Op pad met de Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig

Wandeling Wandelen over de Utrechtse Heuvelrug – Veenendaal
Afstand 15 km
Startpunt Station Veenendaal West

Was het nou op Twitter of Facebook waar Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig mij opviel? Ik weet het niet meer. Maar ze vielen wel op. Waarom? Omdat ze leuke wandelgidsen uitgeven en hun fans uitnodigen om mee te wandelen als ze de routes testen!

Ik geef mij via de website ook op om mee te wandelen. Op 28 januari ontvang ik de eerste mail met de wandelingen van februari. Deze maand staat in het thema van een nieuwe gids met wandelingen over de Utrechtse Heuvelrug. Snel pak ik mijn agenda erbij en zie dat ik op woensdag 11 februari een gaatje heb in mijn agenda om mee te wandelen. Leuk! Ik geef me meteen op.

Wandelen over de Utrechtse Heuvelrug vanuit Veenendaal

Via de mail heb ik met Bart van der Mark van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig om 10 uur afgesproken bij station Veenendaal West. We gaan een route van 15 kilometer nalopen. Daar sta je dan, het is bijna 10 uur en ik loop wat zenuwachtig rond. Ga ik hem herkennen? Is hij wel leuk? Wandelt hij niet veel sneller? Het lijkt wel een soort blind date ;-).

Niet veel later komt Bart aangewandeld, op het eerste gezicht valt hij heel erg mee, eens kijken hoe dat over 15 kilometer is als we weer terug zijn op het station ;-). We wachten nog op een andere meeloper, Wilma. Wilma is een veteraan wat betreft het meelopen, ze is al in verschillende wandelgidsen vastgelegd.

We wandelen met z’n drieën al kletsend Veenendaal uit om vrij snel de bossen in te wandelen. De route is erg afwisselend, verschillende soorten bos afgewisseld met mooie heidevelden. We klimmen en we dalen, over de Amerongse berg en de Elsterberg. Bij de eenzame eik besluiten we even van de route af te gaan en naar Het Berghuis te wandelen. Daar trakteren we onszelf op koffie en pannenkoeken.


Wandelen met uitgever Bart

Als we teruglopen naar de eenzame eik, missen we door al ons geklets de juiste afslag. Gelukkig herstellen we ons snel en kunnen we bij de eik de oorspronkelijke route weer oppakken. We dwalen verder door het bos, tot we plotseling een groene specht over horen vliegen. Dankzij een app op Wilma haar telefoon constateren we dat het inderdaad een groene specht moet zijn geweest.

Wandelen met uitgever 3We passeren verschillende grafheuvels  die prachtig oplichten tussen het donkere sparrenbos. Niet veel later staan we uit te kijken over een prachtig stuk heide met een on-Nederlands uitzicht. Dan hoor ik mijn naam, huh? Daar staat Marlene, wat grappig. Marlene nam afgelopen zomer contact met mij op omdat ze op Wandelnet had gezien dat ik de GR5 liep. We spraken af om een keer samen te lopen, dat werd een mooie wandeling langs de Hollandse IJssel tussen Oudewater en Haastrecht. Leuk om elkaar zo weer te treffen.

Wandelen met uitgeverWe dalen af over het heideveld. Er zit een enorm gat in het pad. We bestuderen het en Wilma verteld ons dat het een hol moet zijn. Het doet haar heel erg denken aan de holen die wrattenzwijnen maken. We bestuderen verschillende sporen en concluderen dat hier inderdaad zwijnen moeten zitten. We zien ze vandaag helaas niet.

In het bos slaat even de twijfel toe over de route, we overleggen, kijken nog eens en besluiten dan door te gaan. Al snel blijkt dat we goed zitten, de route klopt!

Wandelen met uitgever, de hooischuurTerug op het station bedankt ik Bart en Wilma voor de gezellige wandeling. Vol tips over andere wandelingen en een super leuke ontmoeting stap ik weer in mijn auto terug naar huis. De gids ‘Wandelen over de Utrechtse Heuvelrug‘ is 16 maart 2015 verschenen.

En ja, de eerste indruk klopte deze keer, Bart is een gezellige vent met een gezonde dosis humor en hij loopt gelukkig niet te snel ;-). Het was een leuke dag, eens kijken of ik vaker ruimte kan maken in mijn agenda om mee te wandelen met Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

Wil je meer over mijn wandelingen lezen? Klik dan hier.

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No comments