Marskramerpad van Kootwijk naar Klarenbeek

Wandeling Marskramerpad etappe 10 Kootwijk – Hoenderloo
Afstand 16 km
Startpunt Heetweg 2, 3775 KA Kootwijk
Eindpunt Heldringsweg 1, 7351 BE Hoenderloo
Wandeling Marskramerpad etappe 9 Hoenderloo – Klarenbeek
Afstand 20 km
Startpunt Heldringsweg 1, 7351 BE Hoenderloo
Eindpunt Statopn Klarenbeek

In alle vroegte word ik afgezet in Kootwijk, vandaag wandel ik 2 etappes van het Marskramerpad. Kootwijk – Hoenderloo (16,6 km) en Hoenderloo – Klarenbeek (20,1 km).

Kootwijk – Hoenderloo

Het is nog muisstil op het Kootwijkerzand, wie weet wordt dit de eerste keer dat ik wild ga spotten! Ik verwonder me over de stilte en de pracht van de natuur. Het is heerlijk weer en ik geniet van mijn wandeling over de Veluwe.

Via Radio Kootwijk kom ik bij Hoog Buurlo. Bij de schaapskooi is het even tijd voor een rust. Juist op dat moment gaat de herder op pad met zijn schapen. Het zonnetje zorgt er inmiddels voor dat het goed warm is geworden. Als ik weer op pad ga kom ik bij de heide even voor een verrassing te staan. Staatsbosbeheer is bezig met paden af te sluiten om het wild meer ruimte en rust te geven. Hierdoor is de kans dat je wild spot groter. Maar het pad waar het Marskramerpad overheen loopt is ook opgeploegd. Dan maar even zelf mijn weg vinden. Gelukkig zie ik 100 meter verder een ander pad dat over de heide loopt. Halverwege de heide zie ik de markering weer opduiken, ik zit weer op het goede pad.

Marskramerpad kootwijk-hoenderloo

Er volgt nog een prachtig stuk door het bos. In Hoenderloo is het tijd voor een lekkere lunch. Op het terras van de Boer’nkinkel zoek ik een plekje in het zonnetje. Ik heb nog steeds geen wild gezien, dus besluit ik maar voor de minihamburgers met Veluws hert te gaan. Ik laat mij de lunch heerlijk smaken.

Hoenderloo – Klarenbeek

Met een volle maag is het tijd om de 2e etappe te gaan lopen, op naar Klarenbeek! Eerst verwonder ik me over het mooie kerkje in Hoenderloo. Er volgt weer een prachtig pad door het bos tot aan Beekbergen. Het eerste stuk naar Beekbergen is een beetje saai, ik ben niet zo van de lange recht toe, recht aan wegen. Wel spot ik nog een prachtige grote roofvogel die voor me uit vliegt.

Marsskramerpad Hoenderloo-Klarenbeek

Langs de Beekbergsche Beek neem ik even de tijd om mijn benen omhoog te leggen. Niet eerder liep ik zoveel kilometer achter elkaar en ik merk dat mijn benen moe zijn. Gelukkig is het niet ver meer naar de trein. Na Klarenbeek wordt ik in het laatste stukje bos naar het station verrast door een compleet kabouterdorp. Ik loop me zo te vergapen dat ik daardoor net mijn trein mis.

Eenmaal op het station geeft Endomondo aan dat ik 40,27 km gewandeld heb! Dit was tot nu toe het mooiste traject van het Marskramerpad. De afwisseling tussen bos, heide, zandvlakten, velden en dorpjes maakte het de perfecte wandeling. Optimaal genieten op de Veluwe!

Wil je meer lezen over mijn avonturen op het Marskramerpad? Klik dan hier.

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No comments