Wandeling NS Wandeling Landgoed Groeneveld
Afstand 17 km
Startpunt Station Baarn
Eindpunt Station Hilversum Mediapark

Het is 1e kerstdag wanneer ik eigenlijk geen zin heb om de hele dag binnen te zitten wachten tot we naar mijn schoonouders vertrekken. Dus ga ik op zoek naar een mooie wandeling in de buurt van mijn schoonouders die mijn zoon en ik kunnen wandelen. Het wordt de NS wandeling Landgoed Groeneveld. Deze wandeling loopt van Baarn over landgoed Groeneveld naar de bossen en over de Zuider- en Westerheide om te eindigen bij station Hilversum Mediapark.

NS wandeling samen met mijn zoontje

Doorzetten na een flinke bui

De auto zetten we bij het startpunt station Baarn. Van daaruit lopen we door een statige woonwijk naar landgoed Groeneveld. Bij het imposante kasteel Groeneveld rusten we kort om daarna door het park naar de bossen te wandelen. In het bos begint het ineens heel hard te regenen. Daar hadden we niet helemaal op gerekend en behalve een kleine paraplu hebben we niets bij om ons droog te houden. Dapper stappen we door, als de paraplu het begeeft wordt het gelukkig snel droog. Het is rustig in het bos, we komen alleen een ruiter tegen met haar paard.

Kasteel Groeneveld

Dwalen over de heide

Halverwege ziet Tom het even niet meer zitten, we lassen een extra pauze in. Na een lekker kopje thee en wat koekjes voor de nodige energie stappen we door richting Hilversum. We staan oog in oog met verschillende runderen, struinen over uitgestrekte heidevelden en lopen uiteindelijk mis. Ergens hebben we een markering gemist. Gelukkig is de televisietoren van Hilversum een duidelijk herkenningspunt. We dwalen over de heide en komen uiteindelijk bij de rand van Hilversum uit. Ineens zien we weer een markering en vinden we station Hilversum Mediapark makkelijk.

NS wandeling landgoed Groeneveld is een prachtige afwisselende wandeling, echt een aanrader! Ondanks de flinke bui die wij over ons heen kregen, hebben we enorm genoten van de bossen, heide en velden waar we doorheen liepen.

Runderen op de heide bij Hilversum

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No comments