Marskramerpad van Deventer naar Holten

Wandeling Marskramerpad etappe 7 Deventer – Letelle
Afstand 18 km
Startpunt Station Deventer
Eindpunt Bushalte RK Kerk Letelle
Wandeling Marskramerpad etappe 6 Letelle – Holten
Afstand 17 km
Startpunt Bushalte RK Kerk Letelle
Eindpunt Station Holten

Als ik Deventer uitloop kom ik een man tegen die zijn hond aan het uitlaten is. Ik groet hem en hij vraagt waar de wandeling heen gaat. “Naar Holten meneer!” “Dat is een flinke wandeling, succes!”

Een flinke wandeling gaat het zeker worden, bijna 40 kilometer over 2 etappes van het Marskramerpad. De stad laat ik al snel achter me om de velden en bossen in te trekken. Na ca. 10 kilometer kom ik bij voormalig restaurant Kranenkamp, dat nu de naam NuNu heeft. Even genieten van een lekker kopje koffie met een stuk honingtaart. Na deze heerlijkheid vervolg ik mijn weg over een lang recht pad.

Marskramerpad Deventer-Holten

Vlak voor Lettele is er een kleine routewijziging. In plaats van de weg volgen, gaat de route over een pad langs het water. Het heeft ‘s nachts goed geregend en het pad loopt door het hoge gras. Hier had ik geen rekening mee gehouden en al snel is mijn broek doorweekt. Toch laat ik me hierdoor niet uit het veld slaan. In Lettele ben ik nog maar op de helft, dus ik stap vrolijk door!

Na Lettele wandel ik over het landgoed Oostermaet. Op dit landgoed staan een 7 tal boeren erven die herkenbaar zijn aan hun rode luiken met donkergroene rand. Het stuk naar Okkenbroek vind ik wat saai. Gelukkig gaat de route snel daarna weer het bos in en beklim ik uiteindelijk de Holterberg.  Waar ik gerekend had op een prachtig uitzicht op het hoogste punt, kwam ik terecht in de drukte van allerlei horeca. Na even stil te hebben gestaan op het punt waar ik zo’n 20 jaar geleden ook stond toen ik het Pieterpad liep, ben ik de berg afgewandeld naar station Holten.

Het was weer een heerlijke wandeling!

Marskramerpad Deventer-Holten

Wil je meer lezen over mijn avonturen op het Marskramerpad? Klik dan hier.

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No comments