Midzomernachtloop 2017: Beleef de natuur in de nacht

Als tiener wandelde ik voor het eerst ‘s nachts, het was een etappe van het Pieterpad en ik vond het vreselijk spannend! Wandelen in de nacht is een bijzondere ervaring. De stilte die zo nu en dan onderbroken wordt door geluid wild, een plotseling opvliegende vogel of een uil in de verte. En dat alles onder een heldere sterrenhemel, heerlijk! Hou jij van avontuur en ben je niet bang voor een uitdaging? In de kortste nacht van het jaar vindt de Midzomernacht sponsorloop plaats. Tijdens dit wandelavontuur in Nationaal Park Veluwezoom beleef je de natuur in de nacht. Met afstanden van 21 en 42 kilometer bepaal je zelf hoe groot jij de uitdaging maakt. Daarnaast steun je met je deelname ook nog de natuur in Nationaal Park Veluwezoom.

 

Geld ophalen voor de natuur

Natuurmonumenten vindt het belangrijk dat iedereen de natuur kan beleven. Het geeft je inspiratie, daagt je uit en ontspant. De Nederlandse natuur heeft voor ieder wat wils en dat willen willen ze graag zo houden. Het onderhouden en beschermen van de natuur is echter kostbaar en daarom hebben ze onze hulp nodig.

Door deel te nemen aan de Midzomernachtloop steun je de natuur en je beleeft ook nog eens iets unieks. Met alle deelnemers wil Natuurmonumenten € 250.000 ophalen bij sponsors. Met dit bedrag kan 1.000 hectare natuur een jaar lang onderhouden worden! Met jouw deelname aan de sponsorloop draag je € 250 bij van jouw sponsors. Hiermee bescherm jij 1 jaar lang 1 hectare natuur in Nederland.

 

Hulp bij sponsors zoeken

Sponsors werven is  niet voor iedereen even makkelijk en € 250 is een flink bedrag. Geen paniek, want bij Natuurmonumenten helpen ze je graag. Zo organiseren ze vier informatiemiddagen waar ze tips geven over sponsorwerving. Tijdens deze middagen krijg je ook tips van onze wandeltrainer tijdens een wandeltocht met de boswachter. Bereid je je liever thuis voor? Op de Midzomernachtloop website vind je tal van tips en je kunt er een sponsorkit aanvragen met daarin vijf tools die je helpen bij de zoektocht naar sponsors.

 

Details

Datum: de nacht van 17 op 18 juni 2017
Afstand: 21 of 42 kilometer
Starttijden: 21:00 uur (21km), 0:00 uur (21km), 20:00 uur (42km)
Startpunt: Bezoekerscentrum Natuurmonumenten Veluwezoom, Rheden
Inschrijfgeld: 25 euro
Sponsorgeld: 250 euro
Inschrijven: https://marathon.lopenvoordenatuur.nl/wandelingen/actie-starten

 


Wil jij meer gaan wandelen? Schrijf je dan nu in voor één van mijn Online Wandeltrainingen!


Online wandeltraining

 

 

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No comments