Wandelen met lezers – NS Wandeling Utrechtse Heuvelrug

Wandeling NS Wandeling Utrechtse Heuvelrug
Afstand 14 km
Startpunt Station Driebergen Zeist
Eindpunt Station Maarn

Om te vieren dat ik 100 blogposts heb geschreven, nodigde ik mijn lezers uit voor een mooie wandeling. 4 lezers hadden zich op gegeven om mee te wandelen met de NS wandeling Utrechtse Heuvelrug van station Driebergen-Zeist naar station Maarn (14 kilometer).

Ietwat onwennig kom ik op het station aan, nog maar snel even wat lekkers kopen voor onderweg. Nu maar hopen dat ik de lezers die zich ingeschreven hebben herken! Er zit een man met wandelschoenen en hoed op het bankje buiten. Zou dat er één zijn? We groeten elkaar en ik loop verder. Bij de kassa denk ik Herman te herkennen en het klopt! Gelukkig, de eerste is er, ik loop niet alleen.

Terwijl we buiten op een bankje gezellig zitten te kletsen over het wandelen en fotograferen komen Connie en Frits aanlopen. Als Astrid er ook is, kunnen we vertrekken.

NS wandeling Utrechtse Heuvelrug

Het is altijd even goed zoeken naar de eerste markering van een wandeling. De NS wandeling Utrechtse Heuvelrug volgt een gedeelte van het Trekvogelpad, een Lange-Afstands-Wandelpad dat van Bergen aan Zee naar Enschede loopt. Als we de eerste markering zien, laten we de drukte achter ons en lopen we direct het bos in.

Foto: Herman Hartsink

Op pad. Foto: Herman Hartsink

De gesprekken komen met de eerste stappen ook meteen op gang. Leuk om te zien hoe een groep vreemden snel een gezellig keuvelend gezelschap wordt.

We wandelen via Landgoed Bornia naar Landgoed Heidestein. Het is heerlijk weer en we genieten van de prachtige omgeving. Terwijl ik druk in gesprek ben met Herman over fotografie en letten op details, staat hij plotseling stil. Vlak bij zijn voet zit een klein slangetje. Het beestje blijft rustig zitten en geeft ons alle tijd om hem goed te bestuderen en fotograferen.

Vijver Landgoed Heidestein

Vijver bij Landgoed Heidestein

 

NS Wandeling Utrechtse Heuvelrug - Hazelworm

Hazelworm op het pad. Foto: Herman Hartsink

 

‘s Avonds thuisgekomen, toch maar even navraag gedaan wat dit nou voor een slang was. Het bleek geen slang te zijn, maar een hagedis zonder poten, ofwel een Hazelworm.

Hoe verder we op de route komen, hoe rustiger het wordt met andere wandelaars. De bossen, heidevelden en zandverstuivingen wisselen elkaar af. We wandelen over imposante beukenlanen en smalle paadjes. Maar bankjes zijn er niet zoveel te vinden (of wij weten ze niet goed te staan).

Toch mag dat de pret niet drukken en wandelen we vrolijk door. Als de magen echt knorren, vinden we een bankje met een prachtig uitzicht over een veld met paarden. Het bankje is bezet, maar de boomstronk en het gras zitten ook heerlijk!

NS Wandeling Utrechtse Heuvelrug rust

Rust. Foto: Herman Hartsink

 

NS Wandeling Utrechtse Heuvelrug vlinder

Prachtige vlinder gespot. Foto: Herman Hartsink

 

Na de lunchpauze wandelen we de laatste kilometers naar Maarn. Bij de Koeheuvels wordt het weer wat drukker met wandelaars, we komen in de buurt van Maarn.

terrasje na wandeling

Afsluiten met een drankje

Eenmaal in Maarn is het zoeken naar een terras. Het 1e terras is van een snackbar, niet erg gezellig. Het 2e terras is nog gesloten. Dan maar even Google Maps erbij pakken. Er blijkt een kilometer verder nog een terras te zitten. We stappen nog even door om daarna te genieten van een heerlijk verfrissend drankje.

Herman, Astrid, Connie en Frits bedankt voor de gezellige middag, ik vond het erg leuk om samen te wandelen en jullie wandelverhalen te horen.

Wandel ook mee

Wil jij ook een keer meewandelen? Dat kan! Zondag 6 september ben je van harte welkom om de NS wandeling Beerschoten Bilthoven van 17 kilometer. We starten om 10.00 uur in Bunnik. Laat hier even weten als je mee wandelt.

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest comments
 • Wat een leuk initiatief! Ik heb dat weekend waarschijnlijk andere dingen te doen, maar wie weet loop ik wel een keer mee. De wandeling die je hier beschrijft vond ik erg mooi en afwisselend, heb ‘m gelopen met mijn man samen.

 • Hallo Wanda
  Wat een mooi verhaal en foto’s
  Jij ook hartelijk dank voor de gezellige dag en mooie wandeling

  Herman

 • Jammer dat ik er niet bij kon zijn, het ziet er mooi uit en is zo’n leuk initiatief van je! Ik heb lang in Wolfheze (bij Arnhem) gewoond en daar zie je geregeld hazelwormen. De merels weten er ook wel raad mee, die eten hun kop eraf. Waarom heb ik nooit geweten, veiligheid? Doe je een tweet de deur uit als je weer gaat wandelen?

 • Hé Wanda!
  Die wandeling heb ik twee weken geleden ook gemaakt. Wat stond de hei weer mooi in bloei hè!
  Groetjes,
  Ezra