Marskramerpad van Terschuur naar Kootwijk

Wandeling Marskramerpad etappe 12 Terschuur – Veenhuizerveld
Afstand 14 km
Startpunt Bushalte de tolboom Terschuur
Eindpunt Veenhuizerveldweg 17, 3881 RE Putten
Wandeling Marskramerpad etappe 11 Veenhuizerveld – Kootwijk
Afstand 19 km
Startpunt Veenhuizerveldweg 17, 3881 RE Putten
Eindpunt Heetweg 2, 3775 KA Kootwijk

‘Als je een wildzwijn tegenkomt moet je tegen een boom gaan staan’ met die woorden verliet ik de taxi om mijn eerste stappen op de Veluwe te zetten.

De training voor de 4Daagse van Apeldoorn wordt steeds zwaarder. Vandaag staat er 35 kilometer op het programma. Hiervoor wandel ik 2 etappes van het Marskramerpad. Etappe 12 van Terschuur naar Veenhuizerveld en etappe 11 van Veenhuizerveld naar Kootwijk.

In Kootwijk is er geen openbaar vervoer in de weekenden, dus was ik aangewezen op de regiotaxi. Eerst met de auto naar Kootwijk, om vervolgens netjes opgepikt te worden door de Regiotaxi die mij naar Terschuur bracht. De aardige taxichauffeuse waarschuwde mij voor de wilde zwijnen.

Marskramerpad Terschuur naar Veenhuizerveld

Vanuit Terschuur loop ik eerst naar Veenhuizerveld. Het laatste stukje van de Gelderse Vallei. Daarna volgen er een aantal prachtige etappes van het Marskramerpad over de Veluwe. Gek genoeg heb ik nog nooit echt over de Veluwe gewandeld. Als ik had geweten hoe mooi de Veluwe zijn, was ik hier veel eerder naar toe gekomen! De afwisseling tussen bossen, heide en open veld zijn adembenemend.

De lente is begonnen! Overal is het groen, staan de paardenbloemen in het veld te bloeien en bloeit de bloesem. Wat is het toch mooi. Ik kan het niet laten om zo nu en dan in stilte te genieten van de pracht van de lente. Het is schitterend weer en ik wordt regelmatig ingehaald door een paar fietsers. ‘Zo, jij hebt een eind gelopen’ roept een fietser die ik na 25 kilometer wandelen voor de 2e keer tegenkom. Ik lach en wandel vrolijk verder, nog 10 kilometer te gaan!

Marskramerpad van Veenhuizerveld naar Kootwijk

In Stroe trakteer ik mezelf op een heerlijk groot glas cola met appeltaart. Dit geeft mij voldoende energie om de laatste kilometers naar Kootwijk te wandelen. Totaal heb ik deze dag 36,5 kilometer gewandeld. Tot nu toe het mooiste stuk van het Marskramerpad!

Wil je meer lezen over mijn avonturen op het Marskramerpad? Klik dan hier.

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No comments