Marskramerpad van Woubrugge naar Noorden

Wandeling Marskramerpad etappe  17 Noorden – Woubrugge
Afstand 22 km
Startpunt Bushalte kruisweg/brug, Woubrugge
Eindpunt Kousweg, 2431 Noorden

Vervoerstechnisch zit ik in een lastig gebied. Op zondag rijden er blijkbaar niet zoveel bussen naar Woubrugge of Noorden. Niet houdt mij tegen, ik ga gewoon wandelen. Met dank aan mijn partner heb ik heen en terug vervoer :).

Vandaag wandel ik over het Marskramerpad van Woubrugge naar Noorden. Omdat ik binnenkort een fotocamera wil aanschaffen, mocht ik vandaag de spiegelreflexcamera van mijn schoonmoeder lenen. Dus rugzak op mijn rug en camera om mijn nek, ik ga op pad!

wanda marskramerpadVanuit Woubrugge loop ik over de Zwetweg naar Rijnsaterwoude. Het zonnetje doet goed zijn best en op het Braassemermeer is zelfs iemand aan het zeilen. Dat gaat prima met de flinke wind die er staat.

Werkzaamheden op het Marskramerpad

Voorbij Rijnsaterwoude is er een kleine routewijziging van kracht op het Marskramerpad. Ze zijn bezig met werkzaamheden aan de kade, waardoor ik aan de zuidkant van de Leidsche Vaart moet wandelen. Bij Langeraar steek ik het water over en loop over een smal pad langs de Langeraarsche Plassen.

Marskramerpad

In Papenveer is het tijd voor een korte pauze. In een speeltuintje zit ik redelijk beschut van het zonnetje te genieten. Na mijn rustpauze kom ik langs een schattig sluisje.

Vlak voor Nieuwveen ga ik kort de fout in.  Blijkbaar loopt het Marskramerpad hier samen met het Pelgrimspad, ik heb even niet op lopen letten en volg dus de route van het Pelgrimspad. Gelukkig merk ik dit al na enkele tientallen meters. Door de weilanden, langs de shetland pony’s en de schapen wandel ik richting Noordeinde.

Lourdesgrot van Noordeinde

In Noordeinde besluit ik een kijkje te gaan nemen bij de Lourdesgrot. De pastoor van Noordeinde liet deze replica van de Lourdesgrot bouwen in 1913, toen twee van zijn huishoudsters te ziek waren om naar het Franse bedevaartsoord te gaan. Bij de Johannes de Doperkerk is ook een mooie stiltetuin aangelegd.

Marskramerpad

Na een korte rust wandel ik via Zevenhoven over een hele rustige dijk met een prachtig uitzicht naar Noorden. Daar zit mijn partner gezellig in het plaatselijke café te wachten.  Ruim 22 kilometer door een typisch Nederlands landschap gewandeld. Het was wederom genieten!

Wil je meer lezen over mijn avonturen op het Marskramerpad? Klik dan hier.

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No comments