Pelgrimspad van Aalsmeer naar Vrouwenakker

Wandeling Pelgrimspad LAW 9 etappe 2 Aalsmeer – Vrouwenakker
Afstand 12 km
Startpunt Bushalte Kerkweg, Aalsmeer
Eindpunt Bushalte Vrouwenakker 8

Zondagochtend, tijd voor een wandeling. Om 9 uur komt mijn zoontje naar me toe, ‘mam, ik heb niet zo’n zin om het Pelgrimspad te gaan wandelen’. Ik draai me nog een keer om in bed, maar na een half uur besluit ik dat we toch gewoon gaan. Gelukkig heb ik niet heel veel overtuigingskracht nodig om hem mee te nemen. Ik vertel hem dat ik 5 geocaches langs de route heb gezien en hij begint zich meteen om te kleden.

Een uur later zitten we in de auto. Vriendlief is weer eens zo aardig om ons op de route te zetten en ons straks ook weer op te pikken. Dit scheelt een hoop gedoe met openbaar vervoer.

Vandaag wandelen we over het Pelgrimspad van Aalsmeer naar Vrouwenakker. Uit de beschrijving en kaarten had ik al een beetje opgemaakt dat dit niet het mooiste stuk van het pad gaat worden. Gelukkig is het maar 12 kilometer en liggen er een aantal caches onderweg. Zo hebben we iedere keer een doel om naar toe te lopen.

Geocachen

Een aantal jaar geleden ontdekte ik via een vriend het geocachen. Geocachen is eigenlijk een soort schat zoeken, maar dan niet op basis van een schatkaart, maar op basis van coordinaten die je in een GPS apparaat zet of opvraagt via een app op je telefoon. Wereldwijd liggen er miljoenen kleine en grotere doosjes verstopt die je door middel van een coordinaat moet zien te vinden. Zodra je de cache hebt gevonden, schrijf je je naam in het logboekje en verstop je de cache op dezelfde plek waar je hem gevonden heb. Je moet je vondst ook loggen op de website. Zo kun je precies bijhouden welke caches je allemaal al gevonden hebt. Een account aanmaken is gratis en voor nog geen 9 euro download je de app op je smartphone.

Ik vind het makkelijk om te geocachen met mijn telefoon. Zodra ik de app opstart doe ik een zoekopdracht met de dichtstbijzijnde geocaches. Als we gaan wandelen, zorg ik ervoor dat ik de caches langs de route in een lijst heb staan. Door het geocachen zijn we op plekken gekomen waar we anders niet zouden komen. Het is leuk om te doen, zeker met kinderen.

Aan de wandel

We starten bij het natuurzwembad in Aalsmeer. Daar ligt ook meteen de eerste cache. Het is even zoeken, maar dan ineens in mijn ooghoek zie ik hem liggen. Snel even onze naam in het logboek zetten en dan snel starten met de wandeling.

Pelgrimspad van Aalsmeer naar Vrouwenakker

Het eerste stuk gaat langs een redelijk drukke verkeersweg, ik ben blij als we afslaan en parallel aan de weg gaan lopen op een rustig dijkje. We komen langs 3 bijzondere torens met nesten voor zwaluwen en bijen. Verder zien we voornamelijk kassen tot we bij een mooie plas komen. De blauwe lucht, het zonnetje en het half vergane bootje dat aan de kant ligt vormen een mooi plaatje.

Niet veel later wandelen we op de Stommeermolen af. Ook hier ligt een cache en is het tijd voor een korte rust. Het is even zoeken naar de cache. Alle hoekjes, gaatjes en schroeven worden uitvoerig bekeken. Als we hem gevonden hebben genieten we nog even in het zonnetje van een appeltje en een kopje thee.

Er volgt weer een redelijk saai stuk door Aalsmeer, eenmaal bij de Westeinderplassen aangekomen kunnen we weer even genieten van een mooi uitzicht. Daarna gaan we echt de polder in, op naar De Kwakel. Bij de inundatiesluis pikken we de laatste cache op. Daarna lopen we door De Kwakel naar Vrouwenakker waar niet veel later onze taxi ons oppikt.

Pelgrimspad van Aalsmeer naar Vrouwenakker

Dit stuk Pelgrimspad is niet echt uitdagend en mooi, desondanks hebben we wel genoten en zijn we weer een stukje verder gekomen. Volgende keer gaan we een langere afstand lopen: 16 kilometer van Vrouwenakker naar Aarlanderveen. Ik ben benieuwd of Tom dit gaat lukken zonder al teveel pijntjes.

Wil je meer lezen over onze ervaringen op het Pelgrimspad? Klik hier voor alle verslagen.

Welk stuk van het Pelgrimspad vond jij het minst mooi?

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No comments