Pieterpadden van Munstergeleen naar Susteren

Wandeling Pieterpad LAW 9 Munstergeleen – Susteren
Afstand 20 km
Startpunt IVN Heemtuin Munstergeleen
Eindpunt Station Susteren

Na een heerlijke nachtrust, waarin we weer volop energie op hebben gedaan na de eerste wandeldag over het Pieterpad, staan we fris weer op. Rian van B&B Slapen in het Groen heeft een heerlijk ontbijt voor ons gemaakt. We laten het ons goed smaken en gaan met volle magen weer op pad.

We wandelen terug naar de route om direct flink te klimmen, de Wanenberg op. Na heel wat klimmen en dalen bereiken we weer een plek waar een cache ligt. Deze laat zich snel vinden. Het cachen blijft een mooie onderbreking en aanvulling op onze wandelingen. Het zorgt ervoor dat Tom steeds weer een doel heeft om naartoe te lopen.

Na het loggen van de cache en een korte rust , wandelen weverder naar Windraak. Daar komen we langs de Pieterpadbron komen. Helaas is de bron opgedroogd en kunnen we geen water tappen tegen platvoeten. 😉

Op de Knollenberg besluiten we weer even te rusten. De wind is zo koud, dat we snel besluiten de cache te zoeken die hier ligt en verder te wandelen. Als we de Knollenberg aflopen naar Sittard komen we langs de Kapel van de heilige Rosa. Vanuit Sittard trekt er ieder jaar een processie langs de Zever Voetvallen naar deze kapel. De Zeven Voetvallen staan langs de weg omhoog naar de kapel en tonen voorstellingen uit het leven van Jezus. Dit is het eerste stukje in het Pieterpad dat ik me kan herinneren van 20 jaar geleden, toen ik hier ook wandelde.

Pieterpad naar Sittard

Inmiddels is het gaan regenen, op de markt in Sittard zoeken we een gezellig eetcafé op om te lunchen. Met dit weer gaat een groot bord verse erwtensoep er wel in. Tom geniet van een lekker broodje gezond met warme chocolademelk. We wachten rustig tot de bui overgetrokken is.

Na een heerlijke lunch wandelen we de stad uit langs de Geleenbeek. Op naar Duitsland! Tom vind het maar wat leuk dat we een klein stukje over de grens wandelen. Er volgen nog heel wat modderige maar mooie paden. Na Isenbruch lopen we door een prachtig gebied met bossen en open velden. In het IJzerenbos slaan we af richting Susteren om daar de trein terug te pakken naar Sittard. Na 20 kilometer wandelen over het Pieterpad verdienen we wel een lekkere maaltijd. Eenmaal terug in de B&B vallen we snel in slaap.

Meer lezen over mijn Pieterpad avonturen? Klik hier!

Pieterpad naar Susteren

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No comments