De laatste loodjes over het Pieterpad

Wandeling Pieterpad LAW 9
Afstand 13 km
Startpunt Susteren
Eindpunt Montfort

Dag 3 van onze minivakantie op het Pieterpad begint weer met een heerlijk ontbijtje. Tom heeft al 2 dagen 20 kilometer gelopen en voelt het goed in de benen. Het is ook niet niks om als 11 jarige zoveel te wandelen. Ik ben echt trots op hem!

Vandaag lopen we niet zoveel. Rian onze gastvrouw van B&B Slapen in het Groen zet ons af op de route in de buurt van Susteren. We wandelen vandaag tot Montfort, zo’n 13 kilometer.

Na een klein stuk door een park, wandelen we al snel weer het buitengebied in langs een beek. Uiteraard liggen er weer caches genoeg, dus gaat het vandaag allemaal niet zo snel. Maar dat is niet erg, het is heerlijk weer en we hebben alle tijd.

Bij de schat van Peij, net na het dorpje Slek nemen we een korte rust. In 2014 werd op een akker in de buurt een grote hoeveelheid gouden munten en zilverwerk gevonden. Het is een bijzondere vondst vanwege de omvang en het hakzilver. Nadat we de cache hebben gevonden die hier ligt en ons kopje thee hebben opgedronken, stappen we weer vrolijk verder. Op naar de volgende cache!

Als we Peij binnen wandelen komen we andere Pieterpad wandelaars tegen. We groeten elkaar door het boekje op te steken en wensen elkaar een prettige wandeling. Er volgt een mooi stuk door Kranenbroek. Bij de blokhut met informatie over dit gebied ligt weer een cache. Na veel zoeken vinden we hem helaas niet. Omdat we een kledingstuk zijn vergeten, wachten we hier even op Rian die het komt brengen. Een lange rust en met het toch wel koude weer is dat niet heel prettig.

Pieterpad naar Montfort

De laatste kilometers

Helemaal koud lopen we verder nadat Rian het vergeten kledingstuk is komen brengen. De moed zakt een beetje in Tom zijn schoenen en hij verzint allerlei dingen om steeds maar weer te stoppen. Met nog een kilometer of vijf in het vooruitzicht pep ik hem op met de gedachte dat we iets lekkers halen bij de bakker in Montfort.

Vlak voor Montfort rusten we op een bankje langs de rand van het bos. Het uitzicht is prachtig en met een snoepje en wat drinken heeft Tom weer wat energie voor de laatste kilometer. Eenmaal bij het kasteel van Montfort is hij zo trots als een pauw, maar ook blij dat het er op zit.

We lopen naar het centrum waar ik lekkere broodjes haal bij de bakker, die we bij de bushalte lekker oppeuzelen. Als de bus komt begint er een lange reis van Montfort naar Montfoort. Eenmaal thuis duikt Tom lekker in bad en zet ik een wasmachine aan.

Het waren 3 leuke en gezellige wandeldagen over het Pieterpad. Wil je meer over onze avonturen lezen? Klik dan hier.

Wat doe jij als eerste als je thuis komt na een lange wandeling?

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No comments