Nieuwe wandelroute langs de IJssel van splitsingspunt tot IJsseldelta

Wandelaars kunnen dit seizoen hun hart ophalen aan een nieuwe langeafstandsroute langs de IJssel. Dit IJsselpad loopt over de hele lengte van de IJssel vanaf het splitsingspunt bij Westervoort tot aan het einde van de IJsseldelta voorbij Kampen. De route zorgt voor 177 km wandelplezier in het fraaie en afwisselende landschap van de IJsselvallei met zijn prachtige vergezichten en zijn eeuwenoude Hanzesteden.

De route van het IJsselpad is een initiatief van wandelliefhebber Dolf Logemann uit Zutphen. Hij zette een wandelroute langs de IJssel uit waarbij zoveel mogelijk zicht is gehouden op de IJssel en de uiterwaarden. Waar dat niet lukte, bijvoorbeeld omdat delen ontoegankelijk zijn of vanwege teveel autoverkeer, werd steeds een landschappelijk aantrekkelijk alternatief gevonden in het nabije achterland. Het IJsselpad blijft over de gehele lengte aan de oostkant van de rivier. De IJsseldijk wordt hier minder vaak in beslag genomen door drukke wegen. Bovendien is er meer ruimte voor nieuwe routedelen die nog niet in een ander langeafstandspad voorkomen. Het IJsselpad is opgedeeld in 11 etappes en enkele varianten. Elke etappe begint bij een NS-station of bushalte.

De route is niet gemarkeerd, maar in een routebeschrijving wel helder beschreven. Aan deze beschrijving is veel informatie toegevoegd over onder meer het ontstaan van de IJssel, de geschiedenis van de Hanze, de flora en fauna en de geologie van het IJsseldal. Daardoor gaat het fraaie landschap al wandelende steeds meer tot de verbeelding spreken.

Meer informatie is te vinden op www.ijsselpad.nl. Gedetailleerde routebeschrijvingen en kaarten van de route zijn te downloaden via www.wandelzoekpagina.nl/ijsselpad. Via de site www.ijsselpad.nl is ook een (papieren) wandelgids met de routebeschrijving en kaarten van het IJsselpad verkrijgbaar.

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No comments