Marskramerpad van Noorden naar Breukelen

Wandeling Marskramerpad etappe 16 Noorden – Breukelen
Afstand 17 km
Startpunt Kousweg, 2431 Noorden
Eindpunt Station Breukelen

Hoe zou het hier vroeger zijn geweest in de jaren dat mijn opa met zijn platbodem turf vervoerde. Al mijmerend wandel ik langs de Kromme Mijdrecht, genietend van het heerlijke zonnetje. Vandaag loop ik over het Marskramerpad van Noorden naar Breukelen.

Bij de Veensche molen ga ik even zitten om van het prachtige landschap te genieten. Deze wipwatermolen uit 1637 hield vroeger het water in het lage, natte veengebied op peil.

Ik passeer een  aantal wandelaars en een stelletje dat aan het vissen is. Na Woerdense Verlaat komt er een heel saai stuk, over een fietspad, langs een provinciale weg. De brommerclub die me inhaalt en de bemoedigende woorden van een voorbijkomende fietser zorgen ervoor dat ik even moet lachen.

Marskramerpad van Noorden naar Breukelen

Bij de brug tref ik een groepje wandelaars. We raken aan de praat en ik wandel een stuk met ze mee. Na een tijdje besluit ik in mijn eigen tempo verder te lopen. Omdat het vandaag een relatief korte afstand is, wil ik proberen mijn tempo te verhogen. Dit lukt mij aardig.

Ik volg nog een tijd lang de Geerkade. Niets voor mij die oneindige stukken recht toe, recht aan… Na de Geerkade kom ik op een onverharde dijk en wandel ik langs de Spengense Molen. Aan het eind moet ik met een trekpontje het water over. Eenmaal aan de overkant neem ik weer even de tijd om te genieten van al het moois.

Het laatste stuk naar Breukelen loop ik weer lekker door. Eerst nog een stuk half onverhard, later verhard. Net voor Breukelen is het door de verbreding van de A2 even opletten welke kant ik nou op moet. Gelukkig staat het duidelijk aangegeven en ben ik in no-time bij het station.

De 21 kilometer volgens Wandelnet blijken er 17 te zijn.  Wil je meer lezen over mijn avonturen op het Marskramerpad? Klik dan hier.

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest comments
 • Hi Wanda,
  Vorig jaar heb ik het marskramerpad afgerond. Je gaat nog veel mooie dingen zien. Blijf je steeds 1 dag lopen of ga je ook meerdaagse etappes doen? In dat geval heb ik nog wel leuke overnachtingstips voor je.
  In januari heb ik me ook laten sponsoren voor het reumafonds. Ik heb toen de Egmond wandelmarathon gelopen. Mijn zus heeft reuma. Ik blijf je volgen.
  Groeten, Ellen.

 • Hoi Wanda
  Wat leuk en een mooie wandeling
  Vlgs mij loopt een stuk van de Groene Jonker (lange afstand) ook daar langs
  Wandelingen zijn net als Boeken, de meeste wil je meerdere keren lopen/lezen