Pieterpadden van Valkenburg naar Munstergeleen

Wandeling Pieterpad LAW 9 Valkenburg – Munstergeleen
Afstand 20 km
Startpunt Station Valkenburg
Eindpunt Munstergeleen

3 jaar gelden wandelde ik met mijn zoontje al 2 dagen over het Pieterpad. We zouden een week wandelen en kamperen. Alle spullen op de rug en gaan. De tweede dag was het weer zo slecht, dat mijn zoontje niet meer verder wilde. We pakte in Valkenburg de trein terug naar huis.

Nu, 3 jaar later en heel wat training verder pakken we het Pieterpad weer op. Het is voorjaarsvakantie, dus reserveer ik voor 2 nachten een Bed & Breakfast in Munstergeleen. Omdat het ‘s nachts nog te koud is, slapen we dit keer niet in een tent. We slapen bij Rian, zij runt B&B Slapen in het groen.

Als we aankomen op het station in Valkenburg wandelen we naar de route toe. Eenmaal op de route duiken we eigenlijk direct de natuur in, de heuvel op het bos in.Het pad is modderig en terwijl ik tegen Tom zeg dat hij goed moet kijken waar hij moet lopen, glij ik het pad af. Na een hoop gelach wandelen we weer rustig verder, op naar Schimmert.

In Schimmert gaan we op zoek naar een plekje om te lunchen. We komen bij de plaatselijke bakker, waar we ook een belegd broodje en een kopje koffie kunnen krijgen. Het oude interieur en de dame met het schort geeft ons het gevoel dat we terug in de tijd zijn gereisd. We krijgen een heerlijk broodje dat we ons prima laten smaken. Na deze lekkere lunch lopen we terug naar de route en trekken we de velden in.

Pieterpad

We lopen langs Aalbeek en volgen wederom een heerlijk modderig pad. In het idyllische Terstraten ligt een cache, welke we natuurlijk even moeten loggen. Na een korte rust met een lekker kopje thee wandelen we weer omhoog. Boven op de heuvel hebben we een prachtig uitzicht, maar de koude wind zorgt ervoor dat we snel doorwandelen. Er volgt een dalend uitgehold pad richting Spaubeek.

Na Spaubeek begint het zachtjes te regenen en krijgt Tom het zwaar. We rusten even op een boomstam en verwisselen de vesten voor jassen zodat we droog blijven. Na kasteel Terborgh laten we de onverharde paden achter ons en lopen we door Puth richting Munstergeleen.

Dit is het leefgebied van de korenwolf. We spotten hem helaas niet in het wild, de korenwolf is lekker aan het genieten van een winterslaap. Daar waar we de route van het Pieterpad verlaten staat een mooie houtsculptuur van een korenwolf. Terwijl we foto’s staan te maken zie ik een dreigende lucht onze kant op komen. We lopen snel door, maar helaas haalt de bui ons in.

Pieterpad

Als verzopen katjes komen we na 20 kilometer wandelen aan bij Rian van B&B Slapen in het Groen aan. Ze ontvangt ons hartelijk met een warme kop koffie en chocolademelk. Onze kamer ligt aan de tuin, met een eigen ingang en badkamer. We nemen een warme douche en duiken daarna even op het bed om uit te rusten. Na een uurtje wandelen we naar de plaatselijke Italiaan. De pizza’s zijn heerlijk! Met een volle maag vallen we tevreden in slaap.

Wil je meer lezen over onze wandelingen? Klik dan hier.

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest comment
  • Wat heerlijk om te lezen en wat heb ik een bewondering voor Tom!!
    Chapeau voor allebei!