Overnachten langs het South West Coast Path: Hotel Godolphin Arms

Wanneer je het South West Coast Path in Engeland gaat wandelen en wilt genieten van fijne overnachtingsadressen, lees dan verder. Er zijn veel mogelijkheden om te overnachten langs het South West Coast Path. Tijdens mijn weekend op het South West Coast Path sliep ik twee nachten in Hotel Godolphin Arms in Marazion.

Zodra ik de auto uitstap ruik ik de zilte zeelucht. Na een fijne vlucht en een goede rit ben ik aangekomen op plaats van bestemming: Marazion. Vanuit deze plek ga ik een deel van het South West Coast Path ontdekken. Marazion ligt in West Cornwall en stikt van de kleine galeries. Voor de kust van Marazion ligt het getijdeneiland St. Michaels Mount. Vanuit Hotel Godolphin Arms heb je een prachtig uitzicht op dit eiland.

 

St Michaels Mount - South West Coast Path

 

Godolphin Arms

 

Overnachten langs het South West Coast Path: Hotel Godolphin Arms

Uitzicht vanuit bad - Godolphin ArmsWanneer je Hotel Restaurant Godolphin Arms binnenloopt valt meteen op hoe licht het is. Gepleisterde muren, gecombineerd met licht hout en de vele ramen zorgen voor een frisse beach uitstraling. De gezellig keuvelende gasten en het vriendelijke personeel zorgen dat je je meteen op je gemak voelt. Vanuit het restaurant en enkele hotelkamers heb je prachtig uitzicht op de baai en St. Michaels Mount.

Mijn kamer ligt aan de achterkant van het hotel, met uitzicht op Marazion. De rustige kleurstelling is ook hier doorgetrokken. Grote bedden met fijne kussens zorgen ervoor dat ik eigenlijk niet meer weg wil van mijn kamer, maar er moet gewandeld worden! Super fijn is de Puro koffiemachine op de kamer, niks geen goedkope oploskoffie om de dag mee te beginnen, ik ben helemaal blij! Naast de ruime kamer ligt een even zo ruime badkamer met bad! Heerlijk om na een lange wandeling over het ruige South West Coast Path te ontspannen in een warm bad.

 

Hotelkamer Godolphin Arms

 

Heerlijk eten in de Godolphin Arms

De volgende ochtend vroeg word ik wakker door de eerste meeuwen. Het is nog heel vroeg en ik besluit eerst naar buiten te gaan om de mooie zonsopkomst te bewonderen. Na mijn ochtendwandeling word ik in het restaurant vriendelijk welkom geheten. Niks geen Engels ontbijtbuffet met worstjes, bonen en uitgedroogde scrambled eggs, maar vers gezette koffie en ontbijten à la carte. Ik start met een croissantje. “Nothing else?” vraagt de ober. Voor nu even niet, mijn maag moet rustig op gang komen. Zodra de croissants op zijn komt hij vriendelijk vragen of ik echt geen ei wil. Nou vooruit, eieren met zalm. Ik laat het me heerlijk smaken en kan met een goed gevulde maag weer op pad over het South West Coast Path.

 

Ontbijt Godolphin Arms

 

Restaurant Godolphin Arms

Naast een heerlijk ontbijt, kun je hier ook prima aanschuiven voor een kopje Cornish cream tea, lekkere lunch of een uitgebreid diner. Wil je een tafeltje aan het raam, dan is het wel aan te raden te reserveren.

Hotel Restaurant Godolphin Arms is een prima uitvalsbasis voor één of meerdere etappes over het South West Coast Path. Bij de receptie van het hotel helpen ze je graag met de bustijden of het reserveren van een taxi. Bezoek voor meer informatie over het South West Coast Path en ideeën voor een 3-, 5-, of 7-daagse wandelvakantie: www.southwestcoastpath.org.uk/nl.

 

Praktische zaken:

Hotel: Godolphin Arms

Adres: West End, Marazion, Cornwall, TR17 0EN. Engeland

Prijs: Vanaf € 90,- per nacht, inclusief ontbijt

Parkeren: Gratis

Wifi: Gratis, maar matig bereik op de kamer

Wandelmogelijkheden: Het South West Coast Path loopt langs het hotel. Daarnaast zijn er rondwandelingen in de omgeving

 

Ik wandelde het South West Coast Path op uitnodiging van The South West Coast Path Association.

 

SNP Wandelvakanties Engeland

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No comments