Resultaten lezersonderzoek en vooruitblik 2018

WandaWandelt.nl bestaat inmiddels ruim vier jaar en is uitgegroeid tot een van de grootste wandelblogs van Nederland. Om mijn blog verder te verbeteren heb ik jullie in november gevraagd een enquête in te vullen over mijn blog. Aan die oproep werd massaal gehoor gegeven. Maar liefst 446 mensen namen de moeite om de enquête in te vullen. Dank jullie wel!

Wat mij het meest verraste was het cijfer dat jullie mijn blog geven. Het gemiddelde cijfer is een 8,2! Daar ben ik echt supertrots op. Het is geweldig om te zien dat het harde werken aan mijn blog door jullie gewaardeerd wordt.

Een cijfer zegt niet alles. Ik werd daarom ook heel blij van alle mooie reacties, opbouwende feedback en fijne verhalen die jullie gaven in de enquête. Ik deel graag een aantal resultaten met jullie. Pak een kop thee of koffie en ga er even voor zitten, het is een lange blog geworden.

 

Wandelvoorkeuren

Jullie wandelen heel wat af, maar liefst 70% gaat één of meer keer per week op pad. 26% gaat één of meerdere keren per week op pad en de rest wandelt onregelmatig, te weinig of een enkeling helemaal niet door omstandigheden.

42% gaat wel eens op wandelvakantie en 31% overweegt dat. Degenen die op wandelvakantie gaan, regelen zo’n vakantie doorgaans helemaal zelf (59%), de minderheid boekt een groepswandelvakantie (24%) of een individuele wandelvakantie (17%).

 

Als Wanda het durft, durf ik het misschien ook wel (alleen wandelen)

 

Wat vinden jullie van Wanda Wandelt

Het rapportcijfer geeft al aan dat jullie uiterst tevreden zijn over mijn wandelblog. De top 5 onderwerpen die jullie het meest interessant vinden om te lezen zijn:

 1. Wandelingen in Nederland
 2. Nieuws over nieuwe wandelingen
 3. Persoonlijke verhalen
 4. Wandeluitrusting
 5. Wandelingen in Europa

Hieruit maak ik op dat ik vooral lekker veel moet blijven wandelen in Nederland, boven op het wandelnieuws moet zitten, met regelmaat een persoonlijk verhaal moet schrijven, vooral ook moet delen welke wandeluitrusting ik gebruik en zo nu en dan een wandeling over de grens moet maken. Heel veel hoeft er dus eigenlijk niet te veranderen.

 

Wat is er goed aan Wanda Wandelt?

Op de vraag wat er goed is aan mijn blog kreeg ik hele mooie antwoorden. Het meest genoemd is de duidelijke en overzichtelijke informatie op mijn blog, de heldere en fijne schrijfstijl en de mooie foto’s. Verder waarderen jullie vooral mijn enthousiasme en de persoonlijke touch. Jullie vinden mijn blog leuk, inspirerend en professioneel. *bloost*

De meerderheid vindt Wanda Wandelt prima zoals het nu is. Wel kreeg ik  tips ter verbetering. Een aantal daarvan ga ik ook zeker uitvoeren:

“Kaart met wandelingen bijwerken, niet alle wandelingen die Wanda gemaakt heeft staan erop.”
Klopt helemaal! Ik ga dit deze maand nog helemaal bijwerken en per provincie een apart kaartje maken met de wandelingen die ik gemaakt heb.

“Laat anderen eens een wandeling beschrijven of ga eens op pad met een wandelaar en vertel vanuit zijn/haar perspectief”
Leuk idee! Ik heb in december een oproep gedaan voor gastbloggers en vanaf deze maand verschijnt er één keer per maand een gastblog van een wandelaar. Daarnaast ga ik iedere maand op pad met een routemaker om zijn/haar favoriete wandelroute te wandelen. Daarover schrijf ik een leuke blog met interview.

“Graag ook de wandelingen uitsplitsen naar afstand”
Op de kaart staan de wandelingen al per afstand aangegeven door gekleurde pinnetjes. Ik ben bezig om per provincie een pagina te maken met een kaart, zodat het ook per provincie duidelijk zichtbaar is welke afstanden de wandelingen hebben.

“Benoem ook de culturele aspecten en bezienswaardigheden in je blog”
Ga ik doen!

“Kijk goed naar linkjes die niet werken”
Dank voor het doorgeven van de linkjes die kapot waren. Ik heb het direct aangepast. Ik ga hier zeker een extra controle op doen. Wanneer je toch een kapotte link ziet op mijn blog, stuur dan een mail naar wanda@wandawandelt.nl waar je deze gevonden hebt, dan pas ik het direct aan.

“Graag een plattegrond met de route bij de blog”
Ik ga kijken hoe ik dit op een mooie manier kan toevoegen.

 

 Wanda vertelt verhalen enthousiast en met kennis van zaken.

 

Waar moet ik in 2018 over schrijven?

Jullie roepen mij op om in 2018 te gaan wandelen in Friesland, Groningen, Drenthe, Noord-Holland, Brabant, Flevoland, Limburg, Zuid-Holland, Zuid-Oost Nederland, Gelderland, Utrecht, de randstad, Frankrijk, Engeland, Schotland, Noorwegen, Duitsland, Tsjechië, Spanje, IJsland, de Dolomieten, Portugal, Amerika, Denemarken en België. Ehhhh… Dat ga ik niet redden in een jaar ? er moet ook nog gewoon gewerkt worden. Komend jaar blijf ik daarom schrijven over mijn wandelingen in Nederland en over de Grens. Verder staan dit jaar Oostenrijk, Zwitserland en Schotland op de planning.

Ook zien jullie graag meer blogs over allerlei soorten wandelingen; van kort tot lang, dagwandelingen, streekwandelingen, natuurwandelingen, stadswandelingen en langeafstandswandelingen en meerdaagse tochten. Tips over wandelen, uitrusting, bezienswaardigheden, lunchlocaties en overnachtingsadressen.

 

Wanda Wandelt brengt mensen in beweging

Ik vind het erg leuk om te lezen dat 21% van jullie een of meerdere keren een wandeling heeft gemaakt na het lezen van mijn blogposts in Nederland of Europa. Naar aanleiding van mijn reviews en uitrustingsblogs heeft 5% een aankoop gedaan en overweegt 16% een product aan te schaffen. Super dat ik jullie op deze manier kan inspireren. Wanneer je op een link klikt naar bijvoorbeeld Bever of Bol, krijg ik een kleine vergoeding. Dit kost jou niets extra’s, meer hierover lees je hier. Op deze manier kan ik mijn blog financieren en help je mij een nog groter succes te maken van mijn blog. Dank daarvoor!

Iedere maand zie ik de bezoekersaantallen groeien, verschijnen er meer mails in mijn inbox en reageren jullie vaker op Facebook en Instagram. Ik vind het ontzettend leuk dat mijn blog zo groeit en met jullie antwoorden in deze enquête weet ik dat ik op de goede weg ben. Er is altijd ruimte voor verbetering.

 

Plannen 2018

Ik schreef al over een aantal leuke dingen die ik volgend jaar ga doen zoals mijn reizen en het wandelen met de routemakers. Maar er staat nog meer op de planning. Ik wil mij meer gaan richten op video en ga maandelijks een wandeling organiseren. Ook ben ik bezig met een wandelgids en ben ik samen met iemand aan het onderzoeken of we een alternatieve wandelvierdaagse kunnen organiseren. In maart, tijdens de Fiets- en Wandelbeurs in Utrecht geef ik een workshop Wandelbloggen. In 45 minuten vertel ik in vogelvlucht hoe je een succesvol wandelblog opzet. Interesse? Je vindt me op zaterdag 3 en zondag 4 maart om 12 uur in zaal 5. Ik hoop vaker workshops te gaan geven en mensen te inspireren met mijn verhalen.

 

Wanda’s blogs zijn leuk geschreven, mooie foto’s en praktische informatie. Haar verhalen nodigen uit om lekker lang te gaan wandelen.

 

Win kaarten voor de Fiets- en Wandelbeurs 2018

In samenwerking met de Fiets- en Wandelbeurs geef ik komende 5 weken iedere week 2 vrijkaarten weg voor de beurs op 3 en 4 maart 2018. Deze week verloot ik de eerste twee kaarten. Wil je kans maken? Laat dan vóór zondag 14 januari in een reactie weten wat jouw wandelplannen zijn voor 2018. Op zondag 14 januari verloot ik 1x 2 kaarten onder de mensen die een reactie hebben geplaatst onder deze blog.

Ik ga het komende jaar vooral enthousiast verder om jullie te inspireren met de mooiste wandelingen in Nederland en Europa!

 

Foto: Linda van de Pavoordt

 

Post Tags

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest comments
 • Daar ik niet zo heel veel wandel , zou het voor mij al heel wat zijn als ik 300 km haal (meer is uiteraard ook goed). Op mijn programma staan de Bloesemtocht ( Geldermalsen ,21-4) ,de Reumawalk en ik ga in juli voor de 24e keer Apeldoorn lopen. Meer tochten ? Niet onmogelijk .

 • Mooi gemiddelde, mag je zeker trots op zijn! Mijn plannen voor 2018, voor mijn bedrijf zal ik meer gaan wandelen dit jaar en zelf wil ik toch echt weer verder gaan met het Grenslandpad. Of een dag, of weer eens een weekend. Een vierdaagse weet ik niet meer of dat nog lukt, daarom wil ik graag nog een driedaagse wandelen.

 • Start met Egmond wandel marathon 30 van Zandvoort en wil beginnen met mijn eerste LAW tocht Westerborkpad

 • Die ruime 8 heb je dik verdiend! Ik ga wandelen in de Schoorlse duinen.

 • Leuk dat je het allemaal even op een rijtje gezet hebt! Niet altijd krijg je de kans om de resultaten van een enquête te lezen als je er aan mee hebt gedaan. Nu kan ik zien dat ik dezelfde mening heb, als vele anderen ;-).
  Ik zou heel graag plannen maken, maar zoals je misschien al op mijn wandelblog las, is het allemaal erg onzeker wat er mogelijk is het komende jaar, in verband met een hardnekkige blessure. Mocht die het toelaten, dan zou ik graag de Walk of Wisdom willen lopen en misschien de Sallandse Vierdaagse in het najaar. Voor die tijd zullen het vooral stadswandelingen worden: niet te lang en genoeg plekjes om te rusten of een museum te bezoeken.

 • Wat een goed idee, zo’n enquête! En fijn dat de resultaten zo positief zijn :-).

  Mijn wandelplannen voor 2018 zijn:
  – de laatste etappe van het Jacobspad lopen (gisteren kunnen afstrepen)
  – het Friese Woudenpad lopen
  – een deel van het Westerborkpad lopen (de eerste etappe was najaar 2017 al ‘in the pocket’)
  – een aantal mooie wandelingen maken in zuid-Ierland (tips zijn welkom!)

  Daarnaast zal ik zeker een paar Trage Tochten, Groene Wissels en NS-wandelingen maken. Het jaar is pas net begonnen, dus alles ligt nog open.

 • Gefeliciteerd met deze mooie resultaten,daar mag je trots op zijn. Ik heb geen concrete wandelplannen. Hooguit iets meer wandelingen maar ook gemiddeld iets korter. Manlief heeft grotere plannen, hij gaat naar Santiago vanuit Saint Jean Pied de Port. Wij Wandelen vrolijk verder.

 • Mooie inspiratievolle blog met veel leuke ideeën. Mooie resultaten ook. Gefeliciteerd!!! Ik plan nooit veel van tevoren maar lopp liever ad hoc, maar ns wandelingen en vooral ook klompenpaden zullen er dit jaar weer bijzitten (wandel toch het liefste off road)??

 • Vorig jaar de 1000 km gehaald in de wandelgroep op Facebook. Dit jaar is de bedoeling om dat weer te behalen. Qua wandelplannen heb ik als grootste doel staan het Utrechtpad af te ronden. Daarnaast regelmatig een etappe lopen van het Trekvogelpad, Veluwe Zwerfpad, Zuiderzeepad, Marskramerpad, Groene Wissels en Mooiste routes. Plannen genoeg waarbij het Utrechtpad het enige concrete is.

  Ik heb de beurs al in mijn agenda staan, ga er sowieso heen maar gratis kaarten is altijd leuk.

 • Hallo Wanda, Onze plannen zijn dit jaar om het Zuiderzeepad te vervolgen en rond te lopen. Verder willen we verder gaan met het Moezelpad / Moselsteig, waar we vorig jaar een deel van hebben gelopen. Daartussen door nog allerhande losse wandelingen. Verder ben ik begonnen met het boekje ‘Wandelen ovcer de onbekende Veluwe’ van uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Een ander boekje vandezelfde uitgeverij is onderweg naar ons, dit zijn wandelingen binnen de singels van Utrecht. Er is nog genoeg te wandelen.

 • Wij wandelen vooral als we op vakantie zijn, in de nationale parken enz. Dit jaar wordt het New Foundland en Nova Scotia. Ruig landschap, dus dat wordt zweten. Heerlijk. Sta open voor ideeen.