eerst aan het inlopen ben. Misschien was het handiger geweest als ik de oude schoenen mee had genomen om halverwege te wisselen…

Het laatste stuk is wat saai, dat in combinatie met de pijn in mijn voeten maakt het dat ik heel blij ben als ik bij de bushalte in Terschuur arriveer.

Wil je meer lezen over mijn avonturen op het Marskramerpad? Klik dan hier.

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No comments