Wandelen is leuk! Ga je mee?
 

De mooiste herfstwandelingen in Nederland

Vanochtend in de bus, de regen sloeg tegen de ramen en de wereld zag er maar grauw uit. ‘Het is herfst!’ dacht ik. Al snel dwaalde mijn gedachten af naar een lange herfstwandeling door de bossen. Ik hoorde de ritselende bladeren onder mijn voeten en zag mezelf al speuren naar paddenstoelen. Om daarna moe maar voldaan op de bank te kruipen met een warme kop thee. Tijd om mijn favoriete herfstwandelingen eens op een rij te zetten en jou te inspireren deze herfst ook lekker naar buiten te gaan. Want slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding ;-).

Hieronder lees je over de mooiste herfstwandelingen die ik de afgelopen jaren gemaakt heb. Het zijn stuk voor stuk prachtige wandelingen die je door de bossen van Nederland voeren. En nee, het is geen complete lijst en er zijn vast nog veel mooiere wandelingen, maar laat je vooral inspireren. En weet jij nog een mooie herfstwandeling? Laat dan een reactie achter onder deze blogpost.

 

Mijn 5 mooie herfstwandelingen

 

NS-Wandeling Belmonte (16 km)

Herfstwandeling BelmonteOneindige bossen om door te dwalen, meanderende beekjes, de beklimming van de Wageningseberg en met als klap op de vuurpijl de botanische tuin Belmonte. Dit zijn de ingrediënten van de NS-wandeling Belmonte die in 16 kilometer van Ede naar Wageningen loopt. Een absolute topper voor wie de herfst op en top wil beleven. Het grote voordeel: deze wandeling is uitstekend te doen met het OV. Je start op station Ede-Wageningen en eindigt bij het busstation van Wageningen. Lees hier alles over deze NS-Wandeling.

 

Trage Tocht Rheden (12 km)

Wandelbankje - Trage Tocht RhedenDeze wandeling loopt over de Veluwezoom, het oudste Nationaal Park van Nederland en zo’n 5000 hectare groot. De Veluwezoom is met name bekend van de Posbank, maar er is hier nog zoveel meer te ontdekken! Deze Trage Tocht neemt je mee over bekende en minder bekende plekken op de Veluwezoom. Ook hier laat de herfst zich van zijn beste kant zien! Prachtige kleuren, heel veel paddenstoelen en als je geluk hebt zie je een ree wegvluchten. Deze wandeling start en eindigt op station Rheden. Lees hier meer over Trage Tocht Rheden.

 

Wandelen rondom Kasteel Amerongen (11 km)

Het is nog vroeg in het herfstseizoen als ik deze wandeling maak, toch ligt het bos al bezaaid met beukennootjes, eikels en kastanjes. De eerste bladeren kleuren geel en langs het pad staan de mooiste paddenstoelen. Het Amerongse Bos is de plek in de provincie Utrecht op een mooie herfstwandeling te maken. Deze route start en eindigt bij Kasteel Amerongen. Amerongen is bereikbaar per bus. Lees hier meer over de wandeling rondom kasteel Amerongen.

 

De mooiste landgoed wandeling in Salland: Ommen (13 km)

Landgoed het Laer OmmenDe omgeving van Ommen heeft prachtige wandelmogelijkheden. Indrukwekkende landgoederen, de Regge die door het landschap slingert en weidse uitzichten, perfecte elementen voor een mooie herfstwandeling! Het bos ademt herfst, je ziet het, je ruikt het en je voelt het, heerlijk! De paden zijn hier en daar flink modderig. Naast het pad staat zo nu en dan een mooie paddenstoel. Deze wandeling start en eindigt op station Ommen. Lees verder over mijn avonturen op deze landgoedwandeling.

 

Verrassend groene stadswandeling door Maastricht (9 km)

groene-stads-wissel-maastrichtDe Groene Stads Wissel Maastricht van 9 kilometer is een aanrader als je houdt van de natuur in de stad. Het mooie van de Groene Stads Wissels is de combinatie van de onbekende straatjes, veel groen en natuurlijk de nodige terrasjes en winkeltjes op de tweede helft van de route. Zo ook in Maastricht. Deze wandeling verraste mij, omdat er veel mee groen in zat dan ik had verwacht. Deze wandeling start en eindigt op station Maastricht. Benieuwd naar deze wandeling? Lees dan snel verder over de Groene Wissel Maastricht.

 

Ik hoop dat ik je een op mooie ideeën heb gebracht om de komende periode lekker aan de wandel te gaan.

 

Wat is jouw favoriete herfstwandeling?

 

Wil je meer wandelinspiratie? Lees dan zeker deze blogs:

 


Wil jij meer gaan wandelen? Schrijf je dan nu in voor één van mijn Online Wandeltrainingen!


Online wandeltraining

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste reacties
  • Mijn mooiste wandeling is de Stormroute in Ees (drenthe) hij is maar 5 km maar o zo mooi, echt aan aanrader. Hij is ontwikkeld door Staatsbosbeheer. Er zijn meerdere wandelingen die je aan elkaar zou kunnen doen.

  • Ja, de Kampina daar ga ik binnenkort weer naartoe. Ook de Veluwezoom ken ik, die was in mijn vorige woonplaats. Daar zou ik nog wel een keer willen wandelen deze herfst. Helaas kan ik volgend weekend niet maar als je nog een keer naar de Veluwezoom wilt dan hou ik me aanbevolen!

  • Ik loop graag de NS route van Dieren naar Rheden of Velp op de Veluwezoom. Daarnaast een heel van het Veluwe Zwerfpad in De Hoge Veluwe NP maar delen hiervan zijn helaas nu gesloten ivm de bronstijd van de edelherten…

  • Eindelijk deze blog die ik al enige tijd had gearchiveerd gelezen. Zelf schrijf ik ook graag over de herfst en vorig jaar was die heel bijzonder door de extra lang aanhoudende nazomer. Daar toen een mooie blog over geschreven. TIP: http://www.wandelgek.nl/?p=19259 Verder is Dieren Arnhem een van m’n favorieten zeker in de herfst en verleng ik nog wel eens door vanaf de posbank over Rozendael naar Arnhem te lopen