NS Wandeling Mastbos Breda

Wandeling NS Wandeling Mastbos Breda (rondwandeling)
Afstand 14 km
Startpunt Station Breda

Het is herfst! Dus tijd voor een herfstwandeling. Dit keer reis ik met Astrid, Nico en Tom af naar Breda, om daar de NS wandeling Mastbos te lopen. Dit is een rondwandeling door Breda en het Mastbos van ca. 15 kilometer. Zoals elke NS wandeling, start ook deze op het station.

We gaan met de auto naar Breda en parkeren bovenop het station, hoe gaaf is dat! Ze zijn het station volledig aan het verbouwen en het wordt erg mooi. Het is wel even zoeken waar we precies heen moeten, maar als we aan de centrum zijde zijn, zien we al snel de eerste markering.

We wandelen langs de Mark en zien het Kasteel van Breda, met daarachter een park met bomen in herfstkleuren. Langs de rand van de binnenstad, volgen we de Mark de stad uit. We worden ingehaald door een kinderfeestje die een speurtocht aan het doen zijn en zien 2 mannen in een bootje vissen. Zouden ze bij elkaar horen?

Kasteel Breda - NS Wandeling Mastbos

Kasteel Breda

Het is even opletten tijdens de wandeling, want de herkenbare wit-rode markering gaat over in geel-groene markering van het wandelnetwerk. Print dus de route uit, dan weet je zeker dat je niet gaat verdwalen.

Het is echt een prachtige herfstdag en dat merken we zodra we het Mastbos inlopen. Er zijn veel gezinnen op de been voor een heerlijke herfstwandeling en geef ze eens ongelijk. Het Mastbos ligt pal tegen Breda en is daarmee een perfecte plek voor een mooie zondagmiddag wandeling. Er is zelfs een speciale app van het Mastbos met 2 wandelroutes. Een Historische route van 8,5 km en een Belevingsroute van 5,6 km. Ook zien we kaboutertjes rondlopen die het Kabouterpad wandelen.

Herfst - NS Wandeling Mastbos

Herfst in het Mastbos Breda

Paddenstoel 4 - NS Wandeling Mastbos

Enorme paddenstoel langs het pad

Paddenstoel 3 - NS Wandeling Mastbos

Klein schattig paddenstoeltje

Tussen de bomen, bladeren en varens vinden we veel paddenstoelen, de ene nog mooier dan de andere. Maar ook de bomen laten voorzichtig hun herfstkleuren zien. Onderweg rapen we wat eikels en kastanjes voor thuis op de schouw.

Na het Mastbos volgt een wat saaie weg, om daarna getrakteerd te worden op een prachtig pad langs de Mark terug naar Breda. In Breda volgt een leuk stuk langs mooie etalages, om uiteindelijk neer te strijken op een terrasje. Hier genieten we van een drankje in de heerlijke herfstzon.

Vijver - NS Wandeling Mastbos

Mooi uitzicht over een vijver

De Mark - NS Wandeling Mastbos

Uitzicht over de Mark

Monument - NS Wandeling Mastbos - kopie

Monument in het park

Het laatste stukje van de route gaat door Park Valkenberg naar het station.

De NS Wandeling Mastbos is nieuw sinds 2015 en absoluut een aanrader als je van stad en bos houdt. Wij hebben enorm genoten van deze afwisseling en natuurlijk het prachtige herfstweer. Wil jij deze wandeling ook lopen? Download dan hier de routebeschrijving en de kaart.

Meer foto’s vind je op Facebook.

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest comment
  • Ziet er een prachtige wandeling uit! Ik wist eerlijk gezegd niet dat je zo’n mooie natuur vlakbij Breda vond! Prachtige paddenstoelen ook… een heerlijke periode om buiten te zijn!