Wandelen Pelgrimspad LAW 7 etappe 4 Aarlanderveen – Reeuwijk
Afstand 18 km
Startpunt Bushalte Nieuwkoopseweg, Aarlanderveen
Eindpunt Bushalte Oud Reeuwijkseweg, Reeuwijk

De wekker gaat al vroeg voor de zondagochtend, vandaag zijn we vroeg uit de veren om weer een stuk van het Pelgrimspad te wandelen. We pikken het pad op in Aarlanderveen om 18 kilometer door polders naar Reeuwijk te wandelen.

Wandelen langs de molenviergang

Nadat we het schattige dorpje Aarlanderveen achter ons laten, wandelen we langs de eerste molen van de molenviergang. Dit is de enige nog werkende molenviergang ter wereld. De molens bemalen de polder aan de westzijde van Aarlanderveen. Tom vindt het fascinerend. We wandelen verder langs de andere 3 molens en genieten van het weidse uitzicht en de vele vogels die we zien en horen.

Pelgrimspad van Aarlanderveen naar ReeuwijkOnderweg zoeken we nog naar een geocache. Een voorbijkomende fietser ziet ons zoeken en geeft ons een hint, ‘als ik terug kom, geef ik de 2e hint’ roept hij ons na. Maar dat is niet nodig, even goed kijken en dan hebben we hem door. Als hij terug komt fietsen maken we nog even een praatje over het geocachen.

Gebak in Zwammerdag, of…

Vandaag ben ik jarig, dus beloof ik Tom dat we gebak gaan eten in Zwammerdam. We kijken er al 6 kilometer naar uit, maar dan blijkt het café dicht te zijn. Het is even een tegenvaller voor Tom, maar gelukkig biedt een volgende cache wat afleiding.

Wandelen door het Groene hart

Na Zwammerdam duiken we onder de N11 door en wandelen we verder door de polders. Het is werkelijk heerlijk wandelen met het zonnetje in ons gezicht. Na heel wat asfalt kilometers ben ik blij me een lang stuk grasdijk met diverse overstapjes.

Het laatste stuk van de etappe van het Pelgrimspad naar Reeuwijk valt een beetje tegen. Een smal weggetje met veel verkeer, waardoor we iedere keer de berm in moeten. Gelukkig volgt er in Reewijk nog een mooi stuk door een park waar ik mijn droomhuis zie staan.

Nadat we een laatste geocache oppikken op de carpoolplaats, worden we opgehaald om zo snel weer thuis te zijn.

Volgens Tom was dit de mooiste etappe tot nu toe, we hebben ervan genoten!

Wil je meer lezen over onze avonturen op het Pelgrimspad? Klik dan hier.

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest comments
  • De molenviergang in Aarlanderveen is niet de enigste molenviergang in Nederland/wereld. Het is wel de nog enigst werkende moilenviiegang ter wereld!