De mooiste lentewandelingen

Het is lente! Tijd om er lekker op uit te gaan voor een mooie wandeling. De natuur staat op uitbarsten, overal verschijnen er knoppen, groene bladeren, bloemen en heel veel beestjes. Wil jij de lente op en top ervaren? Trek je wandelschoenen aan en ga op pad. In navolging op de mooiste herfstwandelingen (die ook heel mooi zijn in de lente), selecteerde ik voor jou 5 prachtige lentewandelingen.

 

 

Trap Grebbeberg - Trage Tocht Rhenen

Weer die trap de Grebbeberg op

Trage Tocht Rhenen (13 km)
Een heuse bergwandeling in Nederland, over de Grebbeberg en Laarsenberg bij Rhenen. Flink klimmen en dalen door mooie loofbossen met doorkijkjes naar natuurgebied de Blauwe kamer en het platteland.

 

N70 Wandelroute Berg en Dal (16 km)
Een fantastische wandeling wanneer de bomen hun verse bladertooi hebben. Geniet van deze spectaculaire wandeling met veel hoogteverschillen in Gelderland. Strijk neer op één van de terrassen en geniet van de lentezon!

 

Lentewandeling bloesemBloesemtocht Buren (10 km)
Trek erop uit om te genieten van de fruitbomen die volop in bloei staan. Deze grotendeels verharde wandeling rond Buren gaat niet alleen langs de vele fruitboomgaarden, maar komt ook door een wijngaard.

 

Klompenpad: Rhenoijschepad (14 of 9 km)
Deze wandelroute loopt langs schilderachtige dorpjes in het rivierenlandschap. Zodra de bomen en bermen vol in bloei staan is deze wandeling op zijn mooist.

 

lauwersmeer vogelroute

Vogelroute Lauwersmeer (7km)
Het Lauwersmeer, ook wel de wildernis tussen Friesland en Groningen genoemd, is een favoriete plek voor vogelliefhebbers. Nationaal Park Lauwersmeer trekt niet alleen vogelaars, maar ook voor wandelaars en fietsers heeft het gebied veel mogelijkheden. Op deze wandeling ga je zeker vogels spotten, maar misschien kom je ook nog wel een schotse hooglander tegen.

 

De mooiste lentewandelingen volgens mijn lezers

Natuurlijk zijn er nog veel meer mooie wandelingen voor in de lente. De lezers van mijn blog tipte de volgende wandelingen:

 

Lentewandeltip van Mirjam

Mirjam tipte het Eendenkooienpad. “Dit Klompenpad bij IJsselstein is een mooie route over onverharde kades en langs de IJssel.”

 

Lentewandeltips van Struinbulletin

Een hele mooie route in de lente: Lange struinroute 5 – Plasmolen – St. Jansberg – Groesbeek Bruuk – Reichswald De diepen en terug via St. Jansberg. Ongeveer 19 km. Download de routebeschrijving van Plasmolen.

Daarnaast is er voor wie korter wil wandelen een mooie korte versie hiervan (10 km). Download de routebeschrijving van de korte wandeling Plasmolen.

 

Lentewandeltips van Fokko

We hebben verschillende routes die we heel graag wandelen in de lente, die in deze periode op hun mooist zijn. Maar als ik er een moet kiezen wordt het Landgoederen en Natuur Eelde (13km). Deze route gaat via het natte natuurgebied Friescheveen (vol vogels, kikkers, etc.) naar de bossen en open velden van de verschillende landgoederen bij Eelde/ Paterswolde. Genieten!

Een andere mooie is Maatlanden en Natuurschoon Nietap (6km). Vooral erg mooi als bomen en struiken volop in bloei staan en als het iets langer droog is geweest – een klein deel is op dit moment behoorlijk nat. Behalve in het voorjaar veel uitbundig groen en geel bos en veld, gaat deze route o.a. langs een mooie pingoruïne genaamd “Vagevuur” en een deel van het voormalige landgoed Terheijl, in Engelse landschapsstijl.

Als laatste raad ik de route Mensingebos/ Sterrenbos (12km) bij Roden aan  Een altijd mooie en gevarieerde landgoed-/boswandeling met delen stroomdallandschap van het Lieversche Diep (of Groote Diep).

 

Lentewandeltips van Anto

Anto van We12Travel tipt de mooiste wandelbestemmingen in de lente. Naast een mooie bloesemroute tipt ze 4 andere mooie wandelbestemmingen in het voorjaar.

 

Lentewandeltips via Wanda Wandelt op Facebook

Menno: Savelsbos of Bunderbos. Overal waar je kijkt bloeiende bosanemonen en daslook. Hoort zeker in je lijstje thuis!

Jos: Natuurparel De Vilt bij Oeffelt/Beugen! Broedende ooievaars, ganzen, kieviten, watermonsters! En heel veel in bloei!

Jan: voetstappenpad in Hilversum (25 km). Door bos en Hei. Download de routebeschrijving van het Voetstappenpad.

Mirjam: Op Texel in het gebied bij de Mokbaai. Heel veel verschillende vogelsoorten en heerlijk rustig.

Fop van den Berg: Een combinatie van route 9 en 10 op deze site is zeer mooi in deze tijd met bloesem en bloeiende bomen.

 

Wat is jouw mooiste lentewandeling?

Mijn 5 mooiste lentewandelingen zijn stuk voor stuk prachtige wandelingen verspreid over Nederland. Uiteraard is de lijst niet compleet. Er zijn vast nog veel mooie lentewandelingen te vinden. Daarom vul ik hem graag aan met jouw mooiste lentewandeling. Laat in een reactie weten welke wandeling jouw favoriet is in de lente (liefst met een linkje), dan vul ik de lijst aan.

 

Bewaar deze tips op Pinterest

 


Wil jij meer gaan wandelen? Schrijf je dan nu in voor één van mijn Online Wandeltrainingen!


Online wandeltraining

 

 

Post Tags

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest comments