Nieuwe gids: Graafschapspad, 124 km wandelen in de Achterhoek

Wandelaars die nog geen plannen voor de zomer hebben opgelet! Vandaag verschijnt een nieuwe gids van het Graafschapspad, een 124 km lange rondwandeling in de Achterhoek. Dit Streekpad is volledig herzien en op vele punten verbeterd. Nieuw is dat de route door het historische stadje Borculo loopt. En dankzij het project ‘Ruimte voor de Rivier’ wandel je tussen Brummen en Zutphen vanaf nu over een fraaie oude dijk.

 

Genieten van weidse vergezichten

Overzichtskaart Graafschapspad“Deze oude dijk geeft een prachtig zicht op de natte weilanden, druk bevolkt met eenden, ganzen en ooievaars”, aldus padcoördinator Erik Kool, die samen met zijn team vrijwilligers een flinke bijdrage heeft geleverd aan de totstandkoming van de gids. “Het Graafschapspad is hierdoor nog mooier geworden!” Vanaf Hanzestad Zutphen wandel je langs rivier De Berkel door Lochem en Borculo. Via Ruurlo en Doetinchem vervolg je de route naar het pittoreske centrum van nog een Hanzestad, Doesburg. Het laatste stuk langs de IJssel, met het nieuwe traject over de oude dijk, is volop genieten van weidse vergezichten.

 

Flinke dosis natuur en cultuur

Wandelen door de Graafschap is een voetreis door de geschiedenis. De route toont het feodaal verleden dat in het landschap talloze getuigenissen heeft achtergelaten, van havezaten tot landgoederen en van stadswallen tot de watermolens van Borculo. Bijzonder is ook dat de wandelaar het kleinste stadje van Nederland passeert: Bronkhorst, waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Kortom, het Graafschapspad zorgt voor een flinke dosis natuur en cultuur. En steeds wijst de bekende geel-rode markering de weg.

 

Enthousiaste vrijwilligers

De gids van het Graafschapspad is verkrijgbaar via bol.com. De route is tot stand gekomen dankzij de inzet van enthousiaste vrijwilligers van Wandelnet.

Foto Wandelnet/Luuk Gijselhart

€ Dit artikel beval affiliatelinks.


Wil jij meer gaan wandelen? Schrijf je dan nu in voor één van mijn Online Wandeltrainingen!


Online wandeltraining

 

Post Tags

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No comments