Getest: Osprey Tempest 20, dagrugzak speciaal voor vrouwen

Naast een behoorlijke wandelschoenen collectie, begint mijn rugzakkencollectie ook serieuze vormen aan te nemen, want voor iedere wandeling is er wel een passende rugzak te vinden. Inmiddels bestaat mijn collectie uit 7 rugzakken, allemaal met verschillende formaten en dus voor verschillende wandelingen. De laatste rugzak die ik aan de collectie toe heb gevoegd is de Osprey Tempest 20. Ik kreeg deze rugzak van Osprey om te testen.

De Osprey Tempest 20 heeft een upgrade gekregen. Het rugpaneel is onder handen genomen. Met het nieuwe Airscape™ accordeon schuim rugpaneel dat naadloos overloopt in de heupband is er meer ruimte voor luchtstromen en wordt warmte goed afgevoerd. De Osprey Tempest is speciaal ontwikkeld voor vrouwen en is voor mij de eerste dagrugzak met een in grootte verstelbaar rugpaneel. Ideaal wanneer je een kleine of juist lange rug hebt.

Enorm veel opbergvakjes

osprey-tempest-20

Ideaal het stretchvak aan de voorkant.

Naast een groot hoofdvak, ben ik erg blij met het kleine vakje dat ik binnenin vind, waar ook een haakje zit voor mijn sleutels (ik ben altijd zo bang dat ik ze verlies onderweg). Verder zit er bovenop nog een apart vakje voor bijvoorbeeld je portemonnee en zonnebril. Er is ook gedacht aan ruimte voor een waterzak, deze zit eigenlijk tussen het rugpaneel en het grote vak. Aan beide zijkanten van de rugzak zitten stretchvakjes om bijvoorbeeld een drinkfles in te stoppen. Achterop de rugzak zit een groot stretchvak waar je bijvoorbeeld je jas in stopt wanneer het warm wordt. Op de heupband zitten aan beide zijden een klein opbergvakje voor bijvoorbeeld je telefoon. Het laatste vakje dat ik ontdek zit op de schouderband. Dit is wel een erg klein vakje, maar ideaal voor in mijn geval mijn voicerecorder wanneer ik nieuwe routes uitzet.

Draagcomfort

De eerste keer dat ik op pad ga met mijn nieuwe aanwinst wandel ik in dagwandeling. Ik heb niet heel veel spullen om mee te nemen, maar merk direct dat dat geen bezwaar is, omdat je met de bandjes aan de zijkant de rugzak wat kunt comprimeren. Het is even passen en meten om de rugzak op de juiste lengte in te stellen, maar wanneer dat gelukt is, zit hij prima! Ideaal is dat het borstbandje in hoogte aan te passen is. Had iedere rugzak dat maar.

Twee weken later ga ik een weekend naar Schiermonnikoog. Het verbaast mij dat ik alle kleding voor het weekend in de tas krijg. De 20 liter inhoud is verbluffend veel. Ook wanneer de tas goed vol en zwaar is, is de pasvorm en het draagcomfort perfect. Ik word er blij van 🙂

osprey-tempest-20-review

Het is een heerlijke rugzak voor een dagtocht.

 

Minpuntje

Als ik dan toch een minpuntje moet noemen, dan is dat het ontbreken van een geïntegreerde regenhoes. Ik let niet altijd op de weersvoorspelling wanneer ik op pad ga en wordt nog wel eens overvallen door een regenbui. Voor deze tas heb ik dus een losse regenhoes gekocht, zodat ik ook met slecht weer op pad kan.

Conclusie

De Osprey Tempest 20 is een ideale dagrugzak. Hij is ruim, heeft veel opbergmogelijkheden en heeft een voor mij perfecte pasvorm. Je merkt dat deze rugzak afgestemd is op het vrouwenlichaam. Naast de genoemde functionaliteiten heeft deze rugzak nog een aantal leuke features zoals een geïntegreerd fluitje in het borstbandje, een snelle oplossing om je wandelstokken op te bergen en een plek waar je een lampje kunt bevestigen. Alle specificaties vind je hier. De Osprey Tempest 20 is vanaf januari 2017 verkrijgbaar.

Je merkt dat er echt is nagedacht over deze tas. Ik weet zeker dat ik samen met deze rugzak heel wat gave wandelavonturen ga beleven!

Wil je meer weten over mijn uitrusting? Lees dan deze blogs:

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Osprey. Bovenstaande mening is mijn eerlijke en oprechte mening.

Post Tags

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest comments
  • Sinds een half jaar de Osprey Talon 22 aan mijn verzameling rugzakken toegevoegd. Een vergelijkbare rugzak, maar zonder verstelbaar rugpand en superlicht. Van alle dagrugzakken is deze voor toch wel de meest prettige voor lange dagwandelingen. Osprey is dus goed op weg in het kader van de “ideale rugzak”!

  • Vandaag in Zermatt ook af en toe met de rugzak gelopen . Ontzettend licht was her eerste wat mij opviel. Zelf ben ik een kleine slanke man en ook daar is de rugzakprima voor

  • Ooeoee, hier word ik akelig hebberig van……! Heb alleen de Osprey Sirrus 24 al, in donkergroen. Ook een superfijne rugzak….. Anders……….!! 😉

      • Hoi Wanda! Stom zeg, ik zat even op jouw blog te kijken, en zie nu pas dat je nog had gereageerd op mijn opmerking van (oeps!!) december 2016…….. Had geen vinkje geplaatst bij de Post Comments zie ik nu. De Sirrus 24 heeft redelijke opbergmogelijkheden, genoeg voor wat je nodig hebt bij gewone dagwandelingen. Vorige week ben ik in de Sale bij Bever overstag gegaan voor een (jawel!!) paarse Sirrus 36. Die is wat groter qua inhoud, maar ook weer niet te groot. Genoeg om ietsje meer mee te nemen op weg. Eventueel wil ik hem gaan gebruiken voor etappe-wandelingen met onderweg een overnachting. Zowel de Sirrus 24 als de 36 hebben een regenhoes. En ik verbaas mij over de vele opbergmogelijkheden van de 36. Super handig!

  • Wel jammer dat er geen regenhoes bij zit, ik vind het zelf ook prettig als deze geïntegreerd is. De opbergvakjes zijn echt een pluspunt en dat je eea kunt instellen ook. Min rug is juist niet zo lang, daardoor heb ik nu een “kinder” maat rugzak, die prima past 😉