Marskramerpad van Delden naar Oldenzaal

Wandeling Marskramerpad etappe 3 Delden – Borne
Afstand 14 km
Startpunt Almelosestraat 27, 7495 TG Ambt Delden
Eindpunt Veldhuisweg 1, 7626 LE Hertme
Wandeling Marskramerpad etappe 2 Borne – Oldenzaal
Afstand 19 km
Startpunt Veldhuisweg 1, 7626 LE Hertme
Eindpunt Station Oldenzaal

Na een prima nachtrust op de camping in Delden gaat de wekker alweer vroeg om weer op pad te gaan. Gisteren wandelde ik over het Marskramerpad van Holten naar Delden. Vandaag staan er weer 2 etappes op het programma, van Delden naar Borne en dan door naar Oldenzaal. Het eind van het Marskramerpad komt in zicht. Hiermee begint het ook steeds meer te kriebelen om door te lopen over de E11 door Duitsland en Polen.

Maar vandaag dus vroeg op pad. Mijn vriend is zo lief om samen met mij vroeg op te staan en mij weer af te zetten op de route. Ik vind het heerlijk om zo vroeg op pad te zijn, de rust en de stilte zorgen ervoor dat ik mijn hoofd goed leeg kan maken.

Ik wandel door het Twentse coulisselandschap met zijn prachtige boerderijen. Achter iedere bocht zit weer een nieuw en verrassend uitzicht. De afwisseling maakt dat de afstanden die ik loop veel korter lijken, er is zoveel moois te zien.

Op het landgoed Twickel sta ik even stil bij een gerestaureerde oliemolen uit 1325, ik vind de kracht van water altijd zo fascinerend.

Marskramerpad Delden-Borne-Oldenzaal

Rond Borne is er een flinke routewijziging, er volgt een prachtig onverhard pad tussen de landerijen. Soms is het even zoeken, maar de route staat goed aangegeven. Ze zijn hier duidelijk bezig om de riviertjes hun natuurlijk verloop weer terug te geven.

Net voor Zenderen kom ik een stel Marskramer wandelaars tegen die de andere richting op lopen. We raken even aan de praat over de routewijzigingen die nog gaan volgen. Op aanraden van het stel wandel ik niet langs de Deurningerbeek. Er is daar veel onderhoud en het pad is onbegaanbaar. Hierdoor volgen er wel een aantal lange rechte stukken over het asfalt, niet mijn favoriet, maar gelukkig maakt de omgeving dat goed.

In Deurningen besluit ik mezelf te trakteren op een lekkere lunch bij Pelle’s. De soep met een tosti smaken heerlijk en geven mij de energie om nog wat kilometers door te wandelen. Intussen begint het te regenen, gelukkig zit ik droog onder de parasol. Zodra het wat minder hard regent stap ik weer op.

De regen zorgt voor een aangename verkoeling op deze warme zomerdag. Als ik door het recreatiegebied Het Hulsbeek loop is de regen vertrokken en ligt iedereen te genieten van het lekkere weer in en aan het water. Het is nog even flink doorstappen om mijn trein te halen. Hierdoor heb ik helaas niet heel veel meegekregen van Oldenzaal.

Marskramerpad Delden-Borne-OldenzaalWil je meer lezen over mijn avonturen op het Marskramerpad? Klik dan hier.

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No comments